Dura lex, sed lex(Clubul Juristilor)(22)
Raspunsuri - Pagina 18
kriss79 spune:
martie,pfa de care sunt eu nu se inreg. la reg.noi suntem profesii liberale, precum notarii, dentistii.eu credeam ca din asta vrei, nu din ala de la registru..
Ma gandeam ca precum e la noi, si voua va da o decizie de intrare in colegiul juristilor si cu aia va inreg. ca PF..dar probabil ma insel.
Vad ca fetele stiu mai bine cum e si ti-au rasp.
Cristina, mamica de Alessia Stefana
martie spune:
Da, kriss, eu am intrebat pentru consilieri juridici. Avocatii sunt pfa, normal, noi insa suntem supusi regulilor codului muncii, salariati. Dar eu vreau sa tin mai multe firme...pana acum lucrai cu contract de munca de 2 ore...si aveai mai multe contracte din-astea. Acum, din cauza fiscalitatii, nu-i mai convine nimanui sa te tina asa pe firma si pfa-ul e solutia reciproc avantajoasa....si pentru angajator, ca nu-ti plateste nimic la stat, dar si pentru tine ca ai doar cota unica, normal.
martie spune:
Si inca o intrebare intrebatoare. Trebuie sa-mi fac stampila cu nume prenume pfa? Ca presupun ca nu-mi pun stampila de consilier juridic pe contract, nu?
LoraG76 spune:
Salutare!
Martie, ma bucur ca te mai "aud"! Ce fac fetele?
Iustina are varicela..de ieri. Eu nu stiu daca am facut, ai mei nu-si mai amintesc...normal, copil crescut de bunici pana la 7 ani..bunicii nu mai sunt...asa ca pana sa realizez ca nu mai e pericol pt. sarcina am trecut printr-un stress enorm.
Va pup pe toate si va doresc o noapte cat mai buna si mai linistita!
Lora, mami de Iustina si 23+
Bazar DC - ajutati copiii
Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
ana_micu83 spune:
Martie, stai linistita ca nu o sa fie probleme. Ca la cat de batuti in cap sunt cei de pe la registru, nu sare nimeni sa te verifice...cu exceptia faptului ca nu avem voie sa acordam consultanta juridica..da merge si asa cu ctrl de mandat Am lucrat eu asa cu "Urban si asociatii" si reprezentam in instanta de la cea mai simpla cauza pana la falimente.
Dupa ce-ti ies actele de la registru, in termen de 2 saptamani trebuie sa mergi la finante sa te inregistrezi si sa-ti primesti CIF-ul si sa depui declaratia estimativa pentru 2010..si daca nu ai de gand vreun credit "estimeaza" si tu ca o sa castigi in jur de 1000 ron/an, platesti 160 ron in 4 transe si ai liniste. Am senzatia ca uneori statul e mai rau decat o c-u-r-va (iertati exprimarea "academica") da, prea vor banii inainte pe mai tot ce se poate.
Trebuie sa-ti schizitionezi registrul de incasari si plati, registru inventar si registrul unic de control pe care trebuie ei sa le stampileze si 'sigileze'.
Stampila trebuie si ea cu toate datele tale.
+ facturier si chitantier (eu am zis pass la modelul traditional si le emit in format electronic)
***Andrei~Razvan, surprize in imagini***Hainute alese pentru printi si printese!***
ana_micu83 spune:
Lora, stai calma. Nasa mea a facut varicela in saptamana 12 de sarcina cu al doilea copil si totul a decurs bine. Stiu ca la vremea respectiva si ea a facut o gramada de teste ca ii era teama..riscurile mari sunt in primul trimestru.
Copilul s-a nascut ok, are 3 ani si totul este ok.
***Andrei~Razvan, surprize in imagini***Hainute alese pentru printi si printese!***
martie spune:
Buna Lora, da... am revenit. Multumesc, fetele, Slava domnului, sunt bine, sanatoase, cuminti, la toamna vor fi amandoua in acelasi loc, adica la aceeasi gradinita, ne intram in normal. Sarcina usoara
Ana, esti mina de aur
Or fi cei de la registru batuti in cap, dar sa vezi cand li se pune pata, ca nu mai treci de un batut in cap din-asta.
Cu Urban si asociatii amvrut si eu sa lucrez, dar nu mi-a placut cum plateau, plus ca aveau sediul unde a intarcat ala copiii... si nu am mai servit. Cum cu contract de mandat? Cine ti-l facea? Urban?
Pentru facturier si chitantier in format electronic ce trebuie sa faci? Hai ca te-am innebunit.
