Cum scap de mucegai ?

Cum scap de mucegai ? | Autor: daniela_daneza

Link direct la acest mesaj

Buna ziua !

Am constat cu stupoare ca peretele exterior de la dormitor s-a umplut de mucegai .

Mentionez ca peretele respectiv este si cel cu geamul , geam care este cat tot peretele .

Este clar ca in vara voi izola peretele cu poliester dar pana atunci am sters doar cu clor dar cade varul si chiar tencuiala ca e ud .Am inteles ca exista o solutie Sano antimucegai sa dau si acuma ? Blocul nu e izolat nici pe exterio si e vechi din 1964.

Multumesc de raspunsuri si scuze daca a mai fost discutat acest subiect.

O zi buna!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

Daniela, aceeasi situatie o am si eu. Ai masurat umiditatea din apartament?Atunci se face mucegai, igrasie. Eu am 80, si asa am decis sa cumpar un dezumidificator, mai mult pt ca baietii mei nu mai scapa nicicum de tuse. Confortul fizic..se obtine doar dc e o umiditate maxima de 4 5in locuinta. Degeaba izolezi cun polistiren, pentru ca tot se va face. Iti spun eu sigur, pentru ca am dormitorul izolat interior tot cun polisitren. Se face din cauza umezelii..si a imposibilitatii de a avea o temperatura constanta mereu cu cea de afara.

Vlad si Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006

Vizitati magazinul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Si eu am patit-o, in spatele sifonierului care este pe tot peretele am avut mucegai.Am spalat cu apa si clor si am departat sifonierul de perete sa intre aerul si pe acolo cand aerisesc si nu a mai aparut.Eu am avut noroc deoarece mucegaiul reapare.

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_daneza spune:

Multumesc ! Adevarat ca nu am masurat si clar sunt diferente mari de temperatura intre exterior si interior .of .. greu .. am sa vad ce fac .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Mi-a aparut si mie o bulina mica de mucegai pe peretele de la baie, si am incercat cu SANO (sau Savo, nu mai stiu exact) cu pulverizator, si sa stii ca a functionat: peste o jumatate de ora cand am verificat, disparuse de tot, si nici nu a mai aparut. Pana izolezi peretele cu pricina, poti sa dai cu asta, dar sa stii ca miroase tare si vei avea nevoie sa aerisesti mult (miroase a clor - de fapt asta e substanta activa).
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_daneza spune:

Multumesc Tisina .Am citit si auzit si eu de acesata solutie .Am sa merg azi sa iau , ca ieri unde am cautat nu am gasit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Fetelor, pot sa va spun ca am avut aceeasi problema cat am stat la bloc si pt ca stateam la etajul 10 nu am avut posibilitatea de a-l izola decat pe interior (ceea ce este o mare prostie, am aflat ulterior). Peretele are nevoie sa respire, ori daca ii pui polistiren pe interior se creeaza efectul de punga trasa pe cap si in cativa ani (putini) reapare si mai rau. La noi a aparut dupa ce am pus tamplarie termopan (caci pana sa ne mutam acolo erau cu toc de lemn) si probabil ca era umiditarea prea mare (aveam si multe plante). M-am luptat cu Savo in mana cel putin la 2 saptamani (caci deja se inegrea peretele la loc) si degeaba, nu scapam de el (nu vreau sa ma gandesc ce patimesc cei care au cumparat). Acum stau la casa si din cauza ca este o mica problema cu izolatia, la un domritor am avut niste infiltratii de la terasa de deasupra si cosmarul a reinceput, doar ca acum m-am documentat mai bine si imediat ce se termina cu vremea asta umeda voi proceda astfel: <<exista retete de tratament profesionale care constau in : solutie mercur F aplicata pe zugraveala afectata direct , ras , repetat cu mercur f aplicat cu pensula , bidineaua , suflare etc , lasat sa se zvinte , aplicat primul strat de vopsea transpiranta , lasat 6 ore uscare , aplicat cel de-al 2-lea strat vopsea - 20 ani garantie >> (gasita explicatia pe internet) Ramane sa verific acum daca este safe sa folosesc substantele acestea (caci si hipocloritul care are efect asupra mucegaiului este insa foarte toxic; mai exista varianta de piatra vanata, dar este defapt sulfat de cupru si iar nu cred ca ok sa dai pe peretii de interior).
Cand aflu despre subsantele recomandate va anunt, pana atunci insa, daca dati cu clor aerisiti fff bine, doar pulverizati, nu stergeti caci se imprastie sporii prin stergere si tineti in frau mucegaiul caci e f periculos pt sanatate.

mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Citat:
citat din mesajul lui petrean

Daniela, aceeasi situatie o am si eu. Ai masurat umiditatea din apartament?Atunci se face mucegai, igrasie. Eu am 80, si asa am decis sa cumpar un dezumidificator, mai mult pt ca baietii mei nu mai scapa nicicum de tuse. Confortul fizic..se obtine doar dc e o umiditate maxima de 4 5in locuinta. Degeaba izolezi cun polistiren, pentru ca tot se va face. Iti spun eu sigur, pentru ca am dormitorul izolat interior tot cun polisitren. Se face din cauza umezelii..si a imposibilitatii de a avea o temperatura constanta mereu cu cea de afara.

Andrei Luca -15.12.2006

Vizitati magazinul

Ce fel de dezumidificator ai luat? Da rezultate?

Si eu am probleme cu mucegaiul la unul din dormitoare... si mai nou in baie Sigur e din cauza umiditatii... pt. ca se simte... si oricat de mult aerisesc, degeaba... Curge apa pe geamuri... In plus, avem peretii spre nord, e suficient sa fie cateva zile mai umede si o luam de la capat, pt. ca in perioada asta nici nu bate soarele pe partea asat, din cazua celorlalte blocuri, care fac umbra

Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07)

Mergi la inceput

am luat un deumidificator din Practiker, Budget..si sa stii ca aduna apa..in nestire. can 1 l in 12/24 ore..acum depinde si de vremea de afara

Andrei Luca -15.12.2006

Vizitati magazinul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamibiutza spune:

Solutiile antimucegai nu rezolva cauza, dezumidificatorul ajuta oarecum...
problema nu se rezolva cu adevarat decat cu o aerisire/ventilare corespunzatoare... locuinta nu trebuie sa fie etansa, curentii de aer trebuie sa circule
multi astupa grilele de ventilatie, pun praguri la usile interioare, nu mai spun de termopane care in cazul asta sunt destul de daunatoare...
Umiditatea intr-o locuita tine de mai multi factori: este crescuta daca exista plante, daca sunt rufe la uscat, daca se gateste...
Am avut si eu mucegai pe peretele cu geamul, tot dupa schimbarea ferestrelor. Inainte puteam sa nu deschid geamul si-o saptamana, nu erau probleme. Insa acum aerisirea e sfanta. Zilnic, cat se poate de mult... ideal toata ziua. O fereasta intredeschisa pe parcursul intregii zile face minuni... la noi minunea se traduce prin umiditate de 33-35%

Mamibiutza si bb Nora (3 mai 2007)

Mergi la inceput

mamibiutza..si cum vezi tu deschiderea geamurilor intr-un apartament cu 3 copii..non-stop pe timp de iarna?La mine nu se usuca haine in casa, nu se gateste(nu in casa..ci in debara..ca acolo am aragazul)..si nu am plante

Andrei Luca -15.12.2006

Vizitati magazinul

Mergi la inceput