Discriminarea copiilor de catre stat!!!!

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana_jors

Ia reciteste ce ai scris:
"Stai acasa pe banii barbatului personal"
"la munca, nu la ajutoarele statului"

Pai daca stai acasa si nu muncesti, si imparti banii barbatului la 3-4 membri cat are o familie in general, iese venit mic, deci - hop, depui dosarele de alocatie, reducere impozit pe venit pt persoane in intretinere, subventii pentru caldura, poate bursa sociala la copilul scolar etc, deci tocmai "ajutoarele statului". Din cata economie stiu eu, pe stat il ajuta mai mult daca te duci la munca - creste productia, creste volumul de bani plimbati in economie, creste nivelul de trai etc. Ma rog, imi dau seama ca nu stapanesti suficient de bine principiile functionarii unei economii sanatoase, asa ca ma opresc aici.

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)

A-ha, iar atac la persoana, misto argumente, cica's proasta. Deci tu imi explici mie, care's cam proasta, cum ca principiile unei economii sanatoase zic ca tu stai TOT acasa sa iti cresti copilul pana la 2 ai, dar nu pe banii barbatului, ci pe banii statului si asta ajuta statul. Bine nenica, sa fie la tine acolo principii sanatoase. Eu zic ca e chiar mai avantajos pt. toti concetatenii tai, ca tu sa stai acasa pe banii statului pana copilul face 6 ani si intra la scoala, sau, de ce nu, pana la 18 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Citat:

tu nu intelegi nimic.

da, asa sunt eu, mai blonda...

Citat:
tu chiar crezi ca faci un favor ca dai bani la sananate ...pai nu nene...aia poti sa o consideri ca un fel de asigurare minima. ...

N-am zis ca nu foloseste la nimic in general, decat ca eu personal l-am folosit foarte putin in ultimii ani.
BTW, cu toata "instarimea" mea, nu cred ca mi-as permite vreodata un Q7, vezi ce spuneam mai sus de gradinita particulara si chiria/rata la banca... uneori venitul de pe hartie nu reflecta adevaratul nivel de trai...

"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)

Mergi la inceput

Citat:
A-ha, iar atac la persoana, misto argumente, cica's proasta. Deci tu imi explici mie, care's cam proasta, cum ca principiile unei economii sanatoase zic ca tu stai TOT acasa sa iti cresti copilul pana la 2 ai, dar nu pe banii barbatului, ci pe banii statului si asta ajuta statul. Bine nenica, sa fie la tine acolo principii sanatoase. Eu zic ca e chiar mai avantajos pt. toti concetatenii tai, ca tu sa stai acasa pe banii statului pana copilul face 6 ani si intra la scoala, sau, de ce nu, pana la 18 ani.

Nu a fost deloc atac la persoana, nu inteleg de ce l-ai resimtit asa.
Peste 2-3 ani cand voi avea afacerea mea functionala, o sa stau acasa pana va face copilul vreo 4 ani, dupa varsta asta mi se pare normal sa intre intr-o colectivitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:

Citat:

Peste 2-3 ani cand voi avea afacerea mea functionala, o sa stau acasa pana va face copilul vreo 4 ani, dupa varsta asta mi se pare normal sa intre intr-o colectivitate.

adica 4 ani vrei sa stai acasa...heheheh...pai unde traiesti tu nene? pai ce mai stii sa faci dupa 4 ani?
daca te intreb ce ai mincat acu 4 zile mai tii minte?

