ASA ceva NU! Organizare de rezistenta

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Din link ul dat, Feldioara, Suceava, Banat, Bihor pana acum.Cine mai stie ceva sa mai adauge.
Din nefericire, cred ca in alegerea tarii si in acceptarea alegerii, nu prea are multe de spus Romania ca tara. Romania ar fi trebuit sa lucreze pana acum in mod constructiv si "egoist" pentru a-si castiga un loc de pe care sa poata deschide gura.Nu a facut-o, nu o face ( aceeasi gandire, aceeasi coruptie, aceeasi politica) dar sper ca o va face in viitor.Dupa viitorul respectiv Romania va putea alege. Acum nu prea poate deschide gura pentru ca un dependent de drog nu poate merge pe denuntarea furnizorului pentru ca urmarile il vor afecta direct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Din link ul dat, Feldioara, Suceava, Banat, Bihor pana acum.Cine mai stie ceva sa mai adauge.
Din nefericire, cred ca in alegerea tarii si in acceptarea alegerii, nu prea are multe de spus Romania ca tara. Romania ar fi trebuit sa lucreze pana acum in mod constructiv si "egoist" pentru a-si castiga un loc de pe care sa poata deschide gura.Nu a facut-o, nu o face ( aceeasi gandire, aceeasi coruptie, aceeasi politica) dar sper ca o va face in viitor.Dupa viitorul respectiv Romania va putea alege. Acum nu prea poate deschide gura pentru ca un dependent de drog nu poate merge pe denuntarea furnizorului pentru ca urmarile il vor afecta direct.

Unde-i linkul?

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Aici.

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui Guestus
unde or fi oare?..stie cineva

Tu vrei sa se prabuseasca piata imobiliara pe www.andrad.ro/index.php?page=volumul-de-deseuri-radioactive&hl=ro_RO" target="_blank">ici pe colo?

Apropos, circulati www.gandul.info/flux/tren-incarcat-minereu-uraniu-deraiat-feldioara-1032308" target="_blank">pe calea ferata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Multumesc, Ioana!
Imi amintesc acum ca prin anii '90 s-a zvonit ca in lacul sarat Telega (Prahova) s-ar fi aruncat iegal niste butoaie cu deseuri radioactive. Tot cam atunci a fost si o surpare a unor galerii din salina veche si o vreme strandul a fost inchis. Pura coincidenta poate, in imediata vecinatate, mai exact in Bustenari, un sat cunoscut pentru vechi exploatari petroliere exista o zona inchisa cunoscuta de localnici ca fiind "zacamant de uraniu aflat in conservare".
Si doar ca o paranteza, zona e plina de case de vacanta, se pare ca si Zana Surprizelor poseda una in Telega. Deci faza cu deseurile radioactive o fi ... basm?

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

No, eu ce sa mai spun - am facut o incercare de organizare si rezultatul a fost:
- ca media face bani si eu fac trafic
- ca nu e adevarat ce spun
- ca nu e asa de periculos un depozit de deseuri nucleare (!!!)
- ca greenpeace e un club de teroristi verzi ipocriti
- ca pana nu stam in pestera si ne miscam cu caruta ecologica, ciocu mic.

Nu-mi ramane decat sa imi fac un expresso, vorba Andradei.
lancezeala placuta.

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Ca media face bani din orice e foarte adevarat, cu restul nu sunt de acord. Costurile de waste management sunt forte mari pentru orice tara, numai ca unele tari ignora cu nonsalanta riscurile la care se expun, Romania nu face exceptie.

Nemaivorbind de exemplu despre cei 50 de ani de exploatare minereuri si hidrocarburi din perioada comunista in care nu se facea absolut nimic pentru decontaminarea zonelor... si contaminate au ramas pana in ziua de azi.

Toate ca toate, dar ar trebui sa constientizam ce efecte poate avea radioactivitatea scapata de sub control, un singur accident cu materialul ala poate aduce cu sine costuri de stramutare si decontaminare uriase. Plus ca reprezinta un potential material terorist.

