Psiholog copii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Ella, nu ii spui copilului ca ´´nu mai e pampers la magazin´´. Asta e o minciuna si copilul o stie, nu te gandi ca e prost. Prin minciunele din astea il tii la stadiu de bebe, adica tot ce zboara se mananca...

Nu stiu , pana vorbesti cu un psiholog, incearca sa il lauzi pe copil de cate ori face o fapta ´´de om mare´´. Il poti chiar provoca´´ te rog, ma ajuti sa fac asta?´´ sau ´´uite, nu reusesc singura, poti te rog sa...?´´

Vreau sa te intreb..l-ai certat vreodata pe copil cand il prindeai ca se joaca cu organele genitale? Cunoaste diferenta dintre fetite si baieti? Ce i-ai spus despre asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Nu, nu il cert cand se joaca cu organele genitale (doar incerc sa-i distrag atentia, uneori). Da, cunoaste f bine diferenta intre fetite si baietei, inca de cand era mititel, ca doar are o surioara si a vazut-o de n ori in pielea goala. Stie de mititel ca baietii au "putza" si fetele au "pasarica"...ca baietii fac pipi din picioare, iar fetitele stau pe wc sau pe olita...
Nu i-am spus de mult ca nu mai sunt pampersi la magazin, ca doar e mare si si-i ia singur de pe raft ...i-am spus ca nu mai avem in casa...E clar ca nu-l pot minti oricum la varsta asta...hai, mah, ca nu-s nici eu asa batuta-n cap
Si crede-ma...il laud de multe ori...

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Ella, nu ii spui copilului ca ´´nu mai e pampers la magazin´´. Asta e o minciuna si copilul o stie, nu te gandi ca e prost. Prin minciunele din astea il tii la stadiu de bebe, adica tot ce zboara se mananca...

Nu stiu , pana vorbesti cu un psiholog, incearca sa il lauzi pe copil de cate ori face o fapta ´´de om mare´´. Il poti chiar provoca´´ te rog, ma ajuti sa fac asta?´´ sau ´´uite, nu reusesc singura, poti te rog sa...?´´

Vreau sa te intreb..l-ai certat vreodata pe copil cand il prindeai ca se joaca cu organele genitale? Cunoaste diferenta dintre fetite si baieti? Ce i-ai spus despre asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Ella, dar eu nu am zis ca esti batuta-n cap, mai. Incerc doar sa inteleg si sa te ajut cu informatii pe care le cunosc, iertare daca-ti par ca la gradinita cu intrebari din astea prostesti...

O sa te lamuresti mai bine cand vei vorbi direct cu psihologul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Ella, eu zic ca tocmai acele rusinari la care l-ai expus, cele pe care le-ai scris in al doilea mesaj, l-au pus in situatia sa persiste in a face in pampers.
Sunt convinsa ca pentru tine este un moment neplacut, gretzos, ceva murdar oricum, ceea ce il face pe el in continuare sa vrea sa faca la fel, adica in pampers.
Este cam la fel ca la fumatorii care desi au scarba de tigara si mirosul ei...continua sa fumeze, mai apoi se spala riguros pe maini si isi schimba hainele... crezand cu tarie ca fac asta pentru ca nu pot sa se lase....
Incearca sa nu-l mai rusinezi, sa nu vezi acest lucru ca fiind ceva urat, scarbos, rusinos...incearca sa vezi ca problema este la el nu la tine.
Poate gresesc, si atunci imi cer scuze, pana una alta poate deja ai fost la psiholog si el ti-a zis ce sa faceti in continuare....eu sunt foarte curioasa sa ne spui cum au evoluat lucrurile.

proud mummy

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ana_a

Ella, eu zic ca tocmai acele rusinari la care l-ai expus, cele pe care le-ai scris in al doilea mesaj, l-au pus in situatia sa persiste in a face in pampers.
Sunt convinsa ca pentru tine este un moment neplacut, gretzos, ceva murdar oricum, ceea ce il face pe el in continuare sa vrea sa faca la fel, adica in pampers.
Este cam la fel ca la fumatorii care desi au scarba de tigara si mirosul ei...continua sa fumeze, mai apoi se spala riguros pe maini si isi schimba hainele... crezand cu tarie ca fac asta pentru ca nu pot sa se lase....
Incearca sa nu-l mai rusinezi, sa nu vezi acest lucru ca fiind ceva urat, scarbos, rusinos...incearca sa vezi ca problema este la el nu la tine.
Poate gresesc, si atunci imi cer scuze, pana una alta poate deja ai fost la psiholog si el ti-a zis ce sa faceti in continuare....eu sunt foarte curioasa sa ne spui cum au evoluat lucrurile.

proud mummy

Nu, nu e gretos pentru mine momentul. Este copilul meu si nu mi-e scarba de el, nici de kk, nici de nimic, sub nici o forma. Dar ma gandesc LA EL, ca nu e normal sa faca kk in pampers la varsta asta...si am incercat in fel si feluri...Si i-am zis ca e rusine sa faca pe el la varsta asta....am gresit aici? Pai in iulie face 5 ani...
Oricum, va multumesc la toate pentru sfaturi!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Ella, dar eu nu am zis ca esti batuta-n cap, mai. Incerc doar sa inteleg si sa te ajut cu informatii pe care le cunosc, iertare daca-ti par ca la gradinita cu intrebari din astea prostesti...

O sa te lamuresti mai bine cand vei vorbi direct cu psihologul.
Stai linistita, nu m-am suparat, nu e nici o problema. Mersi oricum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda2008 spune:

Buna, AdiS,
poti sa-mi trimiti si mie pe PM coordonatele cabinetului pe care il frecventati?Multumesc anticipat,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Ella, am citit ce s-a scris pana acum, dar nu am inteles daca ai utilizat si varianta asta: ia o jucarie care este pentru copii de 5+ ani sa zicem, o lasi "ascunsa" dar sa o gaseasca el, si ii spui ca acea jucarie este pentru copii mari, si ca el o sa se joace cu ea atunci cand o sa se simta si el mare, nu bebe; eventual una pe care sa vada scris si cifra 5, daca le stie la varsta asta caci nu mai imi amintesc pe la ce varsta recunosc cifrele;
Nu vreau sa fie reclama dar eu intamplator am rezolvat altceva cu o jucarie cumparata de la ikea, ceva care arata ca o trusa de scule si se pot face din ea vreo trei masini, initial jucarie cumparata pentru nasul lui, dar atata i-a dat tarcoale si l-am lasat sa intoarca jucaria nedesfacuta pe toate partile pana a acceptat ca e copil mare.
Nu dati cu rosii, caci stiu ca l-am fortat pe Andrei dar din iarna se imbraca singur, eu ii pregatesc numai lucrurile si uneori ma intreba care vine cu fata, dar imi era greu iarna sa ies cu doi copii afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Sau sa marjezi pe ideea ca este baiat mare si sa il lasi sa faca ceva important (sa aiba grija de un copil mai mic la un loc de joaca, dar voi sa fiti in alerta, si sa il lasati pe el sa isi dea importanta, sau sa il lsati sa faca baie singur, adica sa potriveasca apa,s a se dea cu sapun si sa faca spuma, poate eventual daca ii place sa se spele singur pe cap sau macar sa se clateasca), ceva care sa il faca IMPORTANT si sa se ingamfe dupa aceeia ca un paun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Incearca si faceti un deal: de banii de pampi mai bine cumparati jucarii ptr el, pe care el si le alege. Poate merge.

Bafta!

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput