Hidrosalpinx 8

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

a 06 dane mai multe detalii..hai te rugam
ce diagnostic mai av av in afara de hidro..incurajaneaza si pe noi

une ai facut FIV vrem detaliiiii

DOAMNE AJUTA SI SARCINA USOARA ce ma bucur cand aud de resuite dupa scoaterea trompelorrrrrrrrrrrrrrr

anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_06 spune:

buna!
in afara de hidro am mai avut si diagnosticul de sindromul ovarelor polichistice (PCOS) pentru care am luat vreo 3 luni metformin.
toate cele 3 fiv-uri le-am facut la medlife, primele doua (cand aveam si trompele cu hidro) au fost stimulate cu puregon, iar acesta castigator cu menopur si diphereline 0,1, protocol lung (adica am inceput din z21 cu diphereline 0,1 zilnic, iar din z2 a urmatorului ciclu am adaugat menopur 150 pana la final). se zice ca menopurul da ovocite de calitate superioara, chiar daca mai putine (am avut totusi vreo 15 din care au iesit 8 embrioni, iar 6 au fost calitate A fara fragmentatii; am transferat 3 si am congelat alte 3.

ce sa va zic, eu credeam ca scap de emotii odata cu rezultatul bhcg-ului, dar nu e deloc asa. cred ca ma intreb de zece ori pe ora daca o
fi bebe bine, daca incepe sa-i bata inimioara, sa nu aiba vreun defect cromozomial care sa rezulte in pierderea sarcinii, cate si mai cate. pe 14 aprilie am eco de 6 sapt care cred ca-i destul de decisiva. pana atunci emotiile continua..

sa revin la faza cu trompele. nu prea pricep eu ce cred doctorii din romania ca mai facem noi cu chestiile alea pline cu lichid toxic si care se reface imediat chiar de-l cureti (laparo sau la punctie). e o frica, o bariera psihica pe care cred c-ar trebui s-o avem noi, nu ei. asa de rau imi pare ca nu mi-am scos trompele acum 3 ani cand mi s-a dat acest diagnistic.. nu mai faceam 2 stimulari in van si aveam 31 de ani, era alta treaba. sper insa sa fi rezolvat problema:))
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristal1995 spune:

a_06: fecitari, iubita! Sarcina usoara, la termen si bebe sanatos!

Aly-"2010 va fi un an norocos... pentru noi 2"

MTHFR-Mutatia A1298C genotip heterozigot, Proteina S la limita superioara, nici o sarcina, 6 FIV+inca 2 ET

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristal1995 spune:

Fetelor, Sfintele Sarbatori de Paste sa va aduca lumina in suflet, sanatate si bucurii, bebici sanatosi si burtici de gravidute!Va pupic pe toate

Aly-"2010 va fi un an norocos... pentru noi 2"

MTHFR-Mutatia A1298C genotip heterozigot, Proteina S la limita superioara, nici o sarcina, 6 FIV+inca 2 ET

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara72 spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_06

Buna fetelor!
as vrea sa va impartasesc cheia succesului la mine. dupa 2 FIV-uri cu hidrosalpinx, am facut ceea ce eu sustinusem de la bun inceput ca trebuie facut, anume scoaterea trompelor. si iata ca al treilea FIV a fost cu noroc, s-a prins bebe imediat:)
ceea ce va doresc si voua, multa bafta!
anca

Felicitari si sa ai o sarcina usoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_vreau spune:

Buna fetelor...

Ma primiti si pe mine? Multe dintre voi ma cunoasteti de pe la alte subiecte...

