Care este scopul vietii ?

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Citat:
citat din mesajul lui conchita

arsenalul nuclear incredibil al planetei ....

Care ce?

care ce, ce? ca doar nu nea gheorghe de la tara care merge duminica la biserica a descoperit fisiunea nucleara, dar el va fi primul care sa o testeze.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

A! Inca ceva. Cum adica "religie aka morala"? Eu despart morala de religie de nu se vede si o si consider varianta imbunatatita in acest fel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Conchita, nu hiperventila, te iubesc oricum.
Mi-e greu sa explic aici si la ora asta toate legaturile respective, dar legatura cu psihicul, psihiatria, psihologia si neurologia mi se par cele mai interesante mie. Eu caut acest raspuns in aceste stiinte in privinta religiei, pe mine ma preocupa. Este o perspectiva stiintifica, nu o judecata de valoare. Uite un articol scris de un cunoscut al meu, psihiatru de meserie si unul dintre putinii oameni pe care ii consider intelectuali in adevaratul sens al cuvantului, care vorbeste despre asta. (blogul este unul colectiv, nu toate textele sunt scrise de el, desi cele mai multe)

Da, asupra religiei se apleaca multe stiinte pentru ca ea este parte indisolubila din cultura si din societate. Si va fi intotdeauna cel putin din perspectiva istorica, daca nu si altfel.

ok, am folosit evantaiul intre timp. :-)) si eu te iubesc, ba te ador de-a dreptul.

daca asta e perspectiva la care te-ai referit, atunci imi cer scuze, eu credeam ca o sa ne trimiti la nebuni pe noi astia. am deschis la Sufletul Credintei un subiect despre creier si credinta in Dumnezeu, tot din perspectiva asta fiind si eu interesata de fenomen. de fapt, ar fi trebuit mutat aici la stiinte, in fine:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=147600

am zis morala, pentru ca morala are istoric sursa in religie (ca si stiinta, si filosofia, istoria), chiar daca s-a desprins de ea dupa. nu sunt sinonime perfecte. doar in sensul ca religia ofera, pe langa altele, si-un set de valori morale.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Citat:

Loma citesti o treime, ridiculizezi jumate si intelegi un sfert din ce ramine. Daca n-ai reusit sa calculezi cit poti analiza nu te mai zbate:)

Nu inteleg ce vrei sa spui

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Loma

Citat:

Loma citesti o treime, ridiculizezi jumate si intelegi un sfert din ce ramine. Daca n-ai reusit sa calculezi cit poti analiza nu te mai zbate:)

Problema mea dintotdeauna a fost ca gandesc mult mai repede si mai mult decat viteza de exprimare. Satisfacuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Problema mea dintotdeauna a fost ca gandesc mult mai repede si mai mult decat viteza de exprimare. Satisfacuta

Ca sa citez din Tanase: exact ca la cumnata-miu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:

Citat:

Citat:

arsenalul nuclear incredibil al planetei ....

Care ce?

care ce, ce? ca doar nu nea gheorghe de la tara care merge duminica la biserica a descoperit fisiunea nucleara, dar el va fi primul care sa o testeze.

abdominabila

nimic

Sint mai multe sanse ca Gheo al nostru sa fie muslim intr-o comunitate pentecostala din Dobrogeo si sa moara calcat de concasorul caruia i s-a rupt frina sus pe deal (antgonismul religios e numai incarcatura dramatica), decit sa i se intimple in timpul vietii vreo nucleara asa de pofta joi pe la 5.
Gheo e safe, e o minune insa zau cum a ajuns el sa traiasca daca ne gindim prin cite razboaie religioase au trecut stramosii lui.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Ca sa citez din Tanase: exact ca la cumnata-miu

si chiar mult mai profund decat altii

aveti cuvantu' dom primar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana
Eu sustin opinia lui Beren despre regulile civilizate ale unei dezbateri.Iar a spune ca cineva este ignorant intr-o privinta, nu e o jignire, nu cred ca este cineva realist care sa nu se considere ignorant in anumite domenii.

diferenta e ca afirmatia nu a fost asta "esti ignoranta intr-o privinta", ci "esti ignoranta" plus "nu stii nimic", asa in general. exact asupra aspectului astuia ii atrasesem atentia, dar vad ca nu doreste sa retracteze, reformuleze sau sa se scuze. oh well.

Ntz.
N-ai dreptate.
Vezi ca de fapt a spus: "nu stii nimic din lucrurile astea". Si mai departe a si specificat care-s lucrurile astea.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iileana
Ntz.
N-ai dreptate.
Vezi ca de fapt a spus: "nu stii nimic din lucrurile astea". Si mai departe a si specificat care-s lucrurile astea.

www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details

am dreptate partial, anume in principiu, ceea ce e un fel de total, ca sa raman in trendul tocmai ignaugurat. :-)) ca afirmatia "nu stii nimic" tot ramane. Allure a dovedit ca ceva tot stie. o fi din secolul 19, n-o mai fi de actualitate, dar putea foarte bine sa fie corectata fara digresiuni la persoana legate de ignoranta absoluta, nu?

Andrada, argumentul tau e incorect - razboaiele si genocidele purtate sub domnii atee au facut si mai multe victime. dar asta n-ar fi relevant fara argumentul ca, daca ar fi avut bomba atomica, cruciatii ar fi ras musulmanii de pe fata pamantului. pentru ca, nu-i asa, acum au si bombe nucleare si, desi majoritatea sunt religiosi (capeteniile de state, ma refer), nu se extermina de pe fata pamantului. dar cand or dori s-o faca, si e exclus ca din motive religioase (banul, petrolul, globalizarea le-au luat locul), gheo va muri la sigur. autorii morali si intelectuali vor duce specia mai departe din bunkere sau rachete spatiale via vile cu piscine artificiale pe alte planete. toate posibile datorita (din cauza) stiintei cu orice pret, mai de pret decat calitatea vietii umane. care, uite, pentru mine, are alte criterii fundamentale decat alea legate de confort si viata extrem, dar extrem de lunga. nu as zice nu, dar daca ar fi sa aleg...

abdominabila

Mergi la inceput