depinde de la persoana la persoana

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

xio, tu ai nascut vreodata? ai ajuns pe mana medicilor din romania? nu ma intereseaza ca esti studenta sau medic. ca pacient te intreb. eu am avut multe experiente neplacute cu medici indiferenti, ba chiar isi arunca vorbe urate unii altora despre diagnostice care considera ca sunt prost puse.
vorbesc despre medici ginecologi care rad cand aud ca ai trombofilie, se uita chioras la tine si te considera nebun, desi ai facut analize si tratamente dureroase timp de 7-8 luni ca sa ai un bebe. vorbesc despre anestezist care zice "da' ce nu merge si o provocare de nastere, ca io am treaba maine de nu ma mai vad?" cand trebuie oprita administrarea de heparina cu 48 de ore inainte de nastere. mai am si alte exemple.
nu toata lumea e nebuna cand zice de medici ginecologi si anestezisti care fac treaba in functie de pret si chef. e norocos cel care da de oameni profesionisti.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Mai , n-am nascut , dar am facut garzi prin spitale si cam am idee cine hotaraste anestezia si cine nu .
Sa iti spun cat au dat femeile din maternitate care raman insarcinate doar ca sa ia bani? Cred ca iti dai seama ca zero .
Deci nu , nu se ia decizia in functie de bani , decat la epidurala daca vrea pacienta sa isi achizioneze trusa.
Nu discut despre banii pe care ii dau pacientii , discut strict despre informatia gresita data de respectiva forumista cu privire la cine face anestezia.
Si ca un P.S: forumista de care spun a nascut da' toptusi nu stia cine ce treaba are. bag de seama ca n-are relevanta cate nasteri ai , ci cat ai stat printre doctori sa vezi cum se deruleaza treburile.
***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaAlex spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Dana , nu ma intereseaza daca ai dat sau nu bani si cui i-ai dat , e treaba ta ca ai vrut sa dai sau ca ai acceptat sa dai.Altele nu dau nimic si tot e ok.Vorbesc din experienta , nu din auzite sau presupuse.
Prostii spun cei dezinformati sau care nu sunt din domeniu , ca si forumista pe care am citit-o . Tu nu stiu ce spui , ca eu vorbesc strict de mere si tu povestesti de zilele de vacanta.
Anestezia este hotarata de anestezist, nu de ginecolog cum insinueaza Sisi.
Nu se face in functie de bani , ci in functie de niste parametrii.
Intelegi? Ca dai sau nu bani si cui ii dai u intereseaza la acest subiect.
Mesajul meu era menit sa lamureasca cine decide anestezia si in functie de ce .

***Fur is for petting**http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

xio eu am nascut de doua ori, prima data natural, spontan si mi s-a administrat de catre moasa (doctora nu a ajuns in timp util) cred ca mialgin(sper sa nu gresesc) si a doua nastere a fost cezariana, (dispusa de doctor) si mi s-a facut rahie...de data asta am fost intrebata ce prefer- si i-am raspuns ca n-am studii de specialitate si sa aleaga el pentru mine....deci nu vorbesc aiurea, repet ginecologul m-a intrebat ce anestezie prefer si mi-a spus cat ma costa fiecare (bani la negru, "ca sa fie bine" pentru ca am nascut la stat)...pe anestezist l-am vazut inainte de operatie, circa 3 minute

primul mesaj nu e aiurea, e strict pe realitate...ginecologul din romania isi intreaba pacienta ce tip de anestezie prefera, adica cat e dispusa sa plateasca si mai mult decat atat cum doreste sa nasca si i se streacoara ca nu e nici o problema sa nasca prin cezariana ca o doamna...conteaza cati bani castiga el si cat poti tu ca pacient sa platesti
Dana, mama Tianei (23 august 2006) si a lui Tiberiu (7 iulie 2007)

Mergi la inceput

Da , am spus mai sus ca daca ai bani de trusa faci epi , daca nu faci rahi , este vorba de cum sta relaxata musculatura , de ce analize ai si de ce hotaraste anestezistul. Doar pt. ca anestezistul nu vine sa iti spuna nu inseamna ca el nu exista sau ca el face doar ce indica ginecologul.
Anestezistul are treaba lui , si anume hotararea anesteziei , iar ginecologul opereaza.
Nu discut despre bani ci despre ce face fiecare din echipa.
La nasterile naturale este un protocol , se stie ce se administreaza , doctorul spune ce vrea si asistenta face administrarea .

