Nadia Comaneci si reclama la margarina
Raspunsuri - Pagina 9
adrianapop spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Allure nu exista "grasimi rele" exista oameni nechibzuiti care maninca precum ...EXCESUL este cel care dauneaza, nu alimentul in sine; unt au mincat bunicii si strabunicii nostri si nu au mai avut colesterol rampant ca noi, nici nu faceau infarct una-doua pt ca erau acitvi dpdv fizic si mincau cumpatat. edit: nu ma refer la persoanele al carui colesterol e ridicat pe motiv de stres, genetic sau mai stiu eu ce alte neajunsuri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet. "Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X |
Aici ai perfecta dreptate,,,
Donia spune:
citat din mesajul lui adrianapop Oare eu cum oi fi? tin sa mentionez ca mananc zilnic ciocolata si prajitura,,,nu rezist fara,,,si apropo sant cu analizele la control,,,stati linistite,,,o mananc de placere,,, |
Nu marturisi de bunavoie ca mananci de placere, ca asta e fie un pacat capital in Biblia nutritionistilor*, fie filozofeala care n-are legatura cu subiectul
Sau te mai trezesti cu un emoticon de genul asta
*Edit - imi cer scuze, ar trebui sa spun Biblia pseudo-nutritionistilor, caci un nutritionist adevarat stie ca mancarea, mai bine zis hranirea, este in stransa corelatie cu aspectele sociale, culturale, emotionale ale vietii.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
adrianapop spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Donia
Nu marturisi de bunavoie ca mananci de placere, ca asta e fie un pacat capital in Biblia nutritionistilor, fie filozofeala care n-are legatura cu subiectul Sau te mai trezesti cu un emoticon de genul asta Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat. |
am zambit cu toata fata...mersi
speed spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Nenitescu, vol I, pag 674, ed Tehnica, BUcuresti. 1956 "Margarina este o emulsie de rgasime vegetala sau animala din lapte de obicei smantanitm avand aspectul, consistenta, mirosul si gustului untului natural. Mirosul si gustul se obtin prin fermentarea, in prealabil a laptelui, cu anumite rase de bacterii lactice, care produc o acrire partiala si sintetizeaza diacetilul. Se adauga uneori si diacetil sintetic. Grasimile intrebuintate la fabricarea margariinei sunt fie de origine anmala (seu moale obtinut prin presare la temp joasa, "premier jus"), fie de origine vegetala, in special grasimi solide tropicale, cum sunt cele de cocos sau de palmier. Toate aceste grasimi trebuie sa aiba culoare deschisa si sa fie complet lipsite de gust si miros propriu. Aceste conditii sunt indeplinite bine de catre grsaimile hidrogenate, care se intrebuinteaza pe scara mare. Pentru stabilizarea emulsiei, se adauga in margarina, emulgatori, cum sunt galbenusul de ousau, mai bine, lecitina izolata din galbenusul de ou sau din soia. "Intarirea grasimilor". Cele mai multe dinre grasimile naturale sunt lichide, si de aceea nu se pot intrebuinta direct la fabricarea margarinei si a sapunului. Prin hidrogenarea catalitica a dublelor legaturi din acizii grasimilor lichide, acestia se transforma in acizi saturati si totoodata ridica punctele de topire ale grasimilor (...) Prin hidrogenare dispar mirosul si culoarea inchisa. Catalizatorul utilizat este Nichelul, obtinut prin reducerea oxidului sau prin descompunerea formiatului de nichel. Hidrogenarea are loc in faza lichda, la 160-200 grade C si la 2-15 at. Hidrgenarea se poate duce pana la disparitia completa a dublelor legaturi; in prctica se opreste atunci cand produsul are saturarea dorita care se controleaza in timpul operatiei, prin topire si indicele de iod. Grasimile hidrogenate se aseamana in totul cu cele solide naturale." Eu zic ca din 1956 (de cand se pare ca a fost publicat vol asta de Chimie organica) tot s-a mai schimbat ceva in procedeul de fabricare. La asta m-am referit eu. Ca se mai foloseste sau nu Ni (oxid sau nu) nu am de unde sti ca nu stiu daca scrie pe cutie. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
dar nu vad nicaieri sa spuna ca margarina e ..."plastic"...sau n-am citit eu destul de atent.
nu sunt fan margarina, imi displace gustul-cred ca am fost suprasaturata pe vremea odiosului-dar nici nu cred ca margarina omoara. iar faptul ca Nadia Comaneci face reclama margarinei-mare scofala...aici exista un brand de margarina-Flora-care pretinde ca scade colesterolul si are parafa nush caror organizatii de sanatate si de heart disease mondiale-chiar daca nu ma convinge macar e mai credibila ca si paragraful cu plasticul si cu sotia Margot :)
articolele astea antimargarina imi amintesc de articolele antivaccin, sunt la fel de "bazate"...
blackpantero, ce unt irish aveti voi?? cel de aici e extrem de sarat...
Allure spune:
citat din mesajul lui adrianapop
Oare eu cum oi fi? tin sa mentionez ca mananc zilnic ciocolata si prajitura,,,nu rezist fara,,,si apropo sant cu analizele la control,,,stati linistite,,,o mananc de placere,, |
se cheama ca esti dependenta
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.
"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X
Iasmin08 spune:
speed, eu n-am zis ''plastic'' dar, ma uit pe definitia pentru ''plastic'' din wikipedia si uite cam cum zice:
"Plastic is the general common term for a wide range of synthetic or semisynthetic organic amorphous solid[1] materials used in the manufacture of industrial products""
http://en.wikipedia.org/wiki/Plastic
Probabil din cauza asta a aparut neintelegerea referitoare la termen. Pana la urma toata lumea recunoaste ca NU mananca zilnic margarina, ca NU e hranitoare, ca prefera altceva. Deci unde e problema? Toti vrem sa ne hranim sanatos (sau mi s-a parut mie??) Faptul ca i se face reclama de catre o mare campioana in gimnastica era chestia despre care se discuta initial. Ma insel io cumva?
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Elena spune:
citat din mesajul lui Donia
Nu marturisi de bunavoie ca mananci de placere, ca asta e fie un pacat capital in Biblia nutritionistilor*, fie filozofeala care n-are legatura cu subiectul |
Apropos de mancatului de placere sau cu placere, eu am citit (si cred) ca atunci cand tii o dieta e chiar bine sa mananci cu placere ceea ce mananci si nu sa te simti vinovat de fiecare imbucatura care are mai multe calorii. Faptul ca te simti vinovat ca mananci ceva ce 'n-ar trebui' nu te ajuta deloc sa slabesti, ba din contra. Problema nu este ca mananci cu placere, ci cat mananci. Daca mananci cu placere si te bucuri de ceea ce mananci, dar in portii mici, nu te ingrasi.
_
viata implinita
speed spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 speed, eu n-am zis ''plastic'' dar, ma uit pe definitia pentru ''plastic'' din wikipedia si uite cam cum zice: "Plastic is the general common term for a wide range of synthetic or semisynthetic organic amorphous solid[1] materials used in the manufacture of industrial products"" http://en.wikipedia.org/wiki/Plastic Probabil din cauza asta a aparut neintelegerea referitoare la termen. Pana la urma toata lumea recunoaste ca NU mananca zilnic margarina, ca NU e hranitoare, ca prefera altceva. Deci unde e problema? Toti vrem sa ne hranim sanatos (sau mi s-a parut mie??) Faptul ca i se face reclama de catre o mare campioana in gimnastica era chestia despre care se discuta initial. Ma insel io cumva? Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
pai uite iasmin, ia articoul www.unilever.co.uk/brands/foodbrands/Flora.aspx" target="_blank">asta si spune-mi cu ce e mai incredibil :) decit cel cu sotia Margot.
da,toti vrem sa ne hranim sanatos si eu chiar depun eforturi in sensul asta, mai ales pentru binele fetitei mele. insa nu pot sa pun botul la articole alarmiste si ii dispretuiesc din tot sufletul pe noii "guru nutritionisti" in goana de bani si faima.
edit: "you are what you eat" e trademarkul unei faimoase impostoare ce si-a asumat pe nedrept titlul de doctor si care si-a cladit faima si averile pe idiotenii de genul-cumparati germenii mei de griu (or whatever) fiindca clorofila continuta in ei va ajuta sa va oxigenati singele!!!! acuma nu tre sa fii biochimist ca sa-ti dai seama ca in afara de situatia in care ai o gaura in stomac prin care sa patrunda lumina zilei clorofila din germenii aia n-are nici un rol in oxigenarea singelui...
Iasmin08 spune:
speed, eu personal ma incred mai greu in unele informatii. Ce sa spun despre site-ul cu pricina.. frumos colorat Eu personal daca as alege sa slabesc, nu as alege prin metoda de a manca 3 felii de margarina pe zi cu margarina flora. Ma gandesc ca as prefera ceva friptura slaba la gratar Chestie de gusturi
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
speed spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 speed, eu personal ma incred mai greu in unele informatii. Ce sa spun despre site-ul cu pricina.. frumos colorat Eu personal daca as alege sa slabesc, nu as alege prin metoda de a manca 3 felii de margarina pe zi cu margarina flora. Ma gandesc ca as prefera ceva friptura slaba la gratar Chestie de gusturi Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
my point exactly