Mergi la inceput

Am precizat foarte clar in ce conditii, si sunt foarte convinsa ca ma voi descurca mai mult decat onorabil dupa cei 4 ani stati acasa.
Incercati si voi sa ganditi putin mai "outside the box", lumea are mult mai multe culori decat alb si negru

Mergi la inceput

Citat:

Am precizat foarte clar in ce conditii, si sunt foarte convinsa ca ma voi descurca mai mult decat onorabil dupa cei 4 ani stati acasa.
Incercati si voi sa ganditi putin mai "outside the box", lumea are mult mai multe culori decat alb si negru

ce outside the box....4 ani te fac lenesa...uiti tot...pariu pe cit vrei tu.
se schimba si legile frecarii in 4 ani...asa ca trebuie sa iei scoala de la inceput ..da in fond e treaba ta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij
[Deci pana la urma e sau nu dreptul nostru sa ne dam cu parerea? Uite iti raspund, da, e dreptul nostru sa ne dam cu parerea, iar eu vreau sa te anunt ca Romania nu este o insula izolata de restul globului pamantesc, e vorba de globalizarea in ziua de azi si ce se intampla in rest are influenta si asupra Romaniei, care mai e si o tara mica. Deci daca aialalatii taie bugetele ca-i criza MONDIALA, argumentele cum ca "am muncit 18 ani, statul nu imi da in schimb nimic, noi avem lefuri mai mici ca aialaltii, ce, voi luati alocatie, Boc e mai corupt, Basescu e mai chior" nu au sens. Bugetul e cum e, cand merge bine sta cum e sau mai creste, cand merge prost se taie dn el. Simplu.Eu ma intreb cand se va reduce si CICul ala, sincer, mi se pare absurd sa fii platita 2 ani ca sa iti cresti copilul. Sase luni e bine, 1 an e lux, 2 ani e cam exagerat, mai ales pt. o tara saraca. Si natalitatea tot scade.

poti sa ne spui si noua, te rog, ce ai facut tu cu copilul cand avea 6 luni? ca vad ca din partea aia a lumii, unde sunt crese civilizate, se vede totul roz ..iar unele dintre voi s-au "bucurat" si de alocatia data de statul roman, ca deh, sunt buni banii aia de un hamburger ceva

uite ca unii nu sunt dispusi sa-i trimita pe copii ( cu spaga data, evident, ca altfel nu sunt locuri ) in niste crese sordide, sau nu au suficienti bani sa angajeze "bona" full time ( vorba vine bona, ca de obicei e vreo tanti de prin bloc, treaba care oricum nu e legala, ca tot vad ca va pasa tare de legalitate....ar trebui probabil sa ne lasam copiii pe strazi....sau sa-i trimitem pe la vreo ruda pe la tara undeva?

apropos de bone, nu ti se pare aiurea sa platesti "la negru" pe cineva...ca nici femeia aia nu cotizeaza la stat pt banii primiti...

intrebarea ramane : ce ai face tu cu un copil de 6 luni in Romania?

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:

Citat:

adica 4 ani vrei sa stai acasa...heheheh...pai unde traiesti tu nene? pai ce mai stii sa faci dupa 4 ani?
daca te intreb ce ai mincat acu 4 zile mai tii minte?

poate va fi rezidenta'n Quatar si-o sa fluiere statu' roman a paguba dupa taxe si impozite ... stii tot timpul am avut impresia ca esti functionar la stat, dupa cum raspunzi la toate subiectele..

este ca doare sa-ti spun ca statul roman e de-o incompetenta crasa?

Andries

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Andries

poate va fi rezidenta'n Quatar si-o sa fluiere statu' roman a paguba dupa taxe si impozite ... stii tot timpul am avut impresia ca esti functionar la stat, dupa cum raspunzi la toate subiectele..

este ca doare sa-ti spun ca statul roman e de-o incompetenta crasa?

Andries

da...sigur...o sa lesine statul ca pleaca in quatar.
mai ramin 18-20 milioane...relax...iti garantez yo ca orice se poate inlocui (in afara de mine )

Mergi la inceput

Nu, nu sunt nici pe departe functionara la stat dar oarecum indirect munca mea duce multi bani la stat (si nu ma refer aici la salariul meu).
Gata, fug sa recuperez copilul de nici 3 ani de la gradinita, ca nu mi-am permis sa stau 2 ani acasa pe banii statului

Mergi la inceput