"Atentii" de 1 si 8 MARTIE pt educaoare la gradi
Raspunsuri - Pagina 2
Lorikay spune:
Poate o sa vi se para aiurea dar eu, decat sa dau 30 lei pe un buchet de flori prefer sa mai pun ceva si sa iau un cadou pentru educatoare iar de 1 Martie o sa ii dau o cutie de bomboane pentru toate doamnele pe post de martisor.
AdiS spune:
pai atunci sa vedem daca si domnia sa va dori. Oricum cred ca il voi coopta de sambata la cumparat martisoare astfel incat sa aiba timp sa priceapa despre ce este vorba.
Imi este un pic peste mana caci i se cam intampla tot felul de lucruri fara voia lui: sa scape din mana, sa inverseze si sa isi dea seama dupa aceea, sa se impiedice, sa uite si sa isi aduca aminte dupa aceea ... La el se lasa cu urlete si lacrimi de crocodil asa ca trebuie sa ii fie cat mai la indemana si fara incidente majore.
Multumesc pentru raspunsuri.
ni-na spune:
Al meu a daruit dintotdeauna tuturor colegelor cu mentiunea ca atunci cand era mititel le-am capsat pe o bucata de carton colorat pe care am listat numele lui.Problema era ca fugea sa nu-l pupe fetele.Si acum tot asa cumparam,un numar de martisoare identice sau acelasi model dar colorate diferit,si le da in ordinea in care le nimereste......
gabitza2005 spune:
Anul trecut am luat pentru toate fetitele martisoare cu personaje disney si am rugat-o pe educatoare sa-l ajute sa le imparta cand considera ea ca este momentul (ca sa nu le stric programul cu agitatia care s-ar fi creat) a venit foarte incantat de la gradinita ca l-au pupat toate fetitele.
Pentru educatoare de 1 martie cumparam tot martisoare pe care le ofera chiar el.
De 8 martie am cumparat flori - pe care le-a oferit chiar el si trebuie sa recunosc ca anul trecut am luat si mici atentii pentru tot personalul dar pe acestea le-am dat eu (fara ca baietelul sa stie despre ele)
Eu consider ca la aceasta varsta trebuie sa-i invatam despre simbolistica acestor obiceiuri nu despre valoarea cadourilor oferite. Chiar daca martisoarele pentru educatoare au fost de argint nu m-am apucat sa-i spun copilului ca sunt valoroase. Pentru el valoroase erau martisoarele pentru fetite- a pastrat si pentru el un mickeymouse.
Anul acesta pentru 8 martie am inteles ca o sa se stranga bani cu grupa pentru cadouri o as se stabileasca miercuri suma (eu le-am zis ca dau max 30 ron pentru tot personalul) asa ca o sa mai iau cate un buchet de flori pentru educatoare
Lorikay mie una chiar imi pare aiurea ce spui. Decat sa dau 2 lei pe un martisor mai pun un leu si iau o ciocolata. Ce invata copii din asta?
happiness spune:
De ce e aiurea?Martisorul este un simbol doar,nu?Eu mereu luam cate o ciocolata si legam ata de martisor pe ea,pentru ingrijitoare si asistenta,iar pentru doamne adaugam si o cafea micuta.De 8 martie duceam un cadou micut,nepretentios.Nu era o avere,doar ceva simbolic.Acum ,la clasa I,vad ca nu se spune inca nimic de strans ceva din partea clasei,asa incat de 1 martie va duce un martisor mai special doamnelor si o zambiluta,iar de 8 martie un cadouas simbolic,nu m-am decis inca ce.Pentru noi a darui e ceva minunat si vreau sa o invat sa poarte respect oamenilor ce o invata.Nu sunt de acord cu exagerarile,cu cadourile scumpe,dar ceva tot vom darui.![]()
dinubebe spune:
Toata gradinita, toti parintii am pus bani si am luat de 8 Martie un cadou din partea grupei. De 1 martie, aducea fiecare un martisor, o floare, fiecare cum si daca credea. La noi se dau martisoare pe 1 si baietilor, asa ca inclusiv pentru fetita trebuia sa fiu bine aprovizionata. Anul acesta, pentru ca sunt un pic mai mari, am inceput sa lucram cu manutele noastre cateva martisoare. Nu au iesit ele super profi, dar se vede ca sunt lucrate de ei, au si tenta eco, caci sunt din diverse tipuri de deseuri, asa ca ma astept sa le placa doamnelor, unde mai pui ca activitatea in sine i-a captivat realmente pe ai mei. Si recunosc ca si pe mine.
