Discriminarea copiilor de catre stat!!!!

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui tlaura

cele plecate din tara sunt sustinatoare ale politicii guvernului, cel putin la subiectul aloctie. Am si eu o intrebare: voi primiti alocatia asta de la statul roman? cred ca nu! Atunci cu ce drept va dati cu parerea? Sau ma rog, va puteti da cu parerea, e dreptul vostru;

Deci pana la urma e sau nu dreptul nostru sa ne dam cu parerea? Uite iti raspund, da, e dreptul nostru sa ne dam cu parerea, iar eu vreau sa te anunt ca Romania nu este o insula izolata de restul globului pamantesc, e vorba de globalizarea in ziua de azi si ce se intampla in rest are influenta si asupra Romaniei, care mai e si o tara mica. Deci daca aialalatii taie bugetele ca-i criza MONDIALA, argumentele cum ca "am muncit 18 ani, statul nu imi da in schimb nimic, noi avem lefuri mai mici ca aialaltii, ce, voi luati alocatie, Boc e mai corupt, Basescu e mai chior" nu au sens. Bugetul e cum e, cand merge bine sta cum e sau mai creste, cand merge prost se taie dn el. Simplu.Eu ma intreb cand se va reduce si CICul ala, sincer, mi se pare absurd sa fii platita 2 ani ca sa iti cresti copilul. Sase luni e bine, 1 an e lux, 2 ani e cam exagerat, mai ales pt. o tara saraca. Si natalitatea tot scade.

Da' ma rog, chiar nu are sens, inteleg ca s-a revenit asupra deciziei cu alocatiile. Probabil cine stie ce economii la buget nu se faceau prin aceasta masura. Masura totusi este ilegala atata vreme cat nu se modifica legea aia care zice ca toti copiii primesc alocatii, probabil de aia au si revenit asupra deciziei. Oricum, nu imi dau seama dc. sunteti de stanga sau de dreapta. Dc. ati fi de stanga, ati fi de acord sa incaseze toata lumea cat mai multe ajutoare, inclusiv tiganii care au castele, daca ati fi de dreapta ati fi de acord sa nu dea statul nimic nimanui, asta incluzandu-va pe voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij
Bugetul e cum e, cand merge bine sta cum e sau mai creste, cand merge prost se taie dn el. Simplu.Eu ma intreb cand se va reduce si CICul ala, sincer, mi se pare absurd sa fii platita 2 ani ca sa iti cresti copilul. Sase luni e bine, 1 an e lux, 2 ani e cam exagerat, mai ales pt. o tara saraca. Si natalitatea tot scade.

ufff....cita rautate...sariti oameni buni si aparati drepturile care le aveti scrise in constitutie. miine poimiine vine ruxij ministru si o sa vedeti ce va paste

auzi ruxij...da sa vezi si ce concedii au astia in europa..pai sa ai tu asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Trecand peste atitudinea de "sa moara capra vecinului, daca se reduce la noi sa se reduca si la altii", am un alt comentariu:

Citat:
Eu ma intreb cand se va reduce si CICul ala, sincer, mi se pare absurd sa fii platita 2 ani ca sa iti cresti copilul. Sase luni e bine, 1 an e lux, 2 ani e cam exagerat, mai ales pt. o tara saraca. Si natalitatea tot scade.

In primul rand partea cu natalitatea e irelevanta, legea a intrat in vigoare ce un an parca, si cere salariile de pe ultimul an, deci dupa parerea mea rapoartele de eficienta inca nu sunt relevante; plus a venit criza, s-au redus toate si inca se reduc (sper ca te satisface treaba asta), e normal ca natalitatea sa fie mai mica si lumea sa prefere sa astepte.
Apoi, poate ca s-ar pune altfel problema platii celor 2 ani daca s-ar face si la noi nursing room-uri la firmele mari, si daca ar fi crese suficiente si organizate ok, gradinite la fel; si daca ar mai fi un sistem clar al bonelor. Asta luand in considerare faptul ca va creste si varsta de pensionare (ca sa ne aliniem altor state, sper ca si asta e pe gustul tau), deci bunicii nu vor putea sta cu copiii pentru ca inca vor lucra.
Toate aspectele astea trebuie sincronizate. La ce crezi ca va duce cresterea varstei de pensionare? La cresterea somajului, evident, ca locurile de munca vor fi ocupate de persoane in varsta. Dar noroc ca e natalitatea in scadere, deci va scadea si rata somajului "de la sine" (s-a vrut sa fiu sarcastica aici). Dar scade natalitatea, scade si numarul de persoane angajate in invatamant, deci iar ridicam somajul... etc. nu imi mai bat acum capul cu aspectele astea.

