indemnizatie al 2-lea copil ???

indemnizatie al 2-lea copil ??? | Autor: misu_tl

Link direct la acest mesaj

Buna Ziua,
In prezent sunt in concediu pentru cresterea copilului pina in septembrie 2010. Intre timp am aflat ca sunt insarcinata cu al doilea copil, care va veni pe lume in noiembrie, decembrie 2010. Vreau sa intru in concediu prenatal imediat dupa septembrie 2010, cind se termina concediul pentru primul copil.
Valoarea concediului prenatal si indemnizatia de crestere a celui de al 2-lea copil vor fi aceleasi cu ale primului sau se schimba metoda de calcul?

VA MULTUMESC MULT

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu metoda se schimba ci baza de calcul care devine minimum pe economie.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misu_tl spune:

Citat:
citat din mesajul lui Viviannie

multumesc frumos pt raspuns Mediajust.

deci sa inteleg k pt a ramane la aceeasi indemnizatie ca-n cic1 cel mai indicat ar fi sa-l nasc pe bb2 cu aprox 50 zile inainte de a face bb1 cei 2 anisori.
o alta alternativa ar fi sa ies din cic1 direct in concediu prenatal si atunci n-ar scadea chiar asa indemnizatia cic2 fata de cic1.

cel mai nasol ar fi sa imi expire cic1 si sa fiu in somaj si si gravida in faza incipienta, caci atunci indemnizatia cic2 ar avea sanse mari sa se apropie de minimul de 600 ron

corect?

cu stima,

Aceeasi,
Viviannie TSR

Corect, cu amendamentul ca in somaj nu poti pleca decat daca te dau afara, nu daca pleci singura (inteleg ca tu vrei sa incetezi contractul, deci vorbim de demisie, in urma careia nu devii somer).

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

Nu mai inteleg nimic!!!!
De aici eu am inteles cu totul altceva.
Ca daca intru imediat in concediu prenatal dupa ce BB1 a facut 2 ani, BB2 nu are de pierdut foarte mult
Poti sa imi spui mai exact cum se vor face calculele?
-cu BB1 , indemnizatia este de 1500 ron,
- cum se va face calculul pentru BB2,( nu imi vine sa cred ca la valoarea salariului minim pe economie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Asta e... ca iti vine sau nu sa crezi.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput