Buna tuturor

Buna tuturor | Autor: Muskani

Link direct la acest mesaj

sunt nou venita inca nu m-am familiarizat cu forumul sper ca scriu unde trebuie :)Am 22 de ani si imi doresc sa fiu mamica in viitorul apropiat.Problema mea este urmatoarea.Sufar de hipotiroidie si urmez un tratament de un an si jumatate.Am 1,67 inaltime si 52 de kg in prezent.Am slabit destul de mult cand am inceput tratamentul aveam 62 de kg.I-am spus medicului ca imi doresc un bebe dar nu mi-a placut reactia lui si mi-a spus ca daca vom opri tratamentul vor reaparea simptomele si anume depresiile palpitatiile,ingrasatul etc.Si ca va trebui sa- spun exact cand imi doresc sa fac bebe ca va fi nevoie de un tratament special fiind niste riscuri am inteles de avort etc.Exista riscul intr-adevar de a nu putea tine saricina?Sau de a ma ingrasa enorm?Sau de a aparea depresii foarte mari?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Draga mea,
In primul rand ca o sarcina regleaza multe functii ale organismului.
Din cate inteleg ai avut stari depresive si palpitatii din cauza hipotiroidiei. E posibil sa reapara de accea ai nevoie de un doctor bun care sa te poata ajuta.
Eu nu cred ca femeile cu hipotiroidie nu fac copii….
Despre ingrasat – in sarcina te ingrasi oricum. Sunt femei care se ingrasa 25kg si mai mult in timpul sarcinii si apoi revin la greutatea normala. Sunt femei care isi revin la greutatea normala aproape imediat dupa nastere. Asta nu cred ca-I cea mai mare problema…
Cauta cel mai bun doctor endocrinolog si ai sa reusesti.
La 22 de ani e minunat sa ai copii, caci ai viata inainte ca sa aduci pe lume nu unul ci 3-4 :-)
Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

Muskani, ti-a explicat cumva medicul de ce a avut acea reactie la auzul ideeii de bb??? plus ca in niciun caz nu se opreste tratamentul pt hipo(banuiesc ca iei eutyrox) in timpul sarcinii, ba chiar de cele mai multe ori se creste doza
am sa-ti explic , foarte "rustic" de ce se intampla asa.. hipotiroidie inseamna un deficit de hormoni tiroidieni , adica nici macar tie nu-ti sunt sufiecienti acei hormonei, atunci cum se poate ca pe timpul sarcinii , cand organismul intra in suprasarcina , si mama trebuie sa asigure tot "confortul" bebelusului , sa scoti tratamentul??? .. grija mare cu medicatia la apcientele hipo , din timpul sarcinii , pt ca si daca duci sarcina la termen , pot aparea probleme la fat (grave)

sfat :fa-ti un set complet de analizi TSH ,T3,T4, ATPO si NEAPARAT , mai cere parerea unui medic endocrinolog

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

MTHFR C677T genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANI.G spune:

Muskani si eu sunt hipo
Daca ai slabit asa mult se pare ca tratamentul da roade, insa s-ar putea sa fie chiar si prea mult
Ai facut toate analizele ? Cele pe care le-a enumerat georgia ?
Tratamentul NU trebuie intrerupt in sarcina, insa ca nu se ramane gravi din cauza tiroidei.... te-a cam speriat medicul. Astea probabil ca sunt cazuri exceptionale unde mai multi hormoni sunt sub sau peste limita. Tiroida tinuta sub control nu e motiv de sterilitate.
Cere parerea nu numai la alt medic in plus ci la vreo 4 daca se poate, pentru ca nu te joci cu hormonii...si e pacat pentru ca esti tanara si pot fi urmari care sa te afecteze toata viata in urma unui tratament incorect

succes

aaa...si inca ceva eu nu sunt depresiva de la tiroida sau de la medicamentele petru ea.
cred ca ar trebui sa mai cauti cauze

http://clipedinviatamea.blogspot.com/ - DESPRE INFERTILITATE SI NU NUMAI...

http://www.fertilityfriend.com/ticker/28667f/ttc.png

Mergi la inceput