Fulguleti de nov-dec 2006 (228)
Raspunsuri - Pagina 7
kikineata spune:
Dandusa, vai de mine cu puiul asta nenorocit cu gust de radiera. Offff da si mie unn pachet de la alimentara ta. Asha si mie mi s/a luat de pui. Uneori parca imi vine sa iau porc. Vita Garga nu prea o agreaza decat in ardei/dovlecei/rosii umplute si musaca.
Si da si noi am inceput de ceva vreme mai fara carne asha des si nu mult cantitativ. Cum o dai cum n/o dai tot aditivi, Euri si alte cele.
M/ai facut sa rad cum face Crinuta cand vede in farfurie ce nu/i place. Asha face Garga. Dom'le tre sa/i scot din farfurie deci nu o lasa acolo, sa o ocoleasca sa pape ce/i place nu nu, afara cu ce nu/i place.
S/a trezit " Mami, Mami Cristina Mihaelaaaaaa" 
dianav spune:
noi mancam mai mult curcan, dar de vreme ce este cumparat din comert banuiesc ca e crescut in aceleasi conditii cu puii. Oricum are un gust diferit parca de pui, e mai gustos.
Si vita mananca in ciorba sau in amestec cu pui in perisoare.
A si pestele ii place ff mult, dar asta intra tot la categoria carne, ca deh e carnivora rau. Ii dau pastrav si dorada o data pe saptamana.
Stiti ce imi pare rau, ca ma straduiesc sa gatesc, ma bucur ca mananca ciorba macar. Ii mai fac sosuri cu suc de rosii de la mama de acasa si cu legume, dar mananca o sg data din ele. Si paste imi ies buune, dar nu pune gura si pace.
Da, am incercat sa fac amuzament, forme, paste inghitite ca la desene, si incerc si santajul, cum ar fi un mic desert dupa, adica o cioco din aia mica kinder. Dar prefera sa nu primeasca cioco decat sa guste branza sau fasolea. O invata ea la gradi din toamna ca eu vad ca nu am metoda. Normal ca soacra-mea da vina pe mine ca nu gatesc, ca cica nu am obisnuit-o de mica. Nu sunt vreo gospodina, recunosc, dar stiu mame care nici nu trec pe la bucatarie iar eu ma straduiesc din rasputeri pe langa serviciu.
bamboletta spune:
Piure de urzici
Ingrediente:
un castron de 2l plin cu urzici, 1 ceapa mare, 3-4 linguri ulei, 2-3 lingurite usturoi zdrobit, 1-2 linguri rase faina, sare.
Mod de preparare: Se spala bine si se curata urzicile. Intr-o cratita se pune apa la fiert cu sare. Cand apa incepe sa fiarba se adauga o ceapa intreaga curatata si urzicile. Se fierb 30-35 de minute, dupa care se arunca ceapa, iar urzicile se scurg bine de apa, insa apa in care au fiert nu se arunca. Se zdrobesc bine urzicile cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi se calesc 3-4 minute in ulei incins. Se adauga faina amestecata cu cateva linguri de apa in care au fiert urzicile si se mai lasa pe foc pana se fierbe si faina. Atentie! Adaugati faina doar cat sa nu mai fie aspre urzicile. Daca adaugati prea multa faina riscati sa transformati mancarea intr-o ciulama. Dupa ce se opreste focul se adauga, in functie de preferinte 2-3 lingurite usturoi zdrobit.
Se serveste imediat, alaturi de mamaliguta.
Pofta buna !
Dandusa dupa aceasta reteta am facut urzicile...![]()
Bamboletta
14+ si
Antonia-Gabriela(1 nov 2006)
danutz spune:
Salut dragelor!
Io pe fuga rau de tot, apucai sa o citesc pe Dandusa, obosita si trista
Hai ca zilele astea urate or sa treaca si ramane numai faptul ca ai 2 copii minunati care or sa creasca cu mama lor minunata alaturi si care or sa te faca sa traiesti viata la intensitate maxima!
dianav, io l-am dus pe Rares asta vara la fastruckkids. Nu a fost ok, l-a enervat faptul ca trebuia sa stea pe scaunel cand el voia sa exploreze in jur, s-a enervat si mai rau cand nu l-au lasat sa puna mana pe monitor, fiindca acolo trebuia sa se tina lectia, iar el murea de curiozitate ca vada cum functioneaza, plus ca nu a fost deloc interesat de lectie in sine, fiindca voia sa faca altceva si nu l-au lasat. Am renuntat dupa 2 sedinte. dar sa stii ca erau acolo copii care pareau foarte incantati, ascultatori si care chiar participau la lectie. Eu zic sa incerci, poate-i place, la primele lectii insista sa stai macar in aceeasi incapere, ca sa vezi cum recationeaza, sa nu te bazezi numai pe ce spun ei.Si poate chiar ii place si atunci e un real castig.
