America (191)
Raspunsuri - Pagina 18
josefine spune:
hmm, pai daca nici parintii nu au voie sa isi loveasca parintii ca au imbulinat-o, atunci e bine la scoala, ca ii educa aia
eu nu am auzit asa ceva nicaieri, e grav tare.
www.razvanphotography.com
ariadnabr spune:
Carmenbr nu sari te rog ca nu am dat! In cautarile mele nesfarsite de zilele astea am dat si peste articolul asta, care in mod normal a starnit sentimente nu tocmai ok in sufletul meu de parinte care e la ora actuala confruntat cu o mutare mai mult sau mai putin necesara. Nu am intrat sa starnesc nici o discutie contradictorie!!! Am intrat sa cer informatii!! Si cui sa le cer decat celor care traiesc acolo, pentru voi sunteti cele mai informate! Daca nu doresti sa ma ajuti, fine with me. Nu am intrat sa emit pareri despre ceea ce nu stiu, sau sa jignesc America. Am nelamuriri, am intrebari...etc. Daca imi puteti da o mana de ajutor si niste lamuriri, va sunt recunoscatoare, daca nu, ma retrag in coltul meu si va las in pace. De asemenea, mentionez ca desi am pus intrebarea legata de articolul respectiv, si mie mi s-a parut cel putin ciudat ca acest tratament sa fie inca aplicat in US dar intrebarea sincer mi se pare indreptatita! Pana la urma daca vom lua in final decizia sa ne mutam, voi afecta si viitorul copilului meu si pentru mine asta atarna f. mult in balanta.
Multumesc si tie pt interventie.
ariadnabr spune:
Aaa si te rog subliniaza-mi si mie unde am zis eu ca sunt scoli proaste in US sau unde am zis eu ca e asa cum scrie articolul?
Din punctul de vedere al scolilor orasele la care ne-am uitat pana acum au avut feedback de scoli de la f bune la excelente. Am intrebat ce diferente exista, care e nivelul de educatie comparativ cu Europa, daca voua ca parinti vi se pare OK educatia primita de copii vostri. Mi se par intrebari OK pentru cineva care la ora asta incearca sa ia o decizie informata. Deci in cer scuze daca am jignit pe cineva!
ruxij spune:
Despre scoli, sunt si scoli ff bune sis coli f proaste, de toate. Pt. a afla cat de buna este scoala la care vrei sa mergi, cauti aici http://www.greatschools.org/ Daca scorul scolii este peste nota 8, inseamna ca scoala este buna. Sub 8, nu iti recomand.
Indiana Academic Standards aici:
http://dc.doe.in.gov/Standards/AcademicStandards/StandardSearch.aspx
Nu stiu ce sa zic de Valparaiso, nu am vizitat, dar e aproape de mine. Aici in Indiana e mai rural asa in general, dar preturile sunt bune si calitatea vietii f. buna, bine de crescut copii.
ruxij spune:
Eu is f. multumita de scoala. Nu pot sa compar cu
"Europa" pt. ca n-am trait nicioda in Europa de Vest, doar in Romania, pe vremea lui Ceasca, deci stiul era cu totul diferit.
ariadnabr spune:
Ruxij multumesc din suflet pt site-uri! Am tot dat cautari zilele astea dar imi tot dadeau rezultate care nu ma lamureau. Le-am salvat si ma apuc de citit
Zona rurala...poti sa detaliezi un pic? Pana acum am auzit pareri nu tocmai bune desi f neclare despre Indiana, m-ai face un mare bine daca mi-ai da o parere buna despre Indiana Marturisesc ca sunt multumita cu viata noastra de aici si o eventuala mutare nu ma face neaparat fericita, mai ales pentru ca e un...moft al sotului meu la ora actuala. Dar pentru ca incerc sa fiu supportive am acceptat sa fiu open minded... asta si pt ca stam cu vizele E2 in buzunar
ariadnabr spune:
Si ca sa completez raspunsul sa nu se inteleaga gresit, majoritatea intrebati sunt americani si raspunsurile au fost f. neclare, gen "dont go there you will have a culture shock", "Oh no, not Indiana!", "that place is empty!" , "I didnt like the people there" si tot asa...de asemenea nu locuiesc in Indiana.
ruxij spune:
Da, asa mi s-a spus si mie cand m-am mutat din California, ca in Indiana sunt rasisti etc. Eu insa am o situatie speciala, locuiesc intr-un oras care este oras/campus si la noi in cartier americanii sunt minoritari, e f.f. divers aici in orasul asta. Daca esti tanar, necasatorit si vrei sa te distrezi, un orasel in Indiana nu e recomandat, nu are zgarie nori, evenimente culturale cine stie ce, oamenii sunt mai traditionalisti. Dar depinde f. mult si unde te duci, chiar si in Indiana. Dc. te duci intr-un sat unde toti sunt fermieri, nah, sunt "tzarani", da, adica cam prostovani asa. Acu' in Valaparaiso din ce vazui eu de pe autostrada nu e chiar asa si e aproape de Chicago. Nu cred sa fie rau deloc. Dc. ai familie, copii, e f. bine in Indiana. Dc. nimeresti un orasel safe, la noi copiii se joaca liberi pe strada, nivelul de educatie a locuitorilor e f. ridicat, nu's tzarani aci, multi straini. Nu stiu Valparaiso, dar poti sa iti dai seama de componenta etnica a zone tot de pe greatschools, unde dc. te duci la scoala la care vrei sa te uiti poti sa vezi copiii ce rase au. Dc. sunt asiatici inseamna ca e destul de divers. Dc. is negri si hispanici tot divers e ,dar in sens negativ (poate ma raporteaza careva pt rasism ) Una peste alta, mie imi place f.f. mult aici, pt familii e f. bine, poti sa iti iei casa incapatoare, ai scoala buna, magazine aproape. Dc. vrei chef, te urci in masina si te duci la Chicago, dar pt. viata de familie nu mi-as putea dori mai mult.
ruxij spune:
Vezi si tu, poate poti sa afli nivelul de educatie din oraselul respectiv. In gral astia de pe aici, americanii, au reputatie ca's d'aia care se duc duminica la biserica si sunt cam incuiati. Da, americanii oricum nu se imprietenesc cu tine sa te cheme la ei acasa, da' ce treaba ai tu cu ei si ei cu tine. Iti faci si tu prieteni strainezi. Oricum, cre'ca rasismul e tot mai mare in Europa. Indiana n'are nimic, doar ca nu e "cool".
ariadnabr spune:
Ruxi multumesc pt lamuriri! In sfasit o explicatie clara . Sincer rasismul aici e destul de ridicat (chiar f ridicat pt Europa de Vest) asa incat am piele "groasa" la faza asta atata timp cat copilul meu e tratat ok, n-o sa-i rup capu' husband-ului