SINDROMUL MORTII SUBITE
Buna.
Am inteles ca existe niste aparate care pot monitoriza respiratia bebelusilor in somn si ne anunta atunci cand bebe nu mai respira. Stie cineva daca se gasesc si la noi? daca da, unde si cat costa? Pe voi nu va ingrijoreaza sindromul mortii subite la sugari?
Raspunsuri
delsim spune:
sunt si la noi; cauta pe siteurile de copii cu vanzare online la capitolul dispozitive de supraveghere
Mindy spune:
da, si pe mine m-a ingrijorat asta primele 4 luni.
eu nu am avut monior, dar ma gandesc ca e o idee buna sa ai.
pe langa monitor, ma gandesc ca stii deja: e bine ca bebele sa doarma pe spate (pe burta numai supravegheat -nu asculta sfaturile al meu a dormit numai pe burta si nu a patit nimic), sa nu fie infofolit, fara paturi, perne plapume, fara jucarii de plus in jur. daca il invelesti cu o patura chiar si in timpul zilei sa fii sigura ca poti respira prin ea, eventual faci si o proba sa vezi daca trece lumina prin ea. Bebeii au tendinta sa isi traga toate paturicile pe fata.
e recomandat sa aiba patutul cu parintii in camera primele 6 luni, la orice zgomot suspect esti acolo, il auzi.
pe mine ma ingrijorau si vomitele din timpul noptii. Imi era frica sa nu se inece cu voma. Am pus o carte groasa sub saltea chiar la grilaj la nivelul capului si s-a facut o inclinare ff subtila, abia se vedea, dar daca copilul voma, lichindul ii curgea in jos nu se oprea in gura.
exista ceva dispozitiv de dormit care nu lasa bebele sa se intoarca pe burta, nu stiu daca se gaseste in Ro.
http://www.walmart.com/ip/Summer-Infant-Head-N-Back-Sleep-Positioner/10928621?sourceid=44444444440174013397
delsim spune:
exista un fel de perne laterale care nu lasa copilul sa se intoarca pe burta,tot pe siteurile de copii am vazut, sunt cam scumpe si nici nu stiu daca sunt "eficiente"
Ayla21 spune:
Detector de apnee se numeste si www.voinicel.ro/magazin/interfon-digital-monitor-apnee-lampa-veghe-termomet-p-914.html?osCsid=bff358af0dae6d62ef81a7f14a6808af" target="_blank">acesta este. Noi am avut, am folosit primele luni.
Monica, mami de Claudiu si Luana - Sunt o mica printesa - Foto & Video
natalia_nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui delsim exista un fel de perne laterale care nu lasa copilul sa se intoarca pe burta,tot pe siteurile de copii am vazut, sunt cam scumpe si nici nu stiu daca sunt "eficiente" Delia "Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer |
Sindromul mortii subite nu este datorat faptului ca bebe se intoarce pe burta si se sufoca in perne/cerceaf. Cauza nu se cunoste (sau, ma rog, am citit ca s-ar fi descoperit de curand), dar se pare ca bebe pur si simplu "uita" sa respire... Eu nu am dormit pana a facut Denis 1 an, adica ma trezeam cred la fiecare 15-20 minute sa-i ascult respiratia. Daca stiam pe atunci de acel detector de apnee SIGUR cumparam, as fi fost mult mai linistita...
rucsandram spune:
am vazut unul care te alarma in 10 secunde...la cati bani aruncam pe tot felul de lucruri inutile cred ca linistea noastra si siguranta lui bebe merita banii...
Citat: | ||
citat din mesajul lui natalia_nica
Sindromul mortii subite nu este datorat faptului ca bebe se intoarce pe burta si se sufoca in perne/cerceaf. Cauza nu se cunoste (sau, ma rog, am citit ca s-ar fi descoperit de curand), dar se pare ca bebe pur si simplu "uita" sa respire... Eu nu am dormit pana a facut Denis 1 an, adica ma trezeam cred la fiecare 15-20 minute sa-i ascult respiratia. Daca stiam pe atunci de acel detector de apnee SIGUR cumparam, as fi fost mult mai linistita... "Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark Mami de Denis (17.06.2006) |
freedelia spune:
Eu totusi nu inteleg ceva -- am inteles ca un bebelus care inceteaza sa respire din cauza de SIDS nu mai poate fi resuscitat indiferent cat de repede intervii. Adica SIDS nu e o sufocare, ca nu mai poate sa respire ci pur si simplu ceva face click si el nu mai respira si nu mai poate fi resuscitat. In cazul asta, cu ce stam mai linistiti cumparand un aparat care ne spune ca bebe nu mai respira. Adica da, putem sa prevenim eventuale sufocari, inecari cu laptic regurgitat, etc, dar astea nu cred ca sunt asa dese -- insa pe mine una ma ingrozeste SIDS, si eu ca alta mamaica, pana dupa 1 an, ma trezeam mereu sa verific respiratia copiilor. Acum, la al treilea, tot la fel de groaza imi e.
Deci, pana la urmal ajuta cu ceva acest detector de apnee sau nu?
39+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
AMR maxim o zi!!!
POZE
wnimra spune:
daca stiam ca il pot procura atat de usor il luam fara sa clipesc...baietelul meu s a nascut cu pr fff mari din cauza Dr si la cate a patimit si cate crize de apnee a avut cred ca eram mult mai linistita cu un astfel de ap.
Cand am ajuns cu el acasa stiu ca il mai gaseam cianotic cand si cand , doamne ce cosmar....eu zic ca este foarte util pt prevenirea episoadelor de apnee mai ales cand bebe se imbolnaveste si din cauza mucozitatilor sau a gatului inflamat respira greu....uneori este bine sa fie culcat chiar la unghi de 45 grade pt ca mucozitatile sa nu il astupe........iar moartea subita a sugarului poate provenii din foarte multe motive
de ex
http://www.romedic.ro/sindromul-mortii-subite-a-sugarului/cauze-si-factori-de-risc
"Este o arta sa fii fericit printre necazuri"-babette:)
poze Alex
BAZAR PENTRU MIHAITA
delsim spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui natalia_nica
Sindromul mortii subite nu este datorat faptului ca bebe se intoarce pe burta si se sufoca in perne/cerceaf. Cauza nu se cunoste (sau, ma rog, am citit ca s-ar fi descoperit de curand), dar se pare ca bebe pur si simplu "uita" sa respire... Eu nu am dormit pana a facut Denis 1 an, adica ma trezeam cred la fiecare 15-20 minute sa-i ascult respiratia. Daca stiam pe atunci de acel detector de apnee SIGUR cumparam, as fi fost mult mai linistita... "Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark Mami de Denis (17.06.2006) |
Culcatul pe burta creste riscul de moarte subita