In alta ordine de idei, cum mai stai cu sanatatea?
.
Roxanico, saptamana trecuta ti-am admirat pozele, o minune de fetita ai tu acolo si David pare foarte indragostit de ea, ...lucru rau, copiii cu fratiori ce-i cunosc eu sunt foarte gelosi si posesivi...
Ruxandra, mi-ai dat o idee cu teatrul, mai als ca Ion Creanga s-a mutat langa mine, la Gloria.
Lizzy, super ca te-ai apucat din nou de ski. Si eu imi doresc, ca nu le-am mai pus in picioare de vreo 15 ani
Si ma opresc...si mai vin...
roxanica2006 spune:
Hai mai, Dandusoooo, ca ma omori, io ca o adiere de primavara??
Esti tu muuuuuuuult, muuuuuuuult prea dragutza 
Ruxandra, iti multumesc, poate nu ti-am zis niciodata dar atat de mult imi place cum imi zici "raza de soare", ce poate fi mai frumos si mai cald...Ma onoreaza atentia ta, da' sigur ma supraestimezi, numai ca nu-ti zic, te las sa crezi ca asa sunt, daca l-am putut pacali pe David cu muschii, te-oi putea ameti si pe tine 
Si DA, sunt perfect de acord cu Saryta, alaturi de voi si de la voi am invatat sa fiu o mama perfecta pentru copiii mei, e adevarat ca am si eu un fond tare bun
, si sfaturile voastre, discutiile, disputele, toate au prins pamantul bun si au rodit. Am invatat enorm de la voi, m-am educat sa am rabdare si putere pentru copiii mei, sa-i cresc frumos, sanatos, sa-i respect ca fiinte aparte..Dandusa, azi m-apuca si pe mine bocitul, da' cred ca stiu de ce-s asa patetica. Am ramas singura cu pruncii ca mami a trebuit sa fuga la tzara, si-s rupta de oboseala, cred ca de la un anumit nivel al epuizarii in sange, incepi sa devii nostalgica si plangacioasa, da' totusi sincera.
La discutia cu mancarea nu ma bag , si asa ma complexez ca nu-i fac suficienta mancare lui David. Mai scrie-ti si pe aici retete de brocoli, carne de vita, ficat, telina cu morcovi, si alte s.f.-uri, ca nici nu vrea sa le vada puiul. David mananca f. putine feluri, cam asa: lapte praf inca, iaurt, mamaliga cu branza si smantana, carne de pui, supa de pui, peste, orez cu legume, macaroane cu branza, fructe orice, ceapa, rosii, castraveti, pizzaaaaaaa si cam atat. Astea le rotim de mii de ori. Creste bine, are 16 kg.
Va pup, nu mai pot scrie.
Roxana, mamica lui David (20 noiembrie 2006 ) si a Mariei ( 2 octombrie 2009)
roxanica2006 spune:
Danutz, multumim, cum mai stai cu spatele, te-ai refacut?
Roxana, mamica lui David (20 noiembrie 2006 ) si a Mariei ( 2 octombrie 2009)
danutz spune:
Roxanico, spatele ca spatele, a trecut si nu prea, dar altele m-au facut din om normal, carpa de sters pe jos
Dupa faza cu cazatura, cu care am debutat in luna februarie, unul din foarte bine intentionatii mei amici mi-a facut reclama la niste pastile pentru imunitate, cica breaking through in materie, ultimul racnet, ultima strigare in medicina, (Lactoferin se numesc)ceva pe baza de lapte mamar in combinatie cu vit C si cu zinc. Io precauta, care nu prea cred tot ce aud, imi intreb dr. homeopata daca a auzit de pastilele astea si daca le recomanda. Imi zice ca pt Rares nu, ca e prea mic, dar ca pt mine ar fi bine sa fac o cura de 30 zile cu ele, mai ales ca cica pretul cu care urma sa le achizitionez era o adevarata gaselnita.