Si la mine exista o suspiciune de hidrosalpinx... De fapt povestea este urmatoarea: in nov 2008 am facut laparoscopie la giulesti si atunci s-a constatat ca am trompele infundate si foooarte multe aderente... nu s-a putut face nimic pentru desfundarea trompelor din cauza acestor aderente... tot din cauza aderentelor nu a putut fi vizualizat nici ovarul drept la laparo si nu poate fi vizualizat nici la eco... drept pentru care la fiv ma bazez pe un singur ovar...
buuuun... am facut un fiv la giulesti, nereusit si apoi in iulie am mers la consultatie in ungaria si trebuia sa fac fiv in toamna anului 2009... am fost nevoita sa il aman din cauza unor probleme de familie si l-am facut in martie 2010... partea nashpa e ca in momentul in care am inceput AC si am mers la ecografia care sa arate daca existe chisturi, albu mi-a spus ca lui i se pare ca am hidrosalpinx... acum, cand stiu ca cel de-al 2-lea fiv e nereusit, vreau sa investighez clar problema... nu vreau sa fac cel de-al 3-lea fiv cu aceasta suspiciune mai ales ca va fi ultimul pe care il voi face cu oole mele... pe urma voi face cu ovocite donate...
aaaaa... mai e o problema... albu mi-a zis ca nu poate sa imi scoata trompele decat prin operatie clasica... ca nu merge laparoscopic din cauza acestor numeroase aderente pe care le am...
so.... am cateva intrebari:
1) care credeti ca e cea mai buna metoda pentru a vedea SIGUR daca e hidrosalpinx? ma gandeam sa fac un RMN... e concludent?
2) voi unde si cu cine ati facut salpingectomie? clasica sau laparoscopica? vreau si alte pareri si de-asta ma interesez si de alti medici!

cristal si mersi ca m-ai luminat!

Laura

mutatia MTHFR C677T heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Laura, e clar ca cea mai sigura cale este operatia clasica sau laparoscopia. Stiu ca a mai facut cineva RMN...., dar nu stiu sa-ti spun in procente cat de sigur e in depistarea hidrosalpinx-ului.
La mine nu s-a vizualizat intotdeauna la ecografie hidrosalpinx-ul. Oricum, nu are mereu aceleasi dimensiuni.
Pai daca ai atat de multe aderente, probabil ca trebuie sa faci operatie clasica. Eu stiu ca si aderentele slabesc elesticitatea uterului, deci musai trebuie curatate. Si eu am avut aderente la prima laparo, la a doua nu mi-a mai scris pe fisa de externare cum ca as fi avut aderente. Cred ca e o forma a organismului de a se proteja importiva unei infectii(in cazul meu hidrsalpinx-ul).
In cursul unor boli infectioase cu punct de plecare genital si uneori apendicular, cavitatea peritoneala poate fi contaminata cu germeni care produc un raspuns inflamator ce intereseaza organele din pelvis. Aceasta reactie a organismului include, pe langa interventia celulelor albe (macrofagele) responsabile de eliminarea germenilor, si o incercare de limitare anatomica a propagarii infectiei, prin sigilarea zonei afectate.
Mai cere o parere unui alt medic si poate reusesti sa te decizi.
Mie mi-au fost scoase trompele prin laparoscopie, de catre Tutunaru. Stiu ca sunt multe discutii pro si contra lui....

incepand cu anul 2010 voi fi o fericita!

MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

cristal am citit ca vei fi in lotul de FIV iunie iulie la budapesta...

daca bunul Dedezu ne ajuta si pe noi sa trecem cu bine de operatie..
( o voi fac la sf aprilie) voi fi si eu tot in perioada aia la budapesta

miar place sa coincida cu cineva cat de cat cunoscut pe acolo
si mai ales ca suntem in acceasi barca

anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti

Mergi la inceput

Hristos a inviat!

Va urez sa aveti un Paste fericit!

Laura

Mergi la inceput

tamaryllis eu nu am nici o parere preconceputa despre tutunaru... numai ca nu am mai fost la el si imi e teama ca nu o sa vrea sa imi scoata trompele cat mai repede deoarece stiu ca e ocupat... si probabil se ajunge si destul de greu la el... adica astepti mult pana te programeaza...
repet... nu sunt sigura de ceea ce am scris... asta-i banuiala mea...

ma mai gandeam la ion ionut de la giulesti... stiu ca e medic bun... singura chestie care nu imi convine este ca as fi vrut sa scap de spital! de-asta inclinam spre medlife...

Laura

Mergi la inceput