Care este scopul vietii ?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Loma

[quote]

Care dovezi?, asta cu frunza ti se pare dovada, pe langa complexitatea corpului uman asta e nimic, si cine crezi ca a stat acum 2000 de ani sa studieze frunza sa o vada cat de mult a evoluat de atunci. De ce numai oamenii au intelect si ratiune, toate speciile au avut sanse sa egaleze omul, si totusi nu au facut-o... hei cum ti-ar sta sa ai un sef gorila?...

Loma, multe animale au un fel sau altul de gandire, mai mult sau mai putin primitiv.De ex cainele lui Pavlov - cand aprindea Pavlov lumina cainele saliva. Nu facea asta din instint, evident, ci din faptul ca in capusorul lui micut cainele a facut legatura ca atunci cand se face lumina in camera stapanul vine cu mancarea. Aia e gandire!

Din cate inteleg eu omul a inceput sa se dezvolte odata cu descoperirea focului. Omul a inceput sa gateasca carnea, ceea ce a facut-o mai usor de digerat. Asa ca omul a inceput sa consume mai putina energie pt gasit hrana si digestie, si mai multa pt dezvoltarea creierului. Si asa a devenit mai destept. Cel putin eu asta am inteles din carti si documentare, dar e f posibil sa ma insel.
E f posibil sa fim mult mult prea inapoiati ca sa putem afla vreodata adevarul.Dar pt un lucru bag mana in foc - noi nu ne tragem din Adam si Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Scopul nu il vom afla niciodata.

ba eu cred in mantuire. :-))

abdominabila

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Citat:
De ce numai oamenii au intelect si ratiune, toate speciile au avut sanse sa egaleze omul, si totusi nu au facut-o... hei cum ti-ar sta sa ai un sef gorila?...

Iti raspunde eu pentru ca am un sef gorila

Uita'te in jurul tau. Viata fara inteligenta e ca savarinele fara prenandez. Nu cred ca atunci cand primesti flori primul lucru ce'ti vine in minte este Ce e cu angiospermele astea stupide.

Inteligenta este doar una din miile de unelte pe care evolutia le'a dezvoltat ca sa rezolve o problema simpla: Care este scopul vietii Supravietuirea. Niciunul din atributele dragi noua astazi precum: destept, inalt, frumos, rapid nu reprezinta un scop in sine al evolutiei pentru ca evolutia nu urmareste in nici un caz sa te transforme in cea mai buna fiinta care a trait vreodata pe planeta asta. Ceea ce vrea cu disperare e ca tu sa fii cel mai adaptat la conditiile din vizuina ta. Si pentru asta nu se da indarat de la nimic: iti taie mainile si picioarele dupa care te arunca in apa, iti scoate ochii si te indeasa in strafundurile pamantului, iti micsoreaza creierul pana ramai leguma atarnata de'o creanga, iti face copiii sa te manance sau te face sa'ti mananci copiii. Totul cu un singur scop - inca o generatie care sa ia totul de la capat.

Desigur, inteligenta este una din realizarile magnifice ale evolutiei comparabila probabil cu biodinamica ghepardului in timpul locomotiei. Ambele sint tehnologii extreme ale lumii animale: extrem de eficace, extrem de scumpe. Le vrei? Platesti! Ghepardul este cel mai rapid animal pe uscat. Pentru asta "plateste" - este mic, suplu, fragil, si complet inert la capatului unei curse de cel mult 800m cand foarte adesea este o prada usoara pentru restul felinelor.

Si noi platim la fel de mult. Creierul este cel mai mare consumator de energie din corpul uman. Nu se multumeste cu nimic altceva decat cu zahar in cea mai pura forma. Si cu oxigen, cantitati enorme de oxigen in lipsa carora este primul organ din corp care moare. Mai rau decat atat, nu poate fi oprit. Baraie, bazaie, si este intr'o continua si frenetica activitate electrica pe toata durata vietii. Si asta nu e tot. Creste atat de mult din momentul conceptiei incat trebuie sa ne nastem sa fim efectiv expulzati inainte ca el si celelalte organe sa fie complet dezvoltate pentru a nu fi definitiv blocati. Creste atat de repede incat nu e timp sa pui nimic in el pana la nastere. Nu e timp pentru sa fugi ajunge sa sugi. La inceput nu e bun de nimic. Respiram la fel de stangaci ca primii amfibieni si termoreglarea e la fel de "eficace" ca la primele mamifere. Dar dupa o vreme...eheee...asteptam acele zile umbland efectiv cu capul crapat primii ani din viata pentru a'i face loc sa invete.

Eu unul cred ca inteligenta merita pretul platit, nu orice alta specie trebuie sa ajunga la aceeasi concluzie. Daca decid sa o "faca" o vor avea. E ca si zborul care nu e nici pe departe apanajul pasarilor. Insectele zboara, mamiferele zboara, pestii zboara, reptilele zboara au zburat. Pana atunci, toate celelalte animale au raspuns cu o solutie corecta la problema pentru care noi raspundem cu capul.

Come to the Dark Side. We have cookies!

SPOT ON!!!! Sunt absolut de acord cu tot ce ai scris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Grace, LOL, mi-ai scris de 3 ori, e chiar grava situatia bag sama! Eu nu am avut intentia sa te piss off dar daca intr-un dialog virtual e greu sa percepi sarcasmul, gluma, ironia lumea scrie asa cum le percepe.
Eu ti-am raspuns cinstit ce am gandit si te-ai gandit tu sa imi dai peste nas ofensata ca ce ai scris putea sa gandeasca si fiu-miu de 4 ani, na ce sa zic...

Adriana 15w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

No, nu's cum naiba, da' nu puteam sa scap de mesajele alea de dinainte, am dat aiurea pentru ca nu voiam sa fie incarcata pagina cu mesaje inutile. Nah! Inestetic!
Nu vreau sa te pisez, supar sau ofensez. Tu poti continua insa cu mesajele malitioase dar eu ma opresc aici in a-ti mai raspunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
Xeno, decide-te odata. Ori esti adeptul supei primordiale haotice fara nici o selectie naturala (energie exterioara) ori accepti ca selectia naturala exista inaintea tuturor si ea adica selectia si-a bagat coada in supa, si a patentat celula vie.

Loma, recunosc fiecare din cuvintele de mai sus dar aranjate in forma asta ma nedumeresc total .

Nu stiu ce intelegi tu prin celula vie dar nici un manual, nici macar astea lucioase de 15x15cm de le am eu prin casa nu sustine ca din supa primordiala a iesit direct prima celula vie. Un astfel de eveniment ar fi la fel de miraculos ca aparitia instantanee, direct din aburii supei originare, a Angelinei Jolie. Au fost nu mai putin de 700.000.000 de ani intre momentul formarii Pamantului si aparitia primelor forme de viata pe care le putem identifica si data astazi. Aici intram pe teritoriul unei discipline revolutionare numita "Originile si emergenta vietii" practicata de indivizi extrem-multidisciplinari in general din filiera astro-bio-chemo. Hai sa zicem ca experimentul Oparin-Miller-Urey este momentul in care aceasta disciplina a fost fondata. De atunci insa au venit cu o multime de idei interesante printre care cea mai solida (zic eu) e teoria ca viata a aparut in adancul oceanelor in "ecosistemul" hornurilor vulcanice (complet independent deci de energia solara). Una din implicatiile extraordinare ale acestei propuneri e ca viata poate aparea aiurea'n'tramvai prin tot Universul fara a mai fi restransa la zonele delimitate strict din Turnul de Veghe: distanta potrivita fata de un Soare potrivit intr'o orbita inclinata potrivit.

Ca sa inteleg mai bine ce ai vrut sa ma intrebi haide sa ne uitam impreuna la secventa eucariote-procariote-virusi-prioni. Prionii sint (printre altele) agentul infectios al bolii Creutzfeld Jakob (maladia vacii nebune). Pe langa virusi sint la fel de umili precum virusii sint fata de bacterii. Nu contin material genetic fiind doar niste proteine autoreplicante. Ce crezi? Sint vii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui aniela23

Loma, multe animale au un fel sau altul de gandire, mai mult sau mai putin primitiv.De ex cainele lui Pavlov - cand aprindea Pavlov lumina cainele saliva. Nu facea asta din instint, evident, ci din faptul ca in capusorul lui micut cainele a facut legatura ca atunci cand se face lumina in camera stapanul vine cu mancarea. Aia e gandire!

Aniela,cainele lui Pavlov nu gandea, ci reactiona intr-un anume fel la un anume stimul.Stii ca azi expresia asta se foloseste pentru cei care nu se folosesc de gandirea critica si reactioneaza ´´ca si cainele lui pavlov´´ adica doar o reactie reflexa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui aniela23

Aniela,cainele lui Pavlov nu gandea, ci reactiona intr-un anume fel la un anume stimul.Stii ca azi expresia asta se foloseste pentru cei care nu se folosesc de gandirea critica si reactioneaza ´´ca si cainele lui pavlov´´ adica doar o reactie reflexa.

Pai aia nu era un fel de gandire primordiala? Adica tre sa se fi facut vreo legatura, acolo, in creierul lui, ca sa stimuleze glandele cu saliva. Si gandesc eu ca legatura s-a format din intelegerea ca aprinsul luminii corespunde cu adusul mancarii. Nu te contraaic ci ma intreb si eu cum o fi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Scopul nu il vom afla niciodata.

ce putem sa facem, e sa fim buni. Restul vine de la sine.

[]

Eu nu cred ca bunatatea este conditia suficienta pentru a ajunge la mantuire. Vine si ea de la sine la un moment dat cred.
Iubirea, da.

xeno, timp de 700000000 de ani nu s-au intrunit conditiile necesare si exact atunci, absolut intamplator pe fundul oceanului a aparut viata.Poate da, nici eu nu stiu adevarul nici tu.Se chinuie altii mai destepti ca noi sa imite primul moment de ani bunisori si nu au ajuns nicaieri.Probabil nici nu se va stii vreodata, tot ce e scris despre inceputuri poate fi interpretat in multe feluri , de aflat ceva sigur nu poate fi deocamdata voba . de ce oare? Poate pentru ca de fapt nu conteaza. Fiecare persoana este un intreg univers , fiecare om este un inceput al lumii (oriunde ar fi fost acest inceput si in orice forma) si fiecare om este chemat la desavarsire.Desavarsire , nedependenta de nimic. Completa , rotunda, independenta de moluste, virusi, extraterestii .Doar de el.De om si de vointa lui. Asta conteaza.Pentru mine.
Stiu ca pentru tine , nu.
Ceea ce vroiam sa spun (dar daca tot doarme bebe m-am lungit) este ca daca eu gresesc si de fapt este asa ca voi, adica : scopul fiecaruia aruncat intamplator in lume este doar a pune inca o veriga la lupta de supravietuire oarba a speciei si eventual de transformare a ei intr-una mai evoluata, atunci tu ai dreptate, amandoi murim la un moment dat, am pus sau nu veriga asta e. Nici nu conteaza ca eu am crezut altceva.Amandoi, oase si ulcere si atat.
Dar daca eu am dreptate(nu eu ci altii au spus-o bineinteles insa mi-e mai usor sa folosesc pers intai), atunci , ei bine abia atunci va capata importanta faptul ca aici si acum nu crezi .ce va urma, va fi mult mai mult si abia atunci, ce facem aici va capata un sens .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Aniela, cred ca e vorba mai degraba de asocieri: bec-mancare, bec-mancare bec-mancare...bec...saliva pentru ca mancare.Scuza-mi interventia off topic:). Sunt de acord insa cu faptul ca animalele gandesc, cel putin cainele meu sunt sigura ca o facea:-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

mai, cum se face ca instinctul asta de supravietuire se manifesta absolut sinucigas: pestele se adapteaza in ocean ca sa fie mancat de rechini. de ce nu si-a construit un acvariu de la inceput unde sa fie hranit de dinozauri, pe post de pets? nu reusesc sa inteleg cum atatea minti luminate pot sa creada in bancul cu supravietuirea ca forta primara pentru adaptarea la mediu. pai te adaptezi la un mediu care te avantajeaza pe tine ca predator primar! nu acolo unde esti posibila hrana pentru jde zilioane de predatori. singura explicatie este ca au fost espre plasati in apa, pestii astia, ca sa fie hrana altora. si ei au vrut sa scape, de unde creaturile jumate peste-jumate pasare. sau jumate peste-jumate om.

abdominabila

Mergi la inceput