Asa ca m-am apucat cu drag si spor sa iau Lactoferin, in fiecare zi, la acel moment, incercandu-ma o vaga raceala, dar numai vaga nu si concreta. Si imediat dupa ingurgitare ma apuca fetelor o raceala crancena, cu dureri in gat, de cap, nas super infundat, frisoane si tot tacamul. Si ii apuca si pe ai mei baieti, cu ceva variatii, tot niste raceli, de am concluzionat ca toti 3 am luat un virus ceva si tre sa combatem. Mi-am luat 2 zile medical si am stat acasa cu Rares. Pe el l-am pus pe picioare, io, la fel de ragusita/behaitoare/muculenta/frisonata.
Cata a bagat antibiotice 5 zile si s-a facut ca nou, Rares a luat homeopate si l-am dus iar la gradi, io in continuare bolnava. Asta era in jur de 10 februarie. Si de atunci tot cu raceala o tin, in diverse faze si reprize, de am ajuns la exasperare.
Intre timp Rares a capatat si o amigdalita pe care am tratat-o 7 zile cu antibiotic, stat iar acasa in C.O., la birou nebunie, imi suna telefonul ca la posta; bona se captuseste cu hernie de disc si nu mai poate sa vina, stat iar acasa cu copchilu' ca in disperare nu avea cine...si viata e minunata.
O amica, ca sa-mi ridice moralul, mi l-a recomandat pe maseuorul ei, baiat dragut, destept si tare priceput, pe care l-am chemat intr-o zi acasa si care m-a masat super bine, de mi-a mai trecut depresia, decat ca in urma masajului, iar m-a apucat durerea de la cazatura. El saracu' m-a intrebat daca am ceva probleme, i-am indrugat io ceva de cazatura, iar el mi-a zis ca maseaza si zona aia atat cat suport. Si aparent am suportat bine...pe moment...doar ca dupa aia nu mai stiam cum sa mai stau de durere...
Iar in week-end am avut o revelatie...ca mi-a intarziat ciclul menstrual. Si m-a pocnit asa, ca cu leuca in cap, ca parca, intr-una din zile o "comisesem" neprotejat. Si ce jale m-a apucat...adika parca eram batuta si nu intelegeam ce se intampla... Dupa care, am realizat ca e posibil ca fiu gravida, asa ca am renuntat la pastilele de imunitate...si cum am renuntat la ele, a inceput parca parca raceala sa mai treaca, iar ieri mi-a venit si ciclul
.
Iar astazi, googalind dupa pastilele breaking through in materie, am gasit si o indicatie ca nu ar trebui folosite de persoanele cu boli autoimune...daaaaaaaaa
Deci acu' bona tot n-am, Rares de ieri e la gradi la program pana la ora 6, unde este inca in acomodari (a se citi urlete seara ca el nu mai vrea), pe mine tot ma mai doare fundu' ...dar raceala incepe sa-mi treaca. Sa tot traiesc!!!
gata, v-am impuiat cu 
aelita spune:
DANDUSA,scumpa
vrei sa plangem in grup de incepusi cu Oscarul?ca ai pus lista ca la Oscar cu noi cele mai minunate si tu??? tu cui??
sa stii ca eu cand am avut asa cu Sofia,eucare nu dau si nu dau nimic,m-am sfatuit cu fetele pe aici si pe dincolo si i-am dat fier si am pus-o pe picioare.apoi am citit si eu prospectul,si spune ca e bine sa dai in perioade de iarna,sau ca ies dintii,in perioada de dupa boala,cand se stie ca e organismul slabit din cauza nemancarii si nu mai poate asimila din mancare decatdacar ar manca portii triple ,ceea ce nu se intampla niciodata.asa ca eu am hotarat sa le dau iarna supliment,sa nu ma mai las ca atunci la Sofia de nu se mai tinea pe picioare..Ca nu am niste mancai,ma uit si calculez si e clar ca nu au cum sa adune fierul necesar intotdeauna.Si anemia da sila de mancare,gust amar..adica intra in cerc vicios si e greu sa mai iesi.Daca e fierul jos ,nu are cum sa ajunga sa aiba surplus de fier ;deci da fara frica,eventual mai consulta-te odata cu medicul.apoi egreu sa mai recuperezi,ai nevoie de 3 luni fara oprire de supliment si abia abia...
ia sa mai vii p-aci,iti iei pauza cand dorm ei,gasesti tuuu,cu ei gramada,in cius,dupa gat,vii si te mai descarci !!