Apoi, daca eu am cotizat vreo 6 ani cu sume mari la buget, nu am dreptul sa mi se returneze macar 2 ani din ei? Apoi mai muncesc vreo 4-5, mai fac un copil, mi se returneaza alti 2 ani, si apoi mai muncesc vreo 30 din care nu mi se mai returneaza nimic. E chiar atat de incorect?? Ar fi nedrept intr-adevar daca as cotiza 1 an, as sta 2 acasa, apoi as mai cotiza 1 an, as mai sta 2 acasa, as mai cotiza 1 an etc (tocmai cei pe care ii sustii tu...)

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Guestus
[auzi ruxij...da sa vezi si ce concedii au astia in europa..pai sa ai tu asa ceva.

Da bai, si cate zile libere (de exemplu Franta am auzit ca, printre cele 340 de zile libere pe an, are doua zile libere care se cheama "Franta e cea mai tare, restu' lumiii e de kko"--ar trebui si Romania sa adopte vreo doua d'astea ) si cand nu sunt concediu, sunt in greva si blocheaza strazile cu camioanele. Asa cevaaaa...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui diana_jors
[Apoi, daca eu am cotizat vreo 6 ani cu sume mari la buget, nu am dreptul sa mi se returneze macar 2 ani din ei? Apoi mai muncesc vreo 4-5, mai fac un copil, mi se returneaza alti 2 ani, si apoi mai muncesc vreo 30 din care nu mi se mai returneaza nimic. E chiar atat de incorect?? Ar fi nedrept intr-adevar daca as cotiza 1 an, as sta 2 acasa, apoi as mai cotiza 1 an, as mai sta 2 acasa, as mai cotiza 1 an etc (tocmai cei pe care ii sustii tu...)

deci tu vrei ceva mai flexibil....adica la fiecare dupa cum a dat la stat asa sa si primesca. .
si daca ai dat la sananate mult...mult sa primesti in caz de.
nu ca ala somer care doar arde gazul pe la cozi la doctor.
e corect..asta vrei? spune sincer

Mergi la inceput

LOL, pff, nu stiu ce ai cu mine azi

Eu am zis deja ce mi se pare corect, sa mi se dea mie posibilitatea sa refuz alocatia, in cazul in care consider ca nu am nevoie de ea.

Ah, legat de doctor, nu prea folosesc sistemul de stat, deci banii pe care ii dau eu pentru sanatate la altii merg... am stat intr-adevar anul trecut o saptamana in spital cu cel mic (nu mai spun in ce conditii, atunci m-am hotarat sa renunt la serviciile statului atat cat pot) si am primit banii de medical pentru perioada asta, pentru asta ma declar vinovata in ultimii ani

"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)

Mergi la inceput

Citat:

Trecand peste atitudinea de "sa moara capra vecinului, daca se reduce la noi sa se reduca si la altii", am un alt comentariu:
Citat:
Eu ma intreb cand se va reduce si CICul ala, sincer, mi se pare absurd sa fii platita 2 ani ca sa iti cresti copilul. Sase luni e bine, 1 an e lux, 2 ani e cam exagerat, mai ales pt. o tara saraca. Si natalitatea tot scade.

In primul rand partea cu natalitatea e irelevanta, legea a intrat in vigoare ce un an parca, si cere salariile de pe ultimul an, deci dupa parerea mea rapoartele de eficienta inca nu sunt relevante; plus a venit criza, s-au redus toate si inca se reduc (sper ca te satisface treaba asta), e normal ca natalitatea sa fie mai mica si lumea sa prefere sa astepte.
Apoi, poate ca s-ar pune altfel problema platii celor 2 ani daca s-ar face si la noi nursing room-uri la firmele mari, si daca ar fi crese suficiente si organizate ok, gradinite la fel; si daca ar mai fi un sistem clar al bonelor. Asta luand in considerare faptul ca va creste si varsta de pensionare (ca sa ne aliniem altor state, sper ca si asta e pe gustul tau), deci bunicii nu vor putea sta cu copiii pentru ca inca vor lucra.
Toate aspectele astea trebuie sincronizate. La ce crezi ca va duce cresterea varstei de pensionare? La cresterea somajului, evident, ca locurile de munca vor fi ocupate de persoane in varsta. Dar noroc ca e natalitatea in scadere, deci va scadea si rata somajului "de la sine" (s-a vrut sa fiu sarcastica aici). Dar scade natalitatea, scade si numarul de persoane angajate in invatamant, deci iar ridicam somajul... etc. nu imi mai bat acum capul cu aspectele astea.

Apoi, daca eu am cotizat vreo 6 ani cu sume mari la buget, nu am dreptul sa mi se returneze macar 2 ani din ei? Apoi mai muncesc vreo 4-5, mai fac un copil, mi se returneaza alti 2 ani, si apoi mai muncesc vreo 30 din care nu mi se mai returneaza nimic. E chiar atat de incorect?? Ar fi nedrept intr-adevar daca as cotiza 1 an, as sta 2 acasa, apoi as mai cotiza 1 an, as mai sta 2 acasa, as mai cotiza 1 an etc (tocmai cei pe care ii sustii tu...)

N-am inteles argumentul "muncesc 5 ani, mi se dau inapoi doi". Pai asa merge? In aia 5 ani,muncesti, esti platita. Mi se pare exagerat sa stai acasa sa fii platita de stat timp de 2 ani, indiferent cat ai muncit, si 20 de ani sa muncesti. Cotizezi pt sanatate, pentru pensii, pt scoli, ca altfel toti aia care nu fac copii ar tb sa ia 2 ani de vacanta la fiecare 5 munciti. Cam mult, 6 luni, 1 an, e mult mai rezonabil. Ce faci dupa aia? E responsabilitatea ta. Stai acasa pe banii barbatului personal, ca cu el ai facut copii, nu cu statul, bona, bunici, cresele care sunt. Eu nu sustin pe nimeni, sunt un pic orientata catre dreapta dpdv politic. Dreapta zice cam ca Guestus, "la munca, nu la ajutoarele statului"

Mergi la inceput

Citat:

LOL, pff, nu stiu ce ai cu mine azi

Eu am zis deja ce mi se pare corect, sa mi se dea mie posibilitatea sa refuz alocatia, in cazul in care consider ca nu am nevoie de ea.

Ah, legat de doctor, nu prea folosesc sistemul de stat, deci banii pe care ii dau eu pentru sanatate la altii merg... am stat intr-adevar anul trecut o saptamana in spital cu cel mic (nu mai spun in ce conditii, atunci m-am hotarat sa renunt la serviciile statului atat cat pot) si am primit banii de medical pentru perioada asta, pentru asta ma declar vinovata in ultimii ani

tu nu intelegi nimic. tu chiar crezi ca faci un favor ca dai bani la sananate ...pai nu nene...aia poti sa o consideri ca un fel de asigurare minima. ...
uite aici un caz care se poate intimpla oricui..chiar tie..
mergi cu masina ta Q7...sare un cerb in fata...si intri in pom. ..e...daca tu nu dai nimic la sanatate apoi in sant ramii si te opereaza sotul daca vrea. cam asta e cu sanatatea cu care tot bateti apa in piua ca nu beneficiati de ea. simplu

Mergi la inceput

Ia reciteste ce ai scris:
"Stai acasa pe banii barbatului personal"
"la munca, nu la ajutoarele statului"

Pai daca stai acasa si nu muncesti, si imparti banii barbatului la 3-4 membri cat are o familie in general, iese venit mic, deci - hop, depui dosarele de alocatie, reducere impozit pe venit pt persoane in intretinere, subventii pentru caldura, poate bursa sociala la copilul scolar etc, deci tocmai "ajutoarele statului". Din cata economie stiu eu, pe stat il ajuta mai mult daca te duci la munca - creste productia, creste volumul de bani plimbati in economie, creste nivelul de trai etc. Ma rog, imi dau seama ca nu stapanesti suficient de bine principiile functionarii unei economii sanatoase, asa ca ma opresc aici.

Mergi la inceput

Citat:

Ia reciteste ce ai scris:
"Stai acasa pe banii barbatului personal"
"la munca, nu la ajutoarele statului"

Pai daca stai acasa si nu muncesti, si imparti banii barbatului la 3-4 membri cat are o familie in general, iese venit mic, deci - hop, depui dosarele de alocatie, reducere impozit pe venit pt persoane in intretinere, subventii pentru caldura, poate bursa sociala la copilul scolar etc, deci tocmai "ajutoarele statului". Din cata economie stiu eu, pe stat il ajuta mai mult daca te duci la munca - creste productia, creste volumul de bani plimbati in economie, creste nivelul de trai etc. Ma rog, imi dau seama ca nu stapanesti suficient de bine principiile functionarii unei economii sanatoase, asa ca ma opresc aici.

tu esti economista....ca prea le nimeresti... este?

Mergi la inceput