Ana, tu faci instanta acum?
ana_micu83 spune:
Martie,
- eu am lucrat cu Urban & As fix 3 zile si mi-am pus mainile in cap. Pana la ajunge sa faci efectiv ceea ce ai invatat la scoala, inainte de toate trebuia sa o faci pe telefonista, pe dura si pe intimidatoarea. Punctual trebuia sa suni la fiecare rau-platnic si sa-l sperii prin ce mijloace te ducea mintea ca trebuie sa plateasca suma datorata clientului nostru. Pana sa se sperie el, te injura bine...iti vb urat..
aa..intr-o zi ii spun unuia, "bine, daca Dvs spuneti ca situatia nu sta asa, o sa fac o adresa la Admin Fin si am sa solicit un control la compania Dvs si vedem unde este buba" Raspuns de la nenea "si vin astia in control o sa mi-o ia in mana o sa o ia si pe a ta si le da cap in cap" , alta zi am sunat la una din companiile rromilor din clanul Cioaba (regele) si aud o voce groasa si ragusita care-mi spune "alo, mai zi odata cine ai zis ca esti...ii spun ca sunt de la o companie de recuperare debite etc etc" Raspuns: Daca a trimis recuperatorii dupa bani, trimit si eu baietii la el"
In alta ordine, era puscarie...program de la 8-18 cu pauza de o ora, aveam camere video in birouri si la Buc un manager care ne monitoriza permanent..suna din 5 in 5 minute (nu exagerez) si iti dadea tot felul de dosare, tipa la tine si vb asa cu o superioritate de....
Salariul era penibil, 1800 ron dar pt ca mai aveam o colaborare care nu necesita prezenta full time si primeam aceeasi suma..am zis ca merita sa incerc si domeniul asta.
Am renuntat dupa 3 zile pentru ca nu am suportat sa ma cert non stop la tel cu x sau y, ca eram ca la puscarie, un mediu de o tensiune demna de lagar..ca sa nu zic de felul in care mi se vobea.
"Tu fata, nu te kaka atat pe tine...ne judecam pe penal ca asa zic eu..." Si eu o tineam tare si cu forta pe a mea...inainte de a actiona pe cineva in instanta , verifica nenea Urban tot si vede si cauza pentru care eu fusesem obligata sa fac actiune penala..si incepe sa-l urecheasca pe manager ca n-are ce cauta actiunea penala Ce credeti ca spune tampitul? Ca el mi-a zis ca nu trebuie facuta actiune penala, da eu nu am inteles...si a mai avut tupeul sa-mi spuna ca a primit observatii din cauza mea. Pentru toate motivele astea (acumulate in 3 zile) am zis ca nu este locul meu acolo.
Contractul de mandat ni-l facea clientul direct pe numele nostru, nu pe Urban&As.
Facturier si chitantier in format electronic gasesti pe net, gratis..completam datele si apoi listam hartiile.
Te asteptam si la nasterea in apa, Sovietica are bb2 -nascuta la Isis Cta in apa.
martie spune:
Doamne fereste cat am putut sa rad, era sa cad cu scaunul. Da, stiu cum e. Eu initial am vrut la ei ca si colaborator, deci nu sa ma tina in puscarie, exact...apoi mi-am imaginat cum sta treaba si nu m-am mai dus deloc (avand ceva experienta, am dedus cum stau lucrurile). Ca jurist mai faci si recuperari, evident, dar sa lucrezi numai ca "recuperator" e cam nasol.
Si eu am fost la "sediul social" al unei firme care datora bani... abia am convins executorul sa merga cu mine, desi luase onorariu fara nici o ezitare, ca cica lui ii e frica sa se puna cu "portoricanii". Cand am ajuns la sediu, era de fapt un palat cu turnulete si mercedesuri parcate in curte, au aparut 3 pirande cu fuste crete, m-au invitat la o cafea, explicandu-mi ca de fapt ei au fost cei "prostiti" saracutii... In fine, foarte dragute "doamnele", dar la sfarsit mi-au spus ca pun cainii pe mine daca mai vin cu halucinatii din astea la ele
Mai, stiu de sovietica, stiam ca era gravida a doua oara, dar nu mai intru, ca eu abia am divortat, iar acolo toata lumea vb de bebici si nastere in apa si iar imi vin in minte toate cele, nasterea lui bebi, drumul plin de lalele pana la bv cu sotul de mana etc etc. Asa ca n-am chef sa ma chinuiesc singura. Poate mai incolo. In orice caz, multumesc de invitatie si, cum probabil ai vazut, am dat o steluta subiectului.