Pentru 8 martie va fi tot un cadou colectiv, din partea tuturor parintilor.
http://loredanadinu.wordpress.com/2010/02/15/lasa-ti-semnatura-pe-o-fapta-buna/
gabitza2005 spune:
Imi pare aiurea deoarece martisorul prin definitie este un mic obiect de podoaba legat cu un snur impletit din doua fire, unul alb si unul rosu si se ofera femeilor (in unele zone si barbatilor) care il poarta in luna martie ca simbol al primaverii.
Daca tot vrem sa pastram acest obicei al martisorului pai sa-l pastram asa cum e .
Oare cum o sa-si agate in piept doamnele ciocolata sau pachetul de cafea
.
Cred ca aceste minicadouri pot fi foarte bine oferite pe 8 martie.
Bineinteles ca asta e parerea mea - poate voua chiar va pare aiurea - ca doar din motivul asta discutam pe aici ca sa mai vedem si alte pareri.
happiness spune:
Si cam cate martisoare isi pot pune doamnele in piept?Ma gandesc ca unul e de ajuns.Ideea nu era sa puna cafeaua in piept,si nici ciocolata.Oricum cadourile nu sunt obligatorii si nici necesare neaparat,sunt optiunea fiecaruia,unora li se pare aberant sa dea si sa se primeasca ,altii considera ca e doar un gest frumos si atat.Eu,care lucrez in domeniu,va spun ca nu este normal ca un parinte sa dea ceva invatatoarei/profesorului ca sa se poarte altfel cu copilul lui,ca sa ii acorde mai multa atentie sau -si mai grav-note mai mari.Si nici cadrul didactic sa primeasca si apoi sa faca nu stiu ce compromisuri.Dar nici nu mi se pare ok ca parintii sa stranga ceva si sa spuna :"Vai,a primit!!!"Ori e un gest venit din suflet si arata afectiunea si respectul copilului fata de acea persoana,fie ca e vorba de un martisor obisnuit,o floare sau un altfel de cadou,ori mai bine deloc.Respectul se poate arata si fara daruri,si va asigur ca oricine apreciaza copiii destepti,cuminti si cu bun-simt mult mai mult decat un cadou .Ei sunt cadourile cele mai de pret.![]()
gabitza2005 spune:
Cand vorbesti cu persoane "in domeniu" normal ca auzi ca mai bine iei o ciocolata decat un martisor. Exact asa gandesc: "ce sa fac cu atatea martisoare?" putin le intereseaza ce inteleg copii din insemnatatea martisorului cu toate ca ele ar trebui sa fie primele care sa le insufle aceste valori simbolice.
Raman la parerea mea -vreau ca baietelul meu sa invete despre acest obicei asa cum este nu despre pachete de cafea oferite de 1 martie. Putin ma intereseaza parerea educatoarelor si faptul ca nu au ce face cu atatea martisoare.
| Citat: |
| cam cate martisoare isi pot pune doamnele in piept? |
Educatoarea (si mai apoi invatatoarea) mea isi punea in piept toate martisoarele pe care le primea de la noi- era o chestie de o zi si noi ne simteam asa bine ca ne apreciaza darul.
petrean spune:
eu de 1 marite le duc martisoare, si de 8 martie un set format din sare de baie+sapun(naturale)
Vlad si
Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006Vizitati magazinul