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

eu pot sa zic ca am stat printre doctori mai mult decat mi-as fi dorit: primul copil s-a nascut (nu din cauza lui saracul si nici a celorlalti 3 copii nascuti astfel in aceeasi juma' de ora) cu fractura de clavicula, sotul a stat in spital cu o tumora la un ochi (cu care nu mai vede) din cauza medicilor care l-au amanat 8 luni pt. ca nu stiau ce are, primul copil a stat in spital o saptamana cu branula si facut punctie pt. ca 7 medici orl-isti nu si-au dat seama ca are amigdalele imflamate (problema rezolvata de medicii de la spitalul de stomatologie unde am fost trimisi de ilustrii medici de la grigore alexandrescu) si din cauza tratamentului gresit are psoriazis nevindecabil, mama a murit de cancer la san acum 2 ani pt. ca medicul nu i-a explicat ca pe langa tratament are si anumite restrictii (si stiu sigur ca am fost cu ea pas cu pas), la al doilea copil am facut 6 luni injectii cu heparina din cauza trombofiliei si a fost nascut prematur prin nastere provocata pt. ca doctorul nu a apreciat bine zilele de medical pe care trebuia sa le am si depaseam cele 42 de zile de postnatal.
asa ca sunt satula de medici...
poate gasesc ceva mai bine data viitoare, desi ma rog la DD si toti sfintii sa nu-mi fie bolnavi copiii si sotul.
nu spun ca toti sunt asa, sunt si oameni datorita carora, in final, s-a rezolvat la fiecare problema cat de cat(in afara de mama).
uscaciuni sunt peste tot, in fiecare meserie. poate eu am avut ghinionul sa dau numai peste ele, dar sunt satula si scarbita.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaAlex spune:

xio, ginecologul intreaba pacienta ce anestezie doreste...ce parere ai de asta?...eu cred ca nu este de competenta pacientei sa-si doreasca un anume tip de anestezie, ci sa i se faca ce anume se preteaza organismului ei

la mine nu ar fi fost problema ca nu aveam 50 euro de trusa (atat era in 2007 si cu spaga de rigoare ajungeam la 100 euro), i-am cerut doctorului sa faca ce anestezie crede de cuviinta, lamurindu-l ca platesc ce e necesar.

aaaa, si la fel te intreaba si cum vrei sa nasti...nasterea normala, spontana e scoasa din discutie...eu la prima sarcina am fost pe tot parcursul la un doctor care nu a venit la nastere, pentru ca el a vrut sa nasc provocat si asa am ajuns sa nasc cu moasa

Dana, mama Tianei (23 august 2006) si a lui Tiberiu (7 iulie 2007)

Mergi la inceput

Dana, daca totul e in regula si anestezistul da unda verde se poate sa te intrebe(desi nu stiu ce optiuni ti-a dat) , dar crede-ma ca anesteziile nu se fac in functie de ce are chef pacientul.
Mai exact , anestezistul intreaba
"facem cezariana?"
ginecologul spune ca da , iii da foaia pacientei sale si dupa ce anestezistul o analizeaza il intreaba
"cum o faci? rahi? "
anestezistul spune
"da , sau daca vrei facem si peri/epi/etc".
Apoi vine ginecologul la tine si te intreaba daca ai vreo preferinta.
Bine , eu faza asta am vazut-o la spitale doar la pacientii care erau si medici si optau pt. un tip de anestezie , in rest n-am vazut la gineco sa intrebe ce vrea pacienta , la orto nici atat.
In principiu i se comunica anestezistului ce se opereaza si ce boli mai are pacientul , anestezistul spune ce face sau ginecologul il intreaba daca face x sau y .

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui makydenis

A, inseamna ca ce am discutat cu dr inainte de operatie era doar "o transmitere de informatie"? Concret: eu cu contractii ajung la spital; dupa consultatie cand dr hotaraste ca urmez sa intru in sala il intreb daca tot rahi o sa am ca la prima cezariana; spune da, ca e mai bine pt bebe. Deci?

Pai nu este idiot ginecologul , stie ce anestezii se fac , dar nu el hotaraste tipul ci anestezistul.Daca anestezistului nu ii convine ceva din analize face ce anestezie considera el ca este buna. In general se fac rahi la cezariene.In cazuri particulare se opteaza pt. altceva.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

merci de lamureala

Mergi la inceput

cu placere!

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrilici spune:

Nu ma pot abtine....mie anestezstul mi-a facut epidurala la recomandarea gincologului (gineco ii zicea ca am dialtatie 4cm...aiurea in tramvai)si i-a sarit acul de trei ori din coloana mea.rezultatul?am pierdut lichid cefalo rahidian si am avut cefalee 2 sapt de am zis ca mor.era o pedeapsa sa ma ridic din pat sau sa mestec...ce sa mai zic de tinut copil in brate?nu aveam cum.Intr-o lume ideala, medicii de diferite specialitati comunica iar pacientul este consultat si informat.dar in romania asta nu prea se intampla.anestezistul,in cazul meu, executa ce ii zicea medicul ginecolog.pe mine m-a intrebat cum prefer:nastere naturala sau ceza.am ales naturala, am primit o incercare nereusita si urata de provocare timp de 12 ore si am sfarsit cu cezariana.nu am fost constienta la primele clipe din viata copilului meu.

Gabrilici, mami de Sofia dulce si haioasa

Mergi la inceput