Senioare mari,mijlocii si mici (75)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Fetelolr, da stiu c-ati scris ceva... Nu reuseam sa mai dau de pagina la care v-am lasat aseara. N-am intrat deloc toata ziua, c-a venit mama soacra in vizita. Care ca de obicei de vreo 2 luni incoace a adus in discutie subiectul copil, neuitand sa precizeze ca fac 34 de ani si ca e cam tarziu... Dar in fine... mi-a trecut. Mai bine nu-mi amintesc si nu ma mai gandesc. Sunt hotarata ca data viitoare daca mai deschide subiectul sa ii spun in fata ca nu-mi face placere sa vb despre asta si ca as prefera sa nu mai aduca in discutie problema. Asa poate intelege si ea ca nu e cazul sa vorbesti de funie in casa spanzuratului. Ce sa-i fac daca atata minte are ea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violab spune:

brunadria bafta la histero. Sa-mi spui cum a fost ca vreau sa fac si eu.

Anul asta voi fi mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

bau

si eu pe aici.
sotioru a rupt patu...a dormit de la 5 pana la 10...asa ca io mi-am facut de lucru.
mi-am tras o masca,un tratament la par...mi-am facut o exfoliere ca la carte si m-am dat cu autobronzant.
ma simt foarte bine...miros frumos,am pielea catifelata...ma duc in pat langa sotior

noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns guzelnico spune:

Vio, uite informatii:

1. HSG= HisteroSalpingoGrafie- este o metoda de investigare radiologica (foloseste si o substanta de contrast hidrosolubila) a organelor genitale feminine utilizata pentru a diagnostica si/sau trata anumite probleme ale uterului si trompelor uterine. Aceasta metoda combina histerografia (examenul radiologic al uterului) cu salpingografia (examenul radiologic al trompelor).
In majoritatea cazurilor, HSG este utilizata pentru a vedea daca trompele uterine ale unei femei sunt blocate partial sau total. Blocajul trompelor uterine este o cauza frecventa de infertilitate.

Cand este indicata aceasta metoda de investigare?
Atunci cand la examenul clinic dar si in urma analizelor uzuale medicul nu poate identifica ce cauza sta la baza unor afectiuni genitale, el poate indica pacientei o HSG.
Aceasta metoda este indicata atunci cand pacienta sufera de tulburari menstruale, sangerari menstruale anormale sau intermenstruale, sterilitate sau atunci cand apar anumite simptome in urma unui avort spontan.

Ce evalueaza HSG?
* forma si structura uterului. Poate evalua cauza unor avorturi spontane sau a unor anomalii congenitale la nivelul organelor genitale. Aceasta metoda mai este folosita si pentru constatarea unor afectiuni genitale, precum si a severitatii acestora: tumori, aderente, fibroame.
* permeabilitatea (libertatea) trompelor uterine. In cazul in care acestea sunt obstruate (apare un obstacol) sau lumenul lor (interiorul tubui trompelor) este ingustat datorita unor infectii vechi, unor bride ce comprima trompele etc. ovulul nu mai poate strabate trompele pentru a fi fecundat si a se implanta in uter, astfel determina sterilitate. Aceasta metoda mai este folosita si pentru monitorizarea efectelor chirurgiei tubare.
* orice cicatrice din cavitatea peritoneala (abdomen).

2. PTT
Timpul Quick sau Timpul de protrombina se efectueaza pentru a masura perioada de timp necesara pentru coagularea sangelui. Un test TQ poate fi folosit pentru a identifica posibile probleme care apar in procesul de coagulare, dar si pentru a verifica eficacitatea coagulantelor.
Procesul de coagulare implica 12 factori de coagulare. Protrombina sau factorul II este produs de ficat. Un rol important in producerea protrombinei dar si a altor factori de coagulare il joaca vitamina K. Testul TQ este esential deoarece detecteaza prezenta a cinci factori coagulare diferiti: I, II, V, VII si X.

Timpul protrombinei este prelungit de:
-substante anticoagulante cum ar fi heparina;
-niveluri scazute ale factorilor de coagulare;
-o schimbare in activitatea factorilor de coagulare;
-absenta factorilor de coagulare;
-alte substante numite inhibitori care pot afecta factorii de coagulare;
-o crestere in folosirea factorilor de coagulare.

Exprimarea rezultatelor:
-ca timp de coagulare - in secunde;
-ca procent (%) din activitatea normala a protrombinei; domeniul masurabil: 12.5-120%;
-ca raport protrombinic (PR=PT pacient in secunde/PT plasma normala in secunde);
-ca INR (International Normalized Ratio).

Recomandari pentru determinarea timpului Quick:
-monitorizarea tratamentului cu anticoagulante orale de tip antivitamina K;
-screeningul tulburarilor de coagulare datorat deficitului izolat sau combinat de factori ai complexului protrombinic (VII, II, X), factor V, fibrinogen;
-disfibrinogenemii;
-deficitul de vitamina K;
-monitorizarea functiei de sinteza proteica a ficatului;
-screeningul preoperator al hemostazei.

Valori normale:
-10-13 secunde.

Valorile anormale (coagulare foarte lenta) pot indica:
-lipsa unuia sau mai multor factori (I, II, V, VII, X);
-lipsa vitaminei K;
-afectiuni hepatice (ciroza).

Conditiile pentru care nu se recomanda efectuarea testelor sau situatii in care rezultatele nu sunt concludente cuprind:
-administrarea de medicamente care pot perturba efectul anticoagulantelor sau a vitaminei K (antibiotice, aspirina, anticonceptionale, suplimente de vitamina K);
-deshidratare (prin diaree sau voma);
-consumul de alimente bogate in vitamina K: ficat de vita, ficat de porc, ceai verde, brocoli, soia;
-consumul excesiv de alcool;
-laxative;
-administrarea de produse naturiste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria42 spune:

Mayan, esti tare sexy! Olandezii sunt invidiosica nu au fete asa frumoase ca romancele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria42 spune:

Noapte buna fetelor! Sa aveti o saptamana frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

buna dimineatza

o zi buna tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy2007 spune:

Buna dimineata.
La mine e prima zi de munca dupa permisie.
Mi-e somn, lene si am biroul plin de acte.
Va pupic dulce pe toate si va doresc o saptamana usoara.

_
Nu judeca niciodata pe nimeni, nu se stie cand viata te pune in postura celui pe care acum il judeci.
http://lt2f.lilypie.com/cxxkp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_vreau spune:

dati-mi si mie o cafea ca mi-e un soooooomn!!!! bleah... ce urat e luni dimineata la serviciu! da' las ca de maine in doua saptamani sunt pe drum spre budapesta!!!!

asta daca nu mi-o da albu vreo veste proasta maine, de vreun chist!

"Fetili" va urez o zi buna si o saptamana cu mult soare!!!

Laura

mutatia MTHFR C677T heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

neatza. fetelor eu plec spre IA.

Mayan, esti f sexi, nu ti bate capul pt holandezii astia invidiosi.

la toate fetele

_

Babyblue va pupa pe toti!!
In asteptarea unui ingeras in viata noastra....

Mergi la inceput