DIANA,eu ca Dandusa,cum au refuzat ceva nu le mai dau,o perioada,ca sunt perdeverenta
ii las sa uite si le dau iar sub nas.uneori nu merge cate 1 an,a naibii rabdare !!!![]()
nu-l fac pe Andres sa manance ou.dar eu tot ii pun in fata,cand ii pun si ei.
soacra-ta,stie ea...eu gatesc zilnic,si chiar de doua ori pe zi,si ai mei tot nu mananca orice,si nu prea din ce zici.asa ca stie soacra ta cum mananca ei de toate daca le dai!! ete,al meu zice ca le dau prea multe si de-aia fac mofturi,cica " ia sa nu fi avut,ca mancau si paine goala !"
azi am facut salata de fasole+orez+rosii+salata verde+ceapa aaabia au mancat un pic.Si ciorba de fasole.
maine nu mai stiu,ca sigur nu vor ,ma chinui diminetile sa imi vina idei !
ROXANICA-si tu complexata ca nu faci mancare?n-auzica fac eu pt batalioane (portii mici,dar multe) si DEGEABA???? ii doare undeva !!!
si-mi spune cineva ca i-a dat copilului intre 6 luni si 1 an un piure pe saptamana ! adica acelasi piure,acelasi amestec,toata saptamana,il face sambata,il congeleaza .si zic:si eu mai congelam,dar faceam pe categorii,cu 3-4 ingerediente diferite,cu eticheta pe ele...cica "prea greu ! mananca si asa De rupe" .Asa ca...ala de e mancacios,mananca si pietre.care e sclifosit,puteti sa faceeeeti de 3 ori pe zi !!
si na,Sofia e cea mai mica,si eu frec cratitele de zor !
mamaaaa,DANUtZ cate pe capul tau !!!!!!!!!!!Multa sanatate !!

15+
Sofía (2ian2007) ,
Andrés(22mai2008)
iulia-stefy spune:
Va ofer o
...
danutz, multa sanatate.
dianav, cam ce ti-a scris dandusa, am incercat si eu.... cu diverse figurine.... La noi mai functioneaza si puterea exemplului....
aelita, cam asa e cu mancatul... care ii e sa manance, mananca orice...
dianav spune:
of, parca v-am redescoperit
zilelea astea mai intru apoi am iarasi o perioada mai aglomerata la munca.
CU suplimentele. Ma credeti ca nu i-am facut analize la sange niciodata pana acum? Asa ca nu a luat decat vitamina C. Pt gradinita la toamna, musai sa ii fac.
AM intrat in vrie cu gradi astea. Am ales gradi de stat,program scurt plus bona. Sper sa nu se schimbe datele problemei pana la toamna. Ce imi place la graidnitele astea e ca au spatii f mari in comparatie cu cele particulare. In sectorul 3 sunt cateva refacute de primarie si arata impecabil in poze (urmeaza sa vad si in realitate, dar o ruda mi-a confirmat ca sunt f ok si in realitate).
Aelita detaliaza un pic reteta aia de salata,suna fff bine, dar nu vedeam combinatia fasole cu orez. Ciroba de fasole fac si eu, dar nu pune gura pe booabe. Mai,intr-o saptamana ma enervasem rau cu refuzul asta al ei de a incerca sa guste ceva. Acum m-am calmat. Si ce credeti, facea misto de mine. Zicea " mami, esti suparata? De ce? ca n-am mancat eu fasolica?"
Danutz la ce gradi merge Rares?
Cu sanatatea sper sa fiu bine si sa ma echilibrez acum cu medicamente, in absenta totala a tiroidei. Nu mai stiu daca v-am spus. Am mers in Istanbul, dupa dezamagiri crunte la docotorii de aici, care din cauza ca eram un caz special, imi dadeau diverse tampenii sa inghit fara sa puna parafa si semnatura. Am strans tot, cu gandul ca fac vreo plangere, dar...trece timpul si nu stiu daca are rost.
In Istanbul m-a operat unul intre cei mai buni doctori cred eu, nu doar din Turcia, ci chiar mai mult. La superlativ. Va imaginati ca m-am operat vineri si sambata eram acasa (cu masina, nu cu avionul).
mai intru