puiul "galben" de grasime
Am gasit de curand la supermarket la Auchan, un tip de pui de la AVE din Calarasi parca. Este galbior, scrie pe el ca este crescut "ca la tara", in conditii naturale, alergat prin curte.
Am luat si eu la recomandarea unei prietene si intr-adevar are pungutele acelea galbene de grasime pe sub piele, este de culoare mai naturala, nu mov vinetiu ca toti ceilalti pui de supermarket si se gateste mai greu. Este si putin mai scump.
Am facut o friptura din copanele la cuptor si o ciorba din alte parti ale puiului. Am fiert mai mult decat de obicei, e si mai gustos...
DAR.....mi se pare ca atat grasimea ramasa in tava cat si culoarea puiului este mult prea galbena, e prea gras sau are si asta ceva substante dubioase..?
Raspunsuri
lilib72 spune:
ille si eu am vazut, dar nu am cumparat, nu prea mai am incredere...
si sincer, nu mi-a placut culoarea aia, mi s-a parut nenaturala.
lili@domnisorica daria
my creature
jenn spune:
Pasarile crescute cu porumb au grasimea galben intens.Aici se gasesc oua de la gaini crescute asa si carne si are culoarea de care spui dar si un gust pronuntat de porumb.Ouale -s ok,carnea nu mi-a placut,nu mai cumpar.
cait spune:
Si pe aici puii crescuti in aer liber cum zic ei sunt putin mai galbeni, nu au grasimea aia galben pal ci un galben pronuntat si carnea un pic mai dura.
Cait
Home is where heart is...
http://picasaweb.google.com/caitlin83490/HainuteInscriptionate#
mina spune:
E plauzibil sa fi fost un pui "mai natural" ca altii . Asa sunt puii pe care ni-i da bunica sotului, crescuti in curte, cu iarba, porumb, si kilometraj la picior. Au carnea mai tare si cumva mai rosie decat cei cumparati dar la gust nici nu se compara. Iar pielea e galbena, la fel si grasimea, nu ca la cei de cumparat.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
ille spune:
nici eu nu stiu daca sa mai cumpar a doua oara ca sa ii dau baietelului meu....
asept sa vina soacra-mea pe la noi si o mai consult pe ea, ea ne mai aduce din cand in cand pui de tara de la ea din curte si parca nu e chiar asa de galben ca asta de AVE Calarasi.
Oricum a fost guuustos
gabitza2005 spune:
Nu cred ca e mai nociv decat puii aia "de hartie" .
Eu una primesc carne de la tara de pui si de gaina si uneori au grasimea galben intens asa cum zici tu si sunt crescute la mama in curte fara suplimente furajere.
Daca nu am carne de pui, gaina, sau curcan de la tara nici nu ma obosesc sa fac ciorba din "cartoanele alea" eventual fac din carne de vita (astea sunt crescute pe camp deoarece la noi sunt achizitionate de la tarani)
RUXMAX spune:
Apropos de puiul crescut natural.
M-am gindit cum sa fac ca eu, o bcuresteanca fara rude in provincie sa ii ofer macar din cind in cind copilului meu carne de pasare / vitel/porc crescut in batatura sau ma rog, cit mai natural.
E valabil si pt legume, fructe, si mai ales oua.
Ar fi o posibiltate sa merg in piata sa vorbesc cu babutele care au gospodarie aproape de Bucuresti, ori sa dau anunt in ziar si sa ma sunt tot felul de neaveniti sau sa mai caut printre cunostinte.
Treaba nu echiar simpla, pasarea trebuie sa fie taiata, vita idem (sic!) si carnea proaspata si de incredere. fara posibiltatea de a lua cine stie ce infectii, virusi, capuse si mai stiu eu ce alte minuni.
Voi ce parere aveti?
gabitza2005 spune:
In supermaket la noi carnea de vita sau vitel este de la tarani.
Iti spun din sursa sigura : animalele sunt achizitionate de la tarani, carnea este verificata de firma ce le transeaza si apoi sunt livrate catre supermarket ambalata sau neambalata (aici depinde de supermarket).
Daca nu ai rude sau prieteni la tara care sa te ajute cu aprovizionarea nu stiu cata incredere poti sa ai in femeile din piata ca sunt ouale proaspete. si cu pasarile cred ca ar trebui sa le iei vii, ceea ce e cam nasol.
Cauta si tu niste surse printre colegi, prieteni, rude...te duci o data, cumperi mai multe pasari, ti le taie si curata acolo pe loc si apoi le portionezi si le congelezi.
De fructe si legume nu stiu ce sa zic majoritatea le mai stropesc, le mai pun ingrasaminte dar macar sunt mai gustoase si parfumate decat cele importate.
ille spune:
nici eu nu te-as sfatui sa vorbesi cu unii sau altii in piete, nu cred ca mai sunt taranii de alta data de incredere. Rar gasesc si eu in piata cate un vanzator care imi spune ca e ok pt copil, dar mi s-a intamplat sa imi spuna, de ex ca merele sunt ok, sunt romanesti (si nu erau), desi eram cu carutul. Deci te mint in fata!
Si eu am colege la serviciu care spun ca se aprovizioneaza de ani de zile de la aceeasi sursa, cu laptic si oua. Deci mai intreaba colegi/prieteni mai degraba.
Irinusha spune:
Eu zau ca nu inteleg ... daca are E-uri/chimicale/crescuti cu concentrate/etc. e nasol, nu ne hranim sanatos. Daca ati gasit si voi un pui mai acatarii, iar e nasol ca se fierbe greu si nu mai are gustul acela artificial la care v-ati obisnuit.
De fapt ce vreti?
E galben ptr. ca este hranit cu porumb (majoritatea hranei) si carnea-i mai dura ptr. ca-i crescut liber (chiar de-i intr-o hala, nu sta in baterie unde nu se poate misca) ... si traieste si mai mult, nu se taie asa repede. Simplu. Mai intrebati, mai documentati-va ... si poate unele isi mai aduc aminte de gustul acela de ciorba facut cu cocos de casa ... aduce destul de mult.
Carnea mai dura se poate fierbe si in cucta/oala minune.
De vreti de la taran, verificati de mai vine si veterinarul din cand in cand si cu ce-si hraneste animalele ... ca de le indoapa cu concentrate, de pomana se misca libere, puteti sa cumparati tot din supermaket.
Sanatate!
Mami de pereche: Cristian & Amélie
---------------------------------------------
Spuneti "prezenta la umanitare!" ***Curiosi?*** Fotografii ***De pretutindeni