va rog frumos, un indiciu
De ceva timp ma tot gandesc ca ar fi bine sa plec din tara si sa imi fac un rost in alta parte. Am tot cautat motive sa raman, pentru ca nu sunt adepta schimbarilor majore decat atunci cand nu ai alta solutie. Iar acum nu prea mai am alta solutie. Dar nu stiu de unde sa o apuc. Am cautat pe net, sunt tot felul de anunturi, dar nu serioase, ba chiar am primit si o oferta foarte tentanta, mi s-au dat si niste formulare pt angajare, urmand sa dau interviul cu angajatorul din Spania, dar nu a mai aparut nici angajatorul si nici la firma respectiva de plasare a fortei de munca nu mai raspunde nimeni.De aceea va rog, poate voi stiti o agentie serioasa de plasare a fortei de munca in strainatate, agentie care plaseaza si persoane cu studii superioare nu numai necalificati. Sau poate stiti cumva o modalitate prin care as putea lua legatura cu angajatorii. Orice informatie mi-ar fi de ajutor, nu m-a preocupat niciodata aspectul acesta, iar acum habar nu am de unde sa o apuc.
Raspunsuri
liliana27 spune:
spui ca nu prea stii de unde sa o apuci. ca sfat e sa te gandesti ce limba straina stii si cat de bine o stii. apoi sa vezi ce posibilitati ai in tara respectiva. criza a lovit cam toate tarile si e cam greu cu joburile. aici in germania sunt oameni foarte calificati care momentan stau acasa . ceea ce vreau sa spun e ca, concurenta e mare si tu trebuie sa fii pregatita pentru asta. conditia nr. unu e limba. in rest, iti urez mult succes!
Letitia1 spune:
mamaprintesa cel mai greu nu este sa te hotarasti sa pleci din tara ci sa-ti faci un rost in tara de adoptie. Daca ar fi asa simplu sa emigrezi, 80% din romani ar fi emigrat deja. Faptul ca Romania a intrat in 2007 in Europa nu inseamna mare lucru.
Ca sfat,pot sa-ti spun ca cel mai simplu pentru o femeie singura sa emigreze este sa se marite peste hotare. Deci, sa fiu ca tine as aplica la agentii matrimoniale si nu de munca. Cunosc cel putin 3 femei care au facut asta si azi sint binemerci, una in USA alta in Uk si alta in Italia. Succes oricum in orice vei intreprinde.
vn_edelweiss spune:
Eu am fost plecata in Cehia si acum sunt in Franta...depinde in ce domeniu aveti calificare si ce limba straina cunoasteti
Sfatul cu casatoritul din interes nu stiu in ce masura e bun, mai ales daca sunteti deja casatorita si apoi nimeni nu va garanteaza ca o sa dati peste persoana buna
Asteptam detalii :)
je t'aime énormément petit cœur
Chuny spune:
Eu presupun ca Letitia nu a sfatuit-o sa se casatoreasca din interes, ci sa incerce sa-si caute pe cineva ... aia inseamna ca daca-si gaseste pe cineva cu care rezoneaza se poate casatori ... nu asa aiurea.
Si eu cred ca daca vrei ajutor trebuie sa dai mai multe detalii: meserie, experienta, limbi vorbite etc. Poate asa vei primi ceva info concrete.
Letitia1 spune:
Cine a pomenit cuvintul interes? Nu stiu care or ma fi mentalitatile in romania, dar aici internet dating este cit se poate de normal si natural. Si multi isi gasesc marea dragoste in acest fel.
Pentru mai multe sfaturi ne trebuie mai multe informatii.
kariguld spune:
ca sa emigrezi/ muti intr-o alta tara, trebuie sa iei in considerare urmatoarele:
-sa fii hotarata sa faci acest pas, sau hotarati daca esti casatorita, pentruca vor avea loc unele schimbari si noi adaptari,
-sa cunosti tu sau sotul, bine limba care se vb acolo, altfel nu ai sanse la job
-sa gasesti un job, daca se poate inainte de a pleca, ceea ce e cam greu de obtinut pentruca trebuie sa mergi la interviuri, personal nu as apela la firme de intermedieri mai ales la cele care pretind bani si tot felul de taxe.....
-e bine sa ai pe cineva acolo, sa te indrume in priele zile de la venire si sa te sfatuiasca pe parcurs
daca este si un copil, doi la mijloc lucrurile se complica putin, ca parinti purtam responsabilitatea lor oriunde am fii, daca sunt micuti e mai simplu, pentruca se acomodeaza mai usor.
cauta un job, unul bun se obtine la fata locului, cu intreviu in limba respectiva.
succes, toate sunt posibile celui ce-si doreste cu adevarat! schimbarea nu-i usoara pentru toti, unii se adapteaza foarte repede altii au nevoie de timp.
ALEX, operatie pe cord!
BAZAR UNIC!!!
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
s_ellia25 spune:
mamaprintesa eu am plecat cu o firma din cluj fff serioasa,nu stiu daca mai functioneaza eu am plecat acu vreo 3 ani,daca te intereseaza detalii da un pm