Nu stiu cat de eficienta ar fi o petitie, dar o campanie de informare tot ar trebui demarata, macar sa generam suficienta presiune politica pe guvernanti sa nu semneze "ca primaru'"

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Mirela cum a ramas cu acea petitie? Eu as semna-o si cred ca mai sunt destui ca mine. Sper ca nu ai abandonat ideea, cele cateva pareri negative nu reprezinta "vocea" intregului forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui MElise

Citat:
citat din mesajul lui Madanic

Ideea este ca un adapost conform standardelor si care sa fie sigur este foarte scump. In plus pentru depozitarea deseurilor se plateste. Nimeni nu a zis "Gata la romani il facem", au mentionat Romania ca fiind o posibila locatie. Si ne-au mentionat tocmai pentru ca producem deseuri radioactive, deci am fi direct interesati de un astfel de depozit.

Ok, si daca este foarte scump, cum de s-au gandit sa il faca in Romania? Si, doi la mana, faza cu platitul depozitarii deseurilor mi se pare praf in ochi... daca se refera la faptul ca, vezi Doamne, Romania are de castigat de pe urma acestei "afaceri". Personal, ma irita ideea ca suntem luati din nou de prosti, ca de atatea ori. Probabil ca sunt si unele exagerari ale presei la mijloc, nu zic nu, insa esential este ca atunci cand e vorba de "deseuri" suntem mentionati si alesi primii...

Mirela eu zic ca totusi nu ar trebui renuntat la ideea cu protestele. Desi, sincer, in tara in care traim, un protest elegant, civilizat, nu prea cred ca va avea succes prea mare. Dar poate ca va ridica macar un semn de intrebare celor care au intentia de a construi aici acel depozit.

MElise

Este foarte scump pentru ca implica creearea unor "camasi" de beton izolante si ingroparea lui, procedura de constructie e prea scumpa ca sa o faci pentru o cantitate mica de deseuri. Repet s-au gandti la Romania ca POSIBILA locatie si asta doar pentru ca suntem producatori de deseuri radioactive, care surpriza sunt deocamdata depozitate tot la noi si in locatii care nu pot fi verificate pentru ca "nu exista" vezi http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/887427/Depozit-secret-de-deseuri-la-Cernavoda/.
Nu vad de ce ti se pare ca suntem luati de prosti, este o chestiune pur administrativa, si sincer sa-ti spun eu as fi mai fericita cu ideea unui adapost conform standardelor si care sa fie verificat periodic de autoritatile competente decat de depozitele ad-hoc.

Probabil ca nici nu vom fi alesi, insa in cazul ala vom sta mult mai rau dupa parerea mea. De credeti voi ca baietii de la Cernavoda s-au apucat sa-si sape o noua groapa de depozitat? Pentru ca trimiterea deseurilor la un adapost autorizat inseamna BANI, pe care nu sunt dispusi sa-i dea. Si atunci lasa oamenii sa stea pe deseuri cu iluzia ca "la noi nu se tin depozite radiocative".
Din pacate trebuie sa acceptam ca energia nucleara (de ale carei beneficii ne bucuram) are si inconveniente. Nu vad pe nimeni decizand dintr-o data sa renunte la tot ce merge pe curent electric si sa revina la dulcele trai medieval.

Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

De acord, ma gandeam eu ca probabil e foarte scump un astfel de depozit. dar daca tot e o chestiune "pur administrativa" si mai aduce si "beneficii", cum de s-au gandit la Romanaia? Nu e singura tara producatoare de energie radioactiva. Ok, am inteles....am fost doar mentionati. Totusi mi s-ar parea normal sa fie facute publice criteriile conform caroara s-a facut acest lucru. Ma indoiesc ca cineva se gandeste la bunastarea noastra...

MElise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Eu inteleg ca UK, Franta si Germania au proriile depozite. In discutie raman cei care nu au o cantitate foarte mare de deseuri, ce fac cu ele. Oricum subiectul este foarte serios si nu cred ca se pune problema sa transformi nici o zona de pe pamant in groapa de deseuri radioactive nesecurizata, deoarece nu exista nici o garantie de securitate nici pentru alte tari.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Da sint si yo curios care e legislatia in ro cu deseurile astea faimoase....daca se respecta ...etc etc

si jurnalistii astia...se ocupa de tot ce face 2 bani dar de chestii serioase nu au timp cica.

Mergi la inceput