anul pregatitor de gradinita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

La inceputul cls I este greu dar nu din cauza materiilor facute.
Pentru noi a fost foarte greu sa ne obisnuim sa ne trezim dimineata. Este greu sa faca lectii acasa pentru ca nu-i obisnuit.
Este greu sa se obisnuiasca cu un nou sistem, apar o gramada de notiuni noi: calificativ, test, evaluare, medie, etc, etc.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Dragele mele eu voi fi la a doua experienta cu scoala: baitul este clasa a IV-a, iar fetita la grupa pregatitoare (5 ani si un pic), deci va merge la scoala in 2011 . Cu gradinita nici unul din copii mei nu prea s-a omorat, nu le-a placut deloc. Ma lupt cu cea mica sa o duc la gradi si nu vrea deloc. Eu imi aduc aminte ca baitul meu cand a intrat in clasa I ca nu stia sa numere decat pana la 10, facea ceva liniute strambe si alea, litere cateva si a mers la scoala si a invatat chiar foarte bine. Acum ma uit la sora lui care de la 5 ani stie sa-si scrie numele, cunoaste majoritea literelor (fara sa citeasca), sa numere si ceva socoteli. Atunci de ce sa mai faca litere in clasa I sa treaca direct la compuneri, ca doar la asta suntem artisti (noi parintii ). De ce ne chinuim copii in halul acesta si noi am avut copilarie si nu mergeam la gradi sa scriem si sa citim ci sa ne jucam? Multi parinti sunt stresati acum din cauza gradinitei si din aceasta cauza le transmite si copiilor acest stres. Am auzit cazuri in care unii copilasi se trezesc si week-end stresati ca trebuie sa mearga la gradi.
Va dau un exemplu: cand a intrat in clasa I baiatul meu avea (si are) un coleg care stia sa scrie, sa citeasca, sa socoteasca. Pentru el orele erau tare plictisitoare, iar invatatoarea se chinuia cu el sa-l poata tine la ore. Cum incepea ora el spunea ca stie tot si deranja pe celalti colegi, iar acum in clasa a IV a este un copil normal ca ceilalti, nu genial.
Eu cred ca este un semnal de alarma ceea ce se intampla cu copii nostrii, care numai au copilarie. Nu le ajunge televizorul, calculatorul (la care toti viseaza) si viata noastra agitata. Este drept ca am evoluat enorm de mult, dar sa mentinem o masura in toate.
Vrem ca ei sa invete cat mai mult, sa faca limbi straine, sa faca sport si cate si mai cate, ca noi sa fim linistiti ca ei vor fi niste oameni de nadejde pentru tara.
Acum vreau nu vreau cand voi ajunge la grupa pregatitoare imi voi pune copila cu "burta pe carte" ca altfel se pare ca numai mergem la scoala. Pai cei de acolo de sus nu stiu ca la gradi nu te primeste fara bani, chiar daca este obligatorie. Asa ca cine nu a fost pana acum nici atat.

O zi excelenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Gradinitele sunt "fara bani",daca sunt fara mancare.Plata se face pentru hrana copilului,educatia este gratuita.Ca se mai strang bani pentru una-alta e altceva,nu te poate obliga nimeni,daca vrei,dai,daca nu,nu.Nu sunt lasati sa isi traiasca copilaria din cauza programelor supraaglomerate,educatoarele incearca sa tina pasul si sa ii pregateasca pentru clasa I,iar invatatoarele trec mult peste programa simpluta ca in clasa a V a apare o problema.Desi nu cere programa de primar,sunt luati ca si cum ar fi facut anumite chestii,nu exista o continuitate logica,deci tot copiilor le va veni mai greu.Eu prefer sa faca acum la clasa I ecuatii si sa le priceapa(deja le-a priceput,ieri le-a facut perfect si ii si plac),ca la clasa a II a apare trecerea peste ordin si trebuie mai multa atentie,deci nu ii strica sa stie deja foarte bine acest tip de exercitiu.Oricum,am observat ca intelege si aceasta trecere peste ordin,avea in culegere 8 +6 si fara probleme a zis 14,mi-a si explicat cum l-a descompus pe 6 ca sa il faca pe 10,si apoi i-a mai ramas 4 si rezultatul corect asa i-a iesit.Eu cred ca la noi doamna va face operatii cu trecere peste ordin inca din clasa I,altfel nu pricep de ec atata graba la materie.

Mergi la inceput