"Atentii" de 1 si 8 MARTIE pt educaoare la gradi
Raspunsuri - Pagina 3
Iasmin08 spune:
sunt de acord cu happiness
![]()
Mama e educatoare de 38 de ani (!!!!) Nu glumesc, e un amar de ani. La varsta ei, cu copiii la casa lor, in prag de pensionare ( si e cam asa de cativa ani), chiar nu ii trebuie absolut nimic. Parintii insa se simt obligati sa ii cumpere mereu, apar tot soiul de discutii (marea majoritate sub nivelul bunelor maniere), an de an refuza si parintii se incranceneaza cu linguseli si fel de fel de cuvinte frumoase sa i-l bage pe gat. Eventual i-l lasa pe masa ( si face asa o discrepanta cand colega mamei ia cadoul care i se da iar mama refuza, de nu va pot spune). Nu e vorba de gest, mamei chiar nu ii trebuie nimic. Dar stie in acelasi timp cum se lauda pe urma parintii ca ''i-am dat'' sau mai rau o judeca: ''pai asteapta, normal, de aia se poarta asa''(si isi amintesc tot soiul de chestii - ca doar toti vor de pilda sa le fie odrasla prezentator la serbare)
Indiferent ce hotarati sa dati (daca veti hotara asa), sa faceti gestul cu dragoste, cu demnitate si fara sa injositi cadrul didactic. Pana la urma ele isi fac meseria si fara cadou, martisor, flori samd.
Ah, da, era sa uit: singurul lucru pe care mama il primeste cu placere sunt florile. E totusi femeie..
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
asteryaro spune:
Grupa mica - gradi de stat.
1 Martie - flori, martisoare, fiecare daca doreste si are placere.
8 Martie - 40 lei/copil, pt. ceva x 5 (2 educatoare principale, 1 secundara (juma' de norma) si 2 infirmiere).
Ideea cu martisoare pt. fetitele din grupa e chiar frumoasa
, si asa voi face.
Nu costa o avere si-n plus... asa este frumos din partea baietilor
.
Cristina si
Razvan (31.01.2006)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO
mina spune:
Mama e cadru didactic pensionar. A fost un amar de ani profesoara la tara, undeva langa Buzau, o scoala mica.
Primea de martie o multime de martisoare, venea cu ele acasa si ne uitam la fiecare pe rand. Avea zeci dar stia fiecare de unde este. Mai primea si atentii mai substantiale, de regula ciocolata sau cafea, pe care le puneau la bataie in cancelarie. In piept isi punea martisorul primit de la tata, tocmai ca sa nu se supere nici un copil ca il poarta pe cel primit de la altii.
De la ea am invatat ca martisorul se da pentru simbolul gestului nu pentru valoarea obiectului.
Anul trecut am oferit flori doamnelor si martisoare cat mai traditionale fetelor. Mandrul meu a dorit sa dea la toate fetele din gradinita lui (adica din cladirea lui, adica vreo 30 de onorate domnisoare). L-a ajutat Dna lui sa le imparta si a fost maaare placere din toate partile.
Anul acesta am progresat: vom face cu manutzele noastre niste coliere sau bratari, probabil pe alb rosu (din margele simple si panglici subtiri de organza).
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
roli25 spune:
Gradi particulara:
de 1 Martie martisoare si flori pentru directoare si educatoare. As vrea sa dea martisoare si fetitelor din grupa, numai ca habar n-am cate sunt
.
de 8 Martie flori si ma gandeam la un platou de dulcegarii pt tot personalul...inca ma gandesc.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
anya spune:
Eu am intrebat educatoarea cate fetite sunt
si am mai pus cateva in plus, ca mai sunt si baietei care cer.
eusunteuasa spune:
Baietelul meu merge tot la o gradi particulara si vom oferi martisoare normale doamnelor (nu de aur, nu de argint) si asta pt ca eu imi doresc sa pastrez traditia,dar sa-l invat si pe el in acelasi timp. De 8 martie, un buchet de flori si - inca nu stiu sigur, ne mai gandim - o cutie de bomboane de ciocolata din care sa servesca el pe toate doamnele.
Anul trecut cand avea mai putin de 3 ani am cumparat martisoare pt toate fetitele din grupa (la fel pt fiecare fetita s nu se lase cu lacrimi) si le-a oferit cel mic ajutat de miss. Anul acesta vom proceda la fel, doar ca nu am gasit inca martisoare dragute pt fetite. Anul trecut l-am oferit pe Bocanila:) anul acesta..sa vedem ce personaj alegem
happiness spune:
gabitza2005,eu nu am spus ca nu conteaza gestul...Si fiica-mea are deja martisoarele pregatite si respectam,normal,traditia.Ce se duce si daca se duce ceva pe langa martisor e decizia fiecaruia.
happiness spune:
Si inca ceva,te rog nu generaliza.Nu ai tu de unde sa stii ce gandesc toate.Acest toateeste chiar jignitor,te asigur ca cei mai multi dintre colegii mei chiar apreciaza gestul de a da un martisor si nu se poarta diferit daca primesc o ciocolata.Desi avem salarii mici,de-o ciocolata ne ajunge.Inca.Mi se pare foarte urat din partea ta sa gandesti astfel despre invatatoare/educatoare,pana la urma sunt persoane care lasa ceva in urma lor si nu cred ca merita atata dispret.Cat despre valorile simbolice,de ce nu parintii trebuie sa fie primii care sa le insufle copiilor asa ceva?De ce tot scoala e responsabila si de asta?De ce nu si parintii,si scoala?Atata vreme cat va exista aceasta atitudine din partea unor parinti normal ca si copiii vor creste desconsiderand profesia de dascal.
gabitza2005 spune:
happiness imi cer scuze tie si celorlalte persone deoarece am generalizat acuzele. Nu sunt genul care baga tot personalul didactic in aceeasi oala dar din pacate in 2 ani de gradi numai de asemenea educatoare am avut parte. Ca ex eductoarele noastre de Craciun au zis ca daca tot am strans bani de cadou decat sa le luam ceva mai bine le dam bani.
Cu toate acestea ma port cu respect in continuare cu ele. Pana la urma sunt niste oameni care petrec foarte mult timp cu copilul meu.
natalia_nica spune:
Si Denis e in primul an de gradi, iar de 1 Martie vom darui cate un set artizanal din fimo (cercei, inel, colier) celor 2 educatoare si cate o brosa tot fimo celor 2 ingrijitoare, toate cu snur alb-rosu. Martisoare simbolice fetitelor din grupa. Iar pt 8 martie s-au adunat cate 20 lei / copil, din care se vor lua niste cadouase celor 2 educatoare si 2 ingrijitoare. Aaa, si cate un buchetel de flori de primavara pt fiecare ![]()