Cum scap de mucegai ?
Raspunsuri - Pagina 3
mychydutza spune:
Am avut mucegai si am rezolvat cu polistiren din ala alb , pus pe interior. aerisesc cat de mult pot(am un pusti de 2 ani jumate). pt curatarea de moment a mucegaiului poti incerca cu otet. e mai natural si da rezultate o perioada. tot cu otet am curatat si chitul mucegait din bucatarie de pe gresia de langa geam......cu o periuta de dinti...
opriti planeta....vreau sa cobor!!!!
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui flower-power Polistirenul ala verde se numeste extrudat |
Exista si polistiren expandat verde. Si negru (un gri inchis)
Cel extrudat poate fi alb, verde, galben, bleu, roz.
La polistirene nu-ti poti da seama, dupa culori, care-i destinatia. Poate la cel negru, expandat, este pentru fatade. Ar trebui sa stii densitatea.
La gipscarton e clar: alb-suprafete normale, verde -spatii umede (bai, pivnite), roz-ignifug.
(Scuze de off topic)
Concluzie: izolati peretii cu polistiren expandat (in exterior cel putin 5 cm) si pardoselile cu extrudat, care-i mai prost izolator, insa e mai rezistent (mecanic).
Eu nu am posibilitatea sa izolez acum casa in care stau la exterior. De aceea, la vara voi aplica (intr-un soi de compromis) placaj de polistiren expandat de 0,5 cm pe interior, lipit direct pe vopseaua lavabila pe care o am. Pentru aceasta, exista doua variante: placi de 50x50 cm, albe, simple sau cu model (solutie, de fapt, pentru plafoane) sau placi mai mari, de 0,6 cm grosime, folosite uzual pentru izolatie sub parchet laminat. Mai bine arata placile de 50x50. Aceasta solutie este testata, peretii exteriori izolati astfel devin calzi, dispare mucegaiul. Montajul il voi face singur (zic eu!).
Suprafata astfel executata se vopseste cu lavabil, indiferent de culoare.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Leditia Primavara asta vrem sa facem hidroizolatia,crezi ca n-o sa mai fie mucegai in baie ? |
Mai mult ca sigur nu, Leditia..
Daaaar...daca refaceti hidroizolatia, asigura-te ca vor pune polistiren extrudat (5 cm), apoi se toarna o sapa armata (plasa sudata "de Buzau"), amorsa bituminoasa, membrana hidroizolanta cel putin doua straturi. Se mai pune folie reflex (armata) si folie dispersie vapori. Daca este circulabia, se monteaza stratul de uzura. Exclus antene (sau alte fieratanii) fixate ulterior.
Sa nu crezi ca e SF, blocurile la care am lucrat ultima oara asa erau izolate. Hidroizolatia se ridica pe atic si se intoarce peste parapet, in exteriorul blocului. Terasa se inunda (se astupa scurgerile) si se tine apa cel putin 48 ore.
Asta e o hidroizolatie.
(Multumesc pentru salutari!)
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Mi-Ka spune:
Si noi ne-am confruntat cu mucegaiul asta pacatos si "l-am rezolvat" cu o solutie numita Bizon, parca...in 5 min. a disparut mucegaiul complet, insa o saptamana ne-am chinuit cu mirosul lasat de solutie, desi am spalat peretii bine cu apa dupa folosire (asa scria pe instructiunile de utilizare).
_
petrean spune:
Mi-ka de unde ai cumparat solutia respectiva?
nu e toxica?dc spui ca asa greu iese mirosul?mersi de raspuns
Vlad si Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006
Vizitati magazinul