Intrebari de cls. I
1) de ce e sangele rosu?
2) de ce e iarba verde?
3) de ce e cerul albastru?
Menyionez ca tema a fost data la clasa I si nici unul din elevii clasei nu a stiut raspunsul. Acasa parintii erau debusolati. POare aflam raspunsul pana saptamana viitoare? ![]()
www.asociatiamame.com/ro/proiecte/proiecte-actuale/atinge-o-stea.html" target="_blank">atinge o stea
Raspunsuri
loryi1974 spune:
Unde a fost data,la Cunosterea Mediului?Sau la romana?
Pentru ca abordarile ar fi diferite.
Eu ,ca parinte de copil de clasa intai,n-as fi debusolata ci foarte curioasaa sa vad cum raspunde copilul.Ca doar e tema lui
Poate asta si vrea invatatoarea,imaginatie.
Daca vrei un raspuns stiintific,desi nu cred ca este cazul,consulta o enciclopedie.![]()
mirandolina spune:
Daca am deschis topicul la religie, apoi inseamna ca tema a fost data de profa de religie
Asadar raspunsurile trebuie sa fie d.p.d.v. religios ![]()
www.asociatiamame.com/ro/proiecte/proiecte-actuale/atinge-o-stea.html" target="_blank">atinge o stea
adinag spune:
"pentru ca asa le-a facut Dumnezeu"? ![]()
Nu, acum serios, sunt si eu curioasa care este scopul exercitiului si raspunsul "corect".
dinubebe spune:
Fiind vorba de religie, si eu cred ca asta e raspunsul "ca asa a vrut/le-a facut Dumnezeu".
Da', acuma, pe bune, de ce o fi vrut neaparat culorile astea ? ![]()
Eu habar nu am avut ca e deschis topicul la religie, nici nu am stiut ca specialitatile sunt separate pe forum.
http://loredanadinu.wordpress.com/2010/02/15/lasa-ti-semnatura-pe-o-fapta-buna/
loryi1974 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mirandolina Daca am deschis topicul la religie, apoi inseamna ca tema a fost data de profa de religie Asadar raspunsurile trebuie sa fie d.p.d.v. religios www.asociatiamame.com/ro/proiecte/proiecte-actuale/atinge-o-stea.html" target="_blank">atinge o stea |
Cand ti-am raspuns ,tema era deja aici.De unde sa stiu unde a fost postata initial??
DAr esenta e aceeasi:copiii trebuie sa raspunda asa cum cred ei.Daca vrei un raspuns corect ,du-te la un preot.
anemona spune:
Raspunsul la aceste intrebari are o explicatie stiintifica si mi se pare jignitor pentru logica unui copil si periculos sa i se sugereze ca "asa a vrut Dumnezeu". In final ar putea extrapola raspunsul asta la orice si atunci pentru ce atata studiu, pentru ce sa-si mai puna atatea intrebari, daca tot e vorba de vointa divina in toate.
Cred ca in orice context, la orice disciplina ar fi, abordarea unor asemenea intrebari trebuie sa fie una corecta, stiintifica.
anya spune:
Baiatul meu e in clasa 1 si il voi intreba diseara
.
Cred ca ar raspunde:
1. Din cauza globulelor rosii (stie de globule rosii/albe, lupta cu microbii care ne da febra...)
2. Pentru ca asa sunt toate frunzele (inca nu stie de clorofila)
3. Din cauza oxigenului si/sau spatiului cosmic...(daca se lanseaza in explicatii despre galaxii, gauri de vierme, alte dimensiuni - nu mai termina)
Din punct de vedere religios mi se pare cam periculos sa puna o astfel de intrebare.
mirandolina spune:
O varianta de raspuns care a venit de la un adult, a fost:
1) hrana + oxigen = viata (sangele)
2)iarba verde -viata perena (incolteste in fiecare an ,aratand puterea LUI DUMNEZEU care da viata vesnica)
3)il reprezinta pe DUMNEZEU care e infinit in toate
Mi se par plauzibile raspunsurile, insa nu cred ca un copil de clasa I ar sa le gandeasca 
marius spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mirandolina Daca am deschis topicul la religie, apoi inseamna ca tema a fost data de profa de religie Asadar raspunsurile trebuie sa fie d.p.d.v. religios www.asociatiamame.com/ro/proiecte/proiecte-actuale/atinge-o-stea.html" target="_blank">atinge o stea |
Subiectul are titlul clar:
Intrebari de cls. I
Exista sectiune specializata pentru probleme scolare gradinite samd.
Mai mult decat atat nicaieri nu scrie nimic despre religie sau ceva asemanator. Ba mai mult intrebarile au raspunsuri cu caracter cert stiintific, concret demonstrat deci nici urma de aspect religios.
Asta ar fi.
Pe viitor recomand ca titlul subiectului sa fie corect enuntat.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa