Lapte de vaca

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dani3lla spune:

blackgirl0 nu vreau in nici un caz sa creez polemici dar am citit si celelalte subiecte legate de laptele de vaca si majoritatea mamicilor au inceput cu lapte slab in grasimi 1,5-1,8% si putin mai tarziu au introdus laptele gras.Chiar si tu ceva mai sus ai spus :"lapte de vaca nediluat (iar caaahh, era prea gras)"...Stiu ca grasimile sunt importante in dezvoltarea creierului dar tot grasimile solicita foarte mult ficatul si ...iar nu e bine.Parerea mea e ca trebuie introdus treptat(ca si procent de grasime) tocmai pentru a impaca si creierul si ficatul,destul de vitale zic euSi diversificarea se face tot treptat pana la urma(incepi cu cantitati mici si alimente usoare si ajungi sa inlocuiesti treptat o masa de lapte si sa introduci in alimentatie alimente mai greu tolerate de organism in momentul in care acesta este pregatit pentru ele) iar introducerea laptelui de vaca face parte tot din procesul de diversificare.Tot tu ai spus ca ii combini lapte gras de vaca cu lapte de-al tau si ceai tocmai pentru faptul ca nu tolereaza laptele gras care e "caaahh"

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
DANA mamica fericita de botos Denis Andrei - 09.06.09 a se citi de la coada la cap

pozitii de somn

inainte / dupa

1zi 2 sapt 1 luna 2 luni 3 luni4 luni5 luni6 luni7 luni8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Nu se da lapte degresat sub 2 ani. Grasimile din lactate sunt foarte importante pentru formarea creierului.

Laptele se da integral. Daca totusi doriti sa ii dati degresat, numai dupa 2 ani. Bine ar fi sa fie full fat, integral pana la 5 ani.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Nu se da lapte degresat sub 2 ani. Grasimile din lactate sunt foarte importante pentru formarea creierului.

Laptele se da integral. Daca totusi doriti sa ii dati degresat, numai dupa 2 ani. Bine ar fi sa fie full fat, integral pana la 5 ani.

Exact asa stiu si eu.
Laptele degresat e pentru adultii care vor sa nu se ingrase, nu pentru copiii care sunt in crestere.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu stiam ca se da full fat pana la 2 ani si mai apoi in fct de constitutia copilului.
Noi pana la 2 ani am baut asa, apoi am trecut la cel UHT de 1,5.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Da mamagiuliei practic primii doi ani neaparat full fat (mai exact intre un an si doi ani ca pana atunci ori san ori formula) apoi decide parintele in functie de constitutie, insa ideal nici atunci nu se trece la degresat mult (aici sunt asa : full fat, semi skimmed, si skimmed) cel 1,5 e skimmed, ala il folosesc de obicei adultii. Se recomanda ca daca copilul sa zicem e putin supra ponderal sa sa treaca pe semi skimmed care are in jur de 2%.

Edit: daca copilul are greutate normala se tine pana la 5 ani pe full fat, decat daca exista alte motive, digestive sau de greutate, se trece la putin degresat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

baiatului meu dupa 1 an am inceput sa-i dau lapte de vaca, doar sa guste si sa invete sa bea din cana normala. formula era baza, mai ales ca folosea biberonul, si imi era comod cand mergeam in deplasari.
la 1 an si 9 luni nu a mai vrut sa bea formula. atunci l-am trecut pe lapte de vaca, baut la cana. i-am dat zuzu de 3,5%, pentru ca ii placea reclama de la tv.
acum ii dau in functie de ce gasesc: lapte de tara sau lapte din comert. inca mai bea lapte inainte de culcare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani3lla spune:

Vad ca postul meu a generat o gramada de comentarii...eu doar am spus-o din propria experienta...nu din carti.Daca erati atente la ceea ce am scris observati ca bebelusul meu nu bea lapte de vaca ci eu il folosesc la branzica lucru pe care l-am si specificat...Si daca nu suporta,deocamdata,laptele gras ci doar 1,5-1,8% ce spun cunostintele voastre ca trebuie sa fac?Sa-i dau in continuare lapte gras si sa il vomite sau sa nu-i mai dau de loc?Eu cred ca mi-am spus doar un punct de vedere si acela adresat initiatoarei subiectului.In nici un caz nu am scris ca-mi tin copilul la dieta dar e usor sa faci comentarii contra decat sa-ti dai o parere care ,poate,pe cea direct interesata o va ajuta

Mergi la inceput