Discriminarea copiilor de catre stat!!!!

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellej

de asta spun ca as vrea sa vad cum le obliga statul pe toate hahalerele care toarna copii pe banda rulanta sa munceasca, nu sa-i lase sa crape de foame si aiba prententii sa le cresca copii restul lumii.

Cind vrei alocatie asta spui ca vrei ca ceilalti din tara sa te ajute sa cresti copilul.
La care hahalere cu copii multi pe banda rulanta si care nu muncesc te referi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Citat:
citat din mesajul lui diana_jors

Adica ar trebui sa primim doar banii pentru strictul necesar, ca de restul nu avem nevoie, nu?

Statul te ajuta cind cind nu poti asigura strictul necesar, in rest la munca.

indemnul ''la munca'' e valabil pt toata lumea?

sau numai pt unii,ca ceilalti sa poata fi sprijiniti financiar toata viata lor?

33+

Mergi la inceput

Pentru cine vrea.
Daca nu vrei sa muncesti, poti face si tu ca ceilalti.

Mergi la inceput

Cineva mai istetz ca mine mi-a atras atentia ca nu exista in Constitutie garantarea alocatiei:

Protectia copiilor si a tinerilor

ARTICOLUL 49
(1) Copiii si tinerii se bucura de un regim special de protectie si de asistenta īn realizarea drepturilor lor.

(2) Statul acorda alocatii pentru copii si ajutoare pentru īngrijirea copilului bolnav ori cu handicap. Alte forme de protectie sociala; a copiilor si a tinerilor se stabilesc prin lege.

(3) Exploatarea minorilor, folosirea lor īn activiti care le-ar dauna sanatatii moralitatiisau care le-ar pune īn primejdie viata ori dezvoltarea normala sunt interzise.

(4) Minorii sub vārsta de 15 ani nu pot fi angajati ca salariati.

Mergi la inceput

Citat:

Cind vrei alocatie asta spui ca vrei ca ceilalti din tara sa te ajute sa cresti copilul.
La care hahalere cu copii multi pe banda rulanta si care nu muncesc te referi?

nicidecum,hai sa nu ne prefacem ca nu mai deosebim stanga de dreapta

si e foarte clar la care hahalere se refera

ce nu inteleg eu (la Andrada de exemplu dar nu numai) : de ce nu aveti nimic rau de zis la adresa puturosilor care nu muncesc,n-au venituri,nu sunt impozitati,fac copii si statul (adica ceilalti oameni) trebuie sa le dea mereu bani?
n-am vazut nici macar o data sa ziceti ceva la adresa lor,doar sa-i aparati si sa sustineti ca ei trebuie sa fie sustinuti,protectie,solidaritate,etc

in schimb sunt condamnati ferm cei care nu sunt de acord ca alora care nu muncesc sa li se dea si mai multi bani decat pana acum

noi astia suntem foarte rai si cainosi,si e jenant dom'le!

urat din partea noastra,sa nu fim de acord sa renuntam la niste bani pt ca o hahalera sa-si mai ia o juma' de vodca!

33+

Mergi la inceput

Sa stabilim o chestie aici.
Daca tu iei bani ca si altul (hahalera cu multi copii sau baiatu' cu votca din coltz) profita de stat, care mai e diferenta dintre voi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

diferenta e ca UNII muncesc. Deci cine profita de stat?

dar tu, Andrada, ai vreo scutire la taxe ceva in State pt ca ai copil? ( sau ai avut in trecut?) Sau ti s-au inapoiat ceva taxe la sf de an?

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Cele care sinteti plecate din tara nu intelegeti ce fenomen larg raspindit este statul acasa si asteptatul de pomana de la vecini si de la stat. Eu am in bloc o familie formata din 5 persoane care refuza sa-si plateasca intretinerea pina nu e data in judecata. Altfel vin doar cu taxiul din oras, cresc trei ciini, fac concedii prin strainatate dar cer ajutor de incalzire la stat! Patru din cele cinci persoane lucreaza, ca sa ne intelegem ca nu e vorba despre vreo vaduva amarita cu 4 copii. In blocul bunicilor mei este o alta familie care face un copil pe an si niciunul dintre parinti nu lucreaza si nici nu vor!!! Sint ajutati cu mincare, haine, lapte etc de multi dintre vecini, dar evident nu se ajung cu banii pentru ca traiesc doar din alocatie si ajutoarele sociale. Au fost invitati sa fie oameni de serviciu pe cele cinci scari ale blocului si au spus ca ei nu fac "asa ceva". Deci munca pute, dar copiii astora merita alocatia, al meu nu, ca doar trebuie sa fiu pedepsita ca muncesc 10 ore pe zi pe cind ei trebuie ajutati. Eu n-as da niciun ajutor social celor care nu muncesc sau care nu sint cu adevarat incapabili sa munceasca din motive de sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:

Sa stabilim o chestie aici.
Daca tu iei bani ca si altul (hahalera cu multi copii sau baiatu' cu votca din coltz) profita de stat, care mai e diferenta dintre voi?

Diferenta e ca daca as fi si eu o hahalera n-ar mai exista cei 42 de RON nici pentru mine, nici pentru ei.

Mergi la inceput

Andrada...ma descumpanesti!
tu vorbesti serios ca nu vezi care e diferenta????
sau doar ne iei la misto?

oricum esti foarte vehementa (ca sa nu zic coltoasa) si tonul tau general e chiar jignitor,nu cred ca ti-ar placea sa ti se adreseze cineva asa

hai sa vedem:
eu nu iau bani ''ca si altul'',eu platesc de imi sar capacele taxe la stat

eu nu primesc ajutor de incalzire,din banii mei i se subventioneaza lui incalzirea

eu nu sprijin banca din fata blocului,cu vodca in mana si cu gura plina de seminte;eu plec la serviciu dimineata si vin seara

eu m-am gandit bine daca imi permit sa fac al doilea copil si sa-i ofer tot ce-i trebuie;(nu sari cu intrebarea ''si de ce vreau aia 40 RON''?)
''altul'' nu si-a batut capul deloc cand a facut al 7-lea copil desi nu castiga nici un ban

eu nu-mi cresc copilul ca pe o planta,descult,murdar,fara scoala,mancand din mila vecinilor si crescand cu idei din ciclul ''nu muncim ca sigur vom primi de undeva niste ajutoare''

eu il trimit la scoala si il educ in asa fel incat cand va fi adult sa munceasca,sa-si plateasca taxele si deci sa cotizeze la ajutorul social primit de copilul trantorului pt care cotizez eu azi

etc,etc

Natasa ti-a explicat foarte clar dar daca esti hotarata sa nu intelegi...atunci n-o sa intelegi

acum ca ti-am zis care e diferenta,poti sa-mi raspunzi la intrebarea precedenta?de ce esti asa de vehementa in apararea trantorilor si in culpabilizarea celor care s-au saturat sa cotizeze pt ei?

33+

Mergi la inceput