HAI CLAUDETZ, BRAVO FLORICEL! pufuleti (131)
Raspunsuri - Pagina 9
alexutzzza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alicredo citeam si eu cum e treaba cu attachement parenting....deci sa inteleg ca pana pe la 3 luni e ok sa fim langa ei cand plang...ca cica nu e rasfat, ca e vb de ocrotire,siguranta...voi ii luati in brate daca plang? ca pe mine nu ma lasa inima sa il vad ca plange mai mult de 1 min...si daca maraie , eu sunt acolo...prezenta langa el...dar nici nu asi vreea ca sa fiu sclava lui....offf nici nu stiu ce sa fac...langa mine doarme cel mai bine...daca ar stii tac'su m-ar omori... din 02.02.10 cea mai fericita de David Gabriel ! te iubim puiule....!!! |
Copii sunt IN PRIMUL RAND sclavii rutinei, cum ii obisnuiesti ei asa traiesc si sunt extrem de legati de toate reperele pe care i le introduci tu ca mama (ATENTIE! cu sau fara voia ta, el poate lua drept"repere" niste chestii pe care tu nule-ai introdus intentionat). Eu imi iubesc enorm copilul si ma topesc dupa el dar nu il adorm langa mine sau in brate sau altundeva decat la el in pat in primul rand din respect pentru bebe si apoi ptr mine si sotz...Ma gandesc asa: sa nu introduc ca si obicei in programul copilului nimic din ceea ce nu poate fi facut si in lipsa mea ptr ca e posibil copilul sa aiba nevoie sa fie pus in pat sau la nani sau la baie sau etc FARA MINE eu sunt...nu stiu plecata, o urgenta, Doamne Fereste in spital etc...de ce sa sufere copilu (gen sa nu doarma s nu manance) ptr ca eu mama (si oarecum reperul) nu sunt acolo ...Mi au zis toate mamicile ca astora mici nu prea le plac schimbarile nu prea le agreaza si nu le tolereaza prea bine ...so...exact cum au mai zis fetele, fa ce simti si cum te simti tu mai bine dar ai grija sa nu il obisnuiesti cu ceva ce stii din start ca nu vei putea face tot timpul (in cazul in care bebe o va cere). Nu sunt experta nu te lua dupa mine, eu ti-am zis filosofia pe care o aplic eu. SI neonatoloaga la fel m-a zis de dinainte sa plec din spital: sa respectam copilul si sa il punem la EL IN PAT, ok stam cu el acolo il mangaiem il dragalim si ii vorbim frumos pana se linisteste sau eventual chiar pana adoarme (daca e mai agitat) dar e important el sa fie LA EL IN PAT si nu in bratze.
de Yannis
alexutzzza spune:
citat din mesajul lui mariucasara Am si eu o intrebare pentru mamicile cu bebelusi mai mari de 1 luna. Cum se prezinta locul in care s-a facut vaccinul BCG? Eu tin minte de la Sara ca pe la 3 saptamani-1 luna incepe sa se inroseasca si apoi coace ca pe la 6 luni sa se vindece si sa lase o cicatrice vizibila. Daca nu se inroseste si nu coace inseamna ca nu a dezvoltat anticorpi si trebuie refacut vaccinul. La noi abia se vede locul in care a fost intepat si avand in vedere ca sigur a fost vaccinat cu un vaccin din cele expirate mi-e teama ca va trebui intepat din nou. Mamica de Sara(22.11.2006) si Sebi (27.01.2010) |
De ce nu intrebi mai bine neonatoloaga? Noi avem vizita obligatorie la 30 de zile si presupun ca se va uita si la vaccin si isi va da cu parerea (o parere mai avizata decat presupunerile noaste, zic eu)
de Yannis
mamidepuiuti spune:
citat din mesajul lui cristies Plateea, stiu ca nu te incalzeste acum cu nimic, dar sa te ajute socrii e mai mult decat minunat.Daca-i stii ce mi-a facut mie socrosenia... imi venea sa-i rup capul. Imagineaza-ti numai ca pleca din camera cand schimbam pampersul. Crede-ma ca am plecat fericita ca platesc 35 de ani la banca dar nu imi mor neuronii langa ea. Aaaaaaaa, si copilul nu dormea din cauza ca nu era infasat si plangea ca ii era sete (nu a fost infasat niciodata si ceai nu i-am dat nici macar o data). Cristina, de gargaritz Alexis. Povestea zilei de 6.01.2010 |
a mea l-a vazut doar la botez si mi-a spus ca sa-l las sa planga,altfel il obisnuiesc in brate
dar stie ca oricum fac ce vreau si cum vreau,asa ca...
si ne vom mai vedea la vara [poate]
cornelia,mami de Radu Andrei(30.07.2000) si Alexander Gabriel
www.flickr.com/photos/43575800@N02/" target="_blank">poze
plateea spune:
cristies... crede-ma... am niste ingeri de socri!
traiesc linistita cu ei in casa, si... pot sa spun ca nu as pleca veci! am spus din start ca imi asum toate mofturelele de rigoare cauzate de pezenta socrilor, dar... ganditi-va ca sotul meu nu a pierdut pana acum nici macar o noapte de somn. si eu am nopti cand, daca las lapte in frigider, pana nu se termna, nu ma treeste nimeni! stam pe rand: eu, apoi soacra 1-2-3 ore, in functie de ce schimb e la serviciu, apoi socrul meu, (cu tot ce implica: pampers, papa, colici, leganat, ragait, adormit). nu as fi putut sa cer mai mult de atat de la ei si de la viata! sunt multumita asa, chiar daca mai am si eu parte de "nevinovatele pareri si intentii bune care paveaza drumul spre... stiti voi unde."
alexutzzza... mie nu mi-a cerut livret nicaieri. oricum, il aveam proaspat, si eram pregatita, dar... nu fu sa fie nevoie.
Plateea, mami fluturas de bbTo, prematurul la 39S3Z...
www.flickr.com/photos/23363511@N05/" target="_blank">bbTo
mariucasara spune:
Neatza fetele!
Multumesc de raspunsurile cu privire la vaccinul BCG. Oricum mai asteptam ca nu avem de ales. Dar eram curioasa cum evolueaza si la bebelusii vostrii avand in vedere ca cei de la Cantacuzino ne-au transformat copiii in cobai. Eu nu ard de nerabdare sa mai bag o doza de mercur in copilul meu dar nici sa il stiu nevaccinat corect nu e o optiune, avand in vedere ca Romania e pe primul loc in Europa la incidenta TBC.
Mamica de Sara(22.11.2006) si Sebi (27.01.2010)
cristies spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mamidepuiuti
a mea l-a vazut doar la botez si mi-a spus ca sa-l las sa planga,altfel il obisnuiesc in brate dar stie ca oricum fac ce vreau si cum vreau,asa ca... si ne vom mai vedea la vara [poate] cornelia,mami de Radu Andrei(30.07.2000) si Alexander Gabriel www.flickr.com/photos/43575800@N02/" target="_blank">poze |
Bravo! Asa trebuie!
Eu stii de ce ma oftic? Ca e fosta profesoara si pensionara de 10 ani in care urmareste toate emisiunile tv de sanatate.
Pai bunica-mea cu patru clase si o curte plina de animale are idei mult mai liberale si un mod elegant de a le spune, fata de ea care e intelectuala dom'le.
Se vede clar diferenta pe care o face intre baietii ei si nurori, dar nu ma asteptam sa faca faze d-astea la nepot (e vina mea ca nu ma asteptam, ca atunci cand le-am dat vestea ea a zis "aaaaaaa, noi asteptam de la Viorel - fratele sotului - intai". Sa nu-i rupi capul?
Cristina, de gargaritz Alexis.
Povestea zilei de 6.01.2010
mamidepuiuti spune:
cristies si incearca sa nu o bagi in seama...
considera ca are buton cu "ignore" ... ca "delete" e mai greu...
da' eu ma intreb ce fel de socra voi fi eu? sper sa-mi functioneze memoria acestor ani si sa-mi amintesc cum NU VREAU SA FIU!
cornelia,mami de Radu Andrei(30.07.2000) si Alexander Gabriel
www.flickr.com/photos/43575800@N02/" target="_blank">poze
cris.dogarel spune:
buna dimineata
LA MULTE LUNITZE pufuletilor DARIA IOANA de Ayanna, STEFAN de Ana G SI MADALINA de Satulica
vad ca avem discutie de somn si soacre "ajutor". eu am nevoie doar de prima, ca m-am "certat" si cu maica-mea ieri la telefon, ca nu am mai chemat-o de mult la noi sa ne ajute si e putin frustrata, cred. sper sa inteleaga ca mie imi e mai bine asa, desi ei ii vine greu...
avem si noi o perioada de colicei sau ceva ce ne da somnul peste cap si noaptea si ziua. ar fi absolut ok daca pe "trezie" am sta de vorba "ca oamenii", dar din pacate suntem suparata mai mereu, ne chircim si tzipam, asa ca... mami a hotarat sa facem un tratament intensiv timp de 2-3 luni maxim de acum incolo cu RABDACOL. adica mami sa aiba radbare, iar eu colici, pana la 4 luni maxim, am zis!
eu sunt intr-o stare mai anti-sistem asha, astfel ca nu mai mai intereseaza meidcamentele anti-colici, vaccnicurile lor de kkt (cu care oricum nu prea sunt de acord, da'...), doctorii nostri buni doar daca ai noroc sa-i nimereshti asha, etc
nu ma luati in seama, azi sunt meteosensibila si fac precum o molie, nicicum fluturash, ca mi s-au inmuiat aripioarele sensibile de la ceatza asta
P.S. eu la Ana am incercat 5 ani s-o adorm respectuos la ea in pat/camera, cu toate metodele auzite, citite, recomandate si..inventate de mine. a mers numa' ce a vrut ea si ...pace. acum am inceput invers: mai intai cum vrea ea (Ema) pana pe la 6 luni- un an si apoi om vedea.
Cris, mami de Ema, my Lucky 13 (13.01.2010), si Ana(2003)
AMR: 8,5 kile!
poze
povestea noastra
larisel spune:
Neatza ... si la noi e ceatza ... uhh .
Nici la noi nu functzioneaza adormitul in patutz decat cu leganari prealabile. Plus ca in cazul Nataliei, de exemplu, se intampla de sta linistita in bratze sau in scoica si cand prinde patul zici ca are ace ... asha tare tzipa. Eu tot mai sper sa reusesc sa o adorm acolo... daca n-o merge si n-o merge, asta e, in bratze nu poti s-o tii decat un an doi cat e mica... mai tarziu nici s-o pupi n-o s-o mai prinzi, d-apoi sa o dragalesti cum vrei tu. Cel putzin cam asha am fost eu cu mama...
din 09.12.2009 mami de Katya Natalia & Sofia Alena
amr tot 7 kile (din 23.5)............Target: 7+11(dinainte de II)=18 kg + nshpe mii de vergeturi
decenuela spune:
neatza si de la noi...
cam cheuna,,,,dar e deja obisnuinta
al meu a dorm de la10-1 si am zis...perfect ..isi revine cu somnul...de unde... dpupa ..adik de la2..foit , dormitr, scancit, tzatzait...si tot assa.
a stat 45 de min in leagan..vad ca satul sta. am reusit si io sa mananc ceva desi ma gandeam ca..acu incep vocalizele,,..acu sta tolanit pe mine..ar dormi dar ar si trage dintr-o tzatza.
cand citesc relatari gen....alexutza...zic nu-i rau...dar pracxtica ma omoara...nu ma lasa inima sa-l las sa planga. iar daca stau langa el si el plange...nu se calmeaza...trebe bratze.
ieri ma gandeam c-l iubesc la nebunie...si ca acu e doar al meu, nu-l impart cu nimeni.spectacolele pe care le face le uit asa derepede...cred ca pt nimeni n-as fi facut ce fac pt el.... e o vb veche..dragostea-ndelung rabda.,,
am uitat sa ma uit la vaccin bine ar fi sa stim k e ok.
de soacra...n-am prb....dar e f bine si ea si mama sunt la 450 km...asa ca sunt sefa in casa la mine...
Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
AMR....din cate-au fost, 25, ...mai ramasesera 15....se mai suparara 4....si ne luptam cu 11 ( si-apoi inca vreo -4 ar fi ideal)