Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (374)
Raspunsuri - Pagina 8
alinus_25 spune:
Mami25_7
, felicitari, recuperare usoara si bun venit micutului Petrus! 
La multi ani !!!!!
Sa avem parte de un an mult mai bun, cum nici nu am visat!!!

Alina,
Doris Maria (02.09.2009)
si
Iulius Teodor
(10.10.2007)
Frumoasa si nazdravanul colectionar
Iubirea are puteri extraordinare!
Transforma inima, renoveaza spiritul, da speranta celui care a pierdut-o, ridica pe cel cazut, reda sanatatea si fericirea.
alinus_25 spune:
Christina, ma bucur sa aud ca Nicole e mai bine! Cam asa a fost si Doris, cu scaun unic, moale, exploziv, obtinut cu greutate, dupa care se linistea si era de nerecunoscut!
Din cate observ, colicile fetitelor urmeaza un alt tipar fata de cel al baietilor, (cel putin asta e concluzia din experienta noastra).
La multi ani !!!!!
Sa avem parte de un an mult mai bun, cum nici nu am visat!!!

Alina,
Doris Maria (02.09.2009)
si
Iulius Teodor
(10.10.2007)
Frumoasa si nazdravanul colectionar
Transforma inima, renoveaza spiritul, da speranta celui care a pierdut-o, ridica pe cel cazut, reda sanatatea si fericirea.
alinus_25 spune:
Sa va zic si de noi... am avut aproape 3 saptamani grele, Doris infundata rau, cu diagnostic adenoidita ac, - aiurea pt un sugar neobisnuit sa respire pe gura -, cu timpul va face polipi
.
Oricum, diagnostic mai bun decat penumonie interstitiala - pus de dr de fam, am cerut urgent a2a opinie. Dr de fam a prescris Azitromicina - se da doar la cei cu varsta peste 1 an- deci total aiurea faza, bine ca nu i-am dat!!!
Pediatrul ne-a recomandat sa incepem diversificarea de la 7 luni, strange. isn't? Cica e doar un mit comercial sa divesrsifici de la fix 6. Problema e ca deja
mi-a diversificat-o o cunostinta marti, cu banana. Miercuri avea numai 'atze' in scutec. De suparare i-am dat si eu, ieri, 1 lingurita de fulgi de orez. Si mi-a parut rauuuuuuuuu. Si am renuntat, mai ales ca mi-a dormit noaptea trecuta 7 ore legat
. Pacat sa o grabesc, nu???
Cu ocazia asta fac si eu apel la mamicile alaptatoare mai experimentate, si cu puiuti mai fericiti si mai ales cu "all night sleep" in primul an de viatza, sa-mi furnizeze un set de indrumari/ reguli/sfaturi cu privire la diversificare.
Recunosc solemn ca am dat kicx la Teo ci diversificarea. Va mai amintiti cat ma plangeam, impreuna cu Cecilia, de noptile nedormite si suptul haotic? Acum, ca Doris nu mai e atat de consecventa la somn, parca imi amintesc tot mai mult
alinus_25 spune:
Picea, mai am si acum setul tau de reguli pt diversificare. Ai putea sa-i faci un update? Retrospectiv/introspectiv? poate putin combinat cu sfaturile consilierei de alaptare? 
Stiu ca sunteti in focuri acum, cu acomodarea cu cei 2 nazdravani, nu e deloc usor ziua singura, rezerva-ti seara o ora (poate chiar 2) numai a ta - tu cu tine -. Daca te deconectezi e mai usor.
Fug, cere ultima masa.
Alina,
Doris Maria (02.09.2009, ora 22.00)
si
Iulius Teodor
(10.10.2007)
Iarna de vis!
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alinus_25 Pediatrul ne-a recomandat sa incepem diversificarea de la 7 luni, strange. isn't? Cica e doar un mit comercial sa divesrsifici de la fix 6. Cu ocazia asta fac si eu apel la mamicile alaptatoare mai experimentate, si cu puiuti mai fericiti si mai ales cu "all night sleep" in primul an de viatza, sa-mi furnizeze un set de indrumari/ reguli/sfaturi cu privire la diversificare. |
Si atunci de ce de la 7 luni? Adica are si ceva argumente?
Argumentul medicilor ce recomanda inceperea diversificarii la 6 luni e acela ca pana la 6 luni, Bebelusul are rezerve de fier, dar dupa, trebuie sa-si ia fierul si alte vitamine si minerale din alta parte, laptele matern nemaifiind suficient.
Eu nu vad ce legatura are difersificarea cu somnul de noapte. Prima masa inlocuita e cea de la 10 sau de la pranz, daca imi amintesc corect. Si schema simpla e introduci cate un aliment, timp de 3-5 zile, sa-l testezi de reactii alergice. Aici se recomanda incepere cu piure de morcov, apoi cartof, apoi poti sa le combini, apoi eu am introdus mar parca si apoi banana...si incet restul. Nu mai tin minte exact, trebuie sa verific in caietele lui Tudor de acasa. Ideea e ca dupa masa, chiar daca ia 2 lingurite de bebe la inceput, se completeaza apoi cu lapte. Si abia cand prima masa e complet inlocuita se trece la a doua si parca a doua e cea de pe la 19, cand am introdus cerealele...parca.
Dar imi amintesc foarte bine ca dovlecelul a avut la Tudor mare succes...in rest, trebuie sa verific, ca nu mai tin minte exact.
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
Roxana_G spune:
La capitolul "tara arde si baba se piaptana", am gasit prelucrarea dupa Appasionata lui Beethoven pe care o ceream Sabinei. Sunt in extaz absolut. Daca doriti sa va incalziti putin inima, puteti sa o www.trilulilu.ro/oceanflower1/15035d163e5ddd" target="_blank"> ascultati . Mai ales pe vreme asta cah!
Va pup tare.
toma_lly spune:
frumos Rox...dar parca un pic cam prea trist 
io ascult la maxim asta http://www.youtube.com/watch?v=GGlvZ3uYRB0 

Natalia-Ioana
Poze
lucram la BB2
rnico spune:
Salutare!
alinus 25cat priveste diversificarea (io am aplicat aceeasi schema de 2x, chit ca aceeasi pediatra mi_a recomandat diferit, dar a2a ei varianta a coincis cu prima mea varianta
)
noi am inceput cu vreo 2 sau 3 zile inainte de fix 6luni (ca era lunea
), asa ca in prima zi am dat 2 lingurite bb cu lapte praf, sa vedem cum suporta ideea de papa cu lingurita (pana atunci nu au primit decat san, si vigantol pic, iar cu lingurita doar sab simplex, fara apa sau ceai sau altceva)
a2a zi am dat cateva lingurite de cereale cu lapte praf (io le_am facut mai groase cereale din start), la ora 18.30 pana in 19 si apoi din ce in ce mai mult pana la o masa completa, am dat san pana am reusit sa dau o masa intreaga(asta a ramas asa, masa de seara de cereale)
apoi tot la 3 zile (adica la tudor la 2) am pus un aliment nou
am dat la ora 12 initial morcov la steamer si apoi blenduit, initial 2lingurite bb, apoi cat a putut,dupa ce manca leguma ii dadeam san completare pana a reusit o masa completa, apoi am pus patrunjel cu morcov, apoi telina, apoi dovlecel si dupa 8luni cartof si de pe la 7luni carne vaca sau gaina, de la 8luni carne peste, galbenus ou dupa 9luni
cand am avut vreo 3_4legume puse, si parea ca manaca bine masa de pranz, am pus la ora 16 initial cateva lingurite de suc de mar si apoi ulterior de para (stiu ca se recomanda diluat cu apa, dar io nu am facut asa), apoi am bagat pulpa de fructe in branza de vaci facuta in casa dupa 7luni (cand fierbe laptele in oala cu fund dublu, stingi focu si bagi suc lamaie) totusi initial am dat san pana a reusit sa manace o masa intreaga
apoi pe la 8luni am bagat iaurtu, io il dau la 10 (aici ar fi trebuit sa fie masa de fructe, dar nu prea merge cu laptele praf si am decis sa mentin iaurtu cate 2 pe zi cu niste paine)
pe la 8luni juma am avut si la alesia si la tudor un gand de serviciu (si vroiam ca la 12 luni sa nu fuga dupa sanu meu ca nu stim ce si cum ne retine si nu ajungem la san) asa ca am incercat sa ii dau dimi niste lapte praf si apoi san, parea sa accepta laptele praf si am scos sanu, dar...nu prea vrea lapte praf pentru ca nu cred ca are rabdare sa bea_ la bibieron nu stie sa traga, la cana cu pai nu vrea (alesia a mers din prima cu cana cu pai, dar tudor nu vrea sa suga neam, poate si pentru ca pe la 5luni a refