Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (31)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Linkul de aici,de la ultima pagina a capitolului trecut(30) nu merge.Cum subiectul este inchis si nu putem edita,rog moderatorii sa modifice.Ca sa avem continuitate.

14+
Sofía (2ian2007) ,Andrés(22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enik83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui babiela

multumesc fetelor de primire si ca m-ati trecut si pe prima pagina
nela_didea mie la calculatorul de pe DPN mi-a iesit 23 aug, acum la ecograf dupa masuratori mi-a zis 20, oricum fac cezariana asa ca nu stiu data exacta, dar am zis cum a zis d-na dr. ca sa am o data trecuta

--------------------------------------------------------
mamica de ingeras Cristina-Maria (4-12.02.08) si te rog Doamne si de un aici pe pamant
----------------------------------------------------------
NU CONDUCE MASINA MAI REPEDE DECAT POATE ZBURA INGERUL TAU PAZITOR
----------------------------------------------
Ai grija cand sari in sus de bucurie, sa nu-ti ia cineva pamantul de sub picioare
------------------------------------------------
Doamne ajuta-ne sa avem un sanatos si la termen
---------------------
II BEBE

nu te poti lua dupa data exacta a nasterii pe care ti-o zic ei.. chiar vb cu o prietena si zicea ca la primul control i-au zis ca va naste undeva pe la jumatatea lunii.. apoi la urmatoarele..ca prin 10..si ea a fost programata in 5

14+ cu o minune de
poze

[url=http://lilypie.com][/url]

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui puiutz_mic

salutare si de la mine, cu maaaare intarziere azi!

Babiela, bine ai venit! Sarcina fara probleme pana la termen si sa va bucurati de bebe!

Felicitari si fetelor carora li s-a schimbat culoarea caruciorului!

Dragaica, nici la mine nu era prea acrobat bebe la ultimele 2 ecografii, ba chiar cred ca dormea la una din ele - dr. a miscat putin burtica ca sa-l faca sa se intoarca si sa-i poata masura translucenta nucala. Eu zic sa nu te alarmezi. Ma gandesc ca si in viata intrauterina, ca si dupa nastere, unii copii sunt mai activi, altii mai putin activi..

Nu stiu de ce nu mai pot intra in Capitolul anterior si aveam de recuperat de la pagina 16..

Enik, eu nu vad pozele tale pe picassa, oare de ce???

Azi am fost si eu la TT (analiza de sange), voi primi rezultatul peste 6 zile.. am emotii. Dimineata am alergat putin cat am traversat strada si de cateva ore ma cam doare burtica, asa ca o durere surda, in partea stanga initial, apoi in ambele parti pe sub burtica.. o fi de la alergat? Nu am alergat prea tare, totusi..

Michelle, cum faci tu compot in masina de paine? Sau nu am inteles eu bine???

Elena 14+

ai dat clic unde scrie poze si nu merge? nu stiu...face fite... ca si eu am pus o treaba la semnatura , cand ii dau sa vizualizez, mi-o arata..dar vad ca aici nu apare..decat scrisul

14+ cu o minune de
poze

Mergi la inceput

dpn-ul ,data PROBABILA a nasterii,defapt e data cand se implinesc 40 de saptamani.Dar nimeni nu stie la cate saptamani se va naste fiecare,se poate naste ORICAND.ce e pana in 6 luni se numeste pierdere,ce e dupa se numeste prematur sau la termen.Nr saptamanilor(2-3 zile diferenta de ecograf nu conteaza) sunt bune ca sa se stie cat de prematur e copilul,sau cat poate intarzia peste dpn(in jur de 10 zile).Dar bebe se naste "de ziua lui"

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Andreea, noi prin tarile astea mai necivilizate facem doar masurarea pliului nucal, prezenta osului nazal si se mai uita la inimioara lui bb sa fie bine. In Norvegia sistemul de sanatate face economii pe spinarea celor tinere, practic sub 38 de ani nu se pot face si testele de sange pentru pachetul complet DT, TT. Eu de aceea m-am dus in Ro la bb2 pentru analizele de sange si TT si oricum a iesit bine. In cazul tau cu gemeni pe langa faptul ca esti tinerica mai ai si gemeni si cum se ia sange pentru a determina nivelul unor anumiti hormoni:

A) La TT din sange se analizeaza nivelurile de:
- alfa-fetoproteinei AFP (o proteina secretata in timpul sarcinii care este echivalentul fetal al albuminei si principala proteina din sange in primele stadii de dezvoltare a fatului)
- hormonul gonadotrofina corionica umana hCG (secretat de placenta)
- Estriol neconjugat (secretat de fat si placenta)

B) La DT din sange se analizeaza nivelurile de:
- PAPP-A (proteina plasmatica asociata sarcinii) este o glicoproteina derivata din placenta. In timpul sarcinii este produsa in cantitate mare de catre trofoblast si eliberata in circulatia materna. Nivelurile serice ale acestei proteine cresc odata cu varsta gestationala, cel mai pregnant in ultima parte a sarcinii. Studii recente au demonstrat ca scaderea concentratiei PAPP-A in cursul sarcinii este asociata cu anomalii cromozomiale ale fatului.
- Free beta-HCG - subunitatea beta libera a HCG - este considerat a fi un marker mai relevant decat molecula de HCG intact in trimestrul I de sarcina. In sarcinile asociate cu sindrom Down, nivelurile de free beta-HCG sunt >2 MoM. In prezenta trisomiei 18, concentratiile de free beta-HCG sunt considerabil scazute.

Sper acum ca iti e mai clar de ce nu ti-au zis sa faci teste de sange, pentru ca sunt cam irelevante la sarcini gemelare, intervalele de referinta fiind maricele chiar si la sarcinile unice.
Asa ca stai tu linistita ca esti pe maini bune.
Apropo de stampile, aici numai un ginegolog care a facut curs la Londra, la cei care au inventat DT, TT, numai el are drept de parafa pentru asa ceva. Eu am facut eco si la moasa in aceeasi zi, ea a masurat si mi-a spus mult mai multe, dar ea nu e certificata pentru masuratoarea facuta translucentei nucale.

Babiela de ce "trebuie" sa faci ceza? Nu o poti evita? Si la mine exista aceasta probabilitate dar prefer sa fiu optimista si sa sper ca nu voi mai trece vreodata printr-o cezariana.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aelita

dpn-ul ,data PROBABILA a nasterii,defapt e data cand se implinesc 40 de saptamani.Dar nimeni nu stie la cate saptamani se va naste fiecare,se poate naste ORICAND.ce e pana in 6 luni se numeste pierdere,ce e dupa se numeste prematur sau la termen.Nr saptamanilor(2-3 zile diferenta de ecograf nu conteaza) sunt bune ca sa se stie cat de prematur e copilul,sau cat poate intarzia peste dpn(in jur de 10 zile).Dar bebe se naste "de ziua lui"

14+

la noi e amuzant..pt ca DPN calculata dupa ultimul ciclu ar trebui sa fie 11 august..la primul ecograf mi-a aparut scris pe ecograf ca data ar fi 21...iar data trecuta a aparut 15.. nu e cam mare diferenta?

14+ cu o minune de
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Andreea, noi prin tarile astea mai necivilizate facem doar masurarea pliului nucal, prezenta osului nazal si se mai uita la inimioara lui bb sa fie bine. In Norvegia sistemul de sanatate face economii pe spinarea celor tinere, practic sub 38 de ani nu se pot face si testele de sange pentru pachetul complet DT, TT. Eu de aceea m-am dus in Ro la bb2 pentru analizele de sange si TT si oricum a iesit bine. In cazul tau cu gemeni pe langa faptul ca esti tinerica mai ai si gemeni si cum se ia sange pentru a determina nivelul unor anumiti hormoni:

A) La TT din sange se analizeaza nivelurile de:
- alfa-fetoproteinei AFP (o proteina secretata in timpul sarcinii care este echivalentul fetal al albuminei si principala proteina din sange in primele stadii de dezvoltare a fatului)
- hormonul gonadotrofina corionica umana hCG (secretat de placenta)
- Estriol neconjugat (secretat de fat si placenta)

B) La DT din sange se analizeaza nivelurile de:
- PAPP-A (proteina plasmatica asociata sarcinii) este o glicoproteina derivata din placenta. In timpul sarcinii este produsa in cantitate mare de catre trofoblast si eliberata in circulatia materna. Nivelurile serice ale acestei proteine cresc odata cu varsta gestationala, cel mai pregnant in ultima parte a sarcinii. Studii recente au demonstrat ca scaderea concentratiei PAPP-A in cursul sarcinii este asociata cu anomalii cromozomiale ale fatului.
- Free beta-HCG - subunitatea beta libera a HCG - este considerat a fi un marker mai relevant decat molecula de HCG intact in trimestrul I de sarcina. In sarcinile asociate cu sindrom Down, nivelurile de free beta-HCG sunt >2 MoM. In prezenta trisomiei 18, concentratiile de free beta-HCG sunt considerabil scazute.

Sper acum ca iti e mai clar de ce nu ti-au zis sa faci teste de sange, pentru ca sunt cam irelevante la sarcini gemelare, intervalele de referinta fiind maricele chiar si la sarcinile unice.
Asa ca stai tu linistita ca esti pe maini bune.
Apropo de stampile, aici numai un ginegolog care a facut curs la Londra, la cei care au inventat DT, TT, numai el are drept de parafa pentru asa ceva. Eu am facut eco si la moasa in aceeasi zi, ea a masurat si mi-a spus mult mai multe, dar ea nu e certificata pentru masuratoarea facuta translucentei nucale.

Multumesc din suflet pentru explicatiile detaliate. Doctorul era foarte relaxat, eu l-am intrebat singur daca e ok, de 2-3 ori ca sa fiu sigura. El e englezoi, stuudiile le-a facut in Anglia.
Mi se pare ca aici nu-ti dau multe detalii ca in tara, fetele au mai multe detalii decat mine, cand citesc normal ca ma panichez si-mi iau repede hartiutele sa vada daca la mine sunt la fel.

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita de 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Cam asa e si aici cu sistemul medical tocmai pentru ca e totul gratuit, de cand am inceput sarcina nu am platit nimic in schimb daca vreau sa fac investigatii suplimentare platesc dupa care imi deconteaza celalta asigurare privata. Nasterea e gratuita la fel si sejurul in spital in camera de 4, daca vrei camera semiprivata si privata tre sa platesti o parte iar o parte iti deconteaza asigurarea privata.

Cam asta e, e bine c-ai putut veni in tara, eu ca sa ma duc doar pentru un test nu prea-mi convine

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita de 13+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui enik83

Citat:
citat din mesajul lui aelita

la noi e amuzant..pt ca DPN calculata dupa ultimul ciclu ar trebui sa fie 11 august..la primul ecograf mi-a aparut scris pe ecograf ca data ar fi 21...iar data trecuta a aparut 15.. nu e cam mare diferenta?

in timp se va regla,si spre final ,ecograful,ginecologul,va aproxima data .acum se pot face decalaje.
ultima oara a aparut 15,deci deocamdata asta ar cam fi,ar fi doar 4 zile fata de cea data de CM.aia cu 21 o fi fost vreo greseala ..sau poate aparea bebe mai mic atunci.deja ultima e mai buna.

14+

Mergi la inceput

probabil ca asa o fi.. oricum eu le zic la oricine ma intreba cand ar trebui sa nasc ca undeva la inceputul lui august..

14+ cu o minune de
poze

Mergi la inceput