Feriti-va de Colegiul Goethe- clasele I-IV
Raspunsuri - Pagina 2

Diana1968 spune:
Buna ziua,
Ca sa intru in amanunt: intrucat nu am fost inteleasa am sters totul si am inchis subiectul.
M-am referit exclusiv pentru perioada anului 2009 nu si pt anii anteriori. Stiu ca in urma cu cativa ani era scoala f. buna.
Cand am vorbit de scolile clasice cu predare in romana , am luat in calcul doar pe cele cotate ca fiind bune. De asemenea recunosc ca profesori nepreatiti profesional sau isterici pot exista si in aceste scoli.
Mie mi s-a spus de catre mai multe cadre didactice ca elevii care termina clasele I-IV au un nivel al cunostintelor mai scazut decat cel al copiilor din scolile clasice. NU este concluzia mea ci a acelor cadre cu care am vorbit eu. Asta nu inseamna ca nu exista elevi ambitiosi cu parinti care insista apentru educatia copiilor lor si au rija ca prin meditatii si o supravehere f. atenta sa recupereze pana in clasa a VIII-a ce nu se face acolo.

axxxa spune:
Diana spune-mi te rog, daca il dai pe baietel la o scoala romaneasca, dar face gradinita germana, crezi ca se va descurca la scoala? Ca ma gandesc ca daca la gradi se invata si se comunica numai in germana, nu stiu daca vor face fatza la scoala in clasa I...Sunt intr-o situatie similara si sunt inca nehotarata daca sa-i las la gradi germana si apoi sa caut o scoala germana buna in continuare sau sa-i mut la o gradinita romaneasca si apoi scoala tot romaneasca.

Shalala spune:
Poate ca acest raspuns vine tardiv, dar am dat intamplator peste acest topic si am simtit nevoia de a-mi exprima parerea. Cine stie, poate o opinie onesta, venita din partea unei persoane care a invatat si invata in continuare la colegiul "Goethe" nu strica :).
Nu am fost eleva doamnei Roth, recunosc, deci nu cunosc atmosfera instaurata de dansa la ore. Dar stiu ca este o persoana ignoranta, care nu ar trebui sa aiba titlul de pedagog. In cazul in care un elev nu este tratat corespunzator de catre profesor, tutorele il poate contacta pe acesta pentru rezolvarea acestei situatii.
Si eu am avut parte de profesori rigizi si neprietenosi si nu pot spune ca mi-a fost usor, dar am avut parintii alaturi de mine si am trecut cu bine peste aceste "obstacole". Si pot sa spun ca a meritat :)
Quotes:
"Intr-adevar nu trebuia sa generaliz. Nu peste tot este atmosfera de "Hitler", dar militareasca tot este. Asta in comparatie cu scolile romane."
Trecem de la o generalizare la alta :P.Pot sa va spun cu mana pe inima ca nu am avut parte de asa zisa "atmosfera militareasca" in 11 ani la aceasta scoala. Si, vorbind de nirvana din scolile romanesti, va voi da un exemplu:
Am observat niste urme urate pe gatul verisoarei mele de 7 ani cu ceva timp in urma. Am intrebat-o ce a patit. Mi-a spus ca invatatoarea o ciupea de gat pentru fiecare raspuns gresit, fapt pentru care parintii ei au mutat-o din acea clasa. Da, se intampla la o scoala romaneasca.
" Iar in ce priveste cunostintele pe care un copil care termnina 4 clase din acest colegiu, aici sunt sigura ca sunt la un nivel inferior fata de o scoala romana."
Sunteti sigura? Eu sunt sigura ca nu. Altfel nu vad cum aceiasi copii ar putea scrie tezele unice/examenele de capacitate la 4 materii [Asa era pe vremea mea: Romana, Matematica, Germana matern, +Istorie/Geografie], in orice caz cu una in plus fata de elevii unei scoli romanesti, si sa le mai si treaca. In fine, nu am terminat 4 clase la o scoala romaneasca...
"Oricum, fiecare face ce vrea. Eu doar am vrut sa atentionez parintii care au copii sensibili ca aici nu este de ei."
In acest caz, nu ii dezinformati. Doar pentru ca suntem la o scoala germana nu inseamna ca profesorii nostri sunt adeptii lui Hitler.
"Ce s-a spus despre feedback-ul altor persoane nu cred intrucat eu, fetita si rudele mele sunt direcct atinse si nu vorbesc din spusele altor persoane sau din auzite.
Doresc succes curajosilor ...!"
Dvs sunteti direct atinsa? Ati fost in ora langa fiica dvs pentru a adeveri aceste spuse?
Wow, se pare ca eu si colegii mei "curajosi" meritam cate o medalie pentru anii petrecuti in aceasta atmosfera "militareasca".
Sfat: Nu alegeti scoala copilului dvs pe baza opiniilor de genul acesta. Subiectivitatea nu ajuta in astfel de situatii.
Respectele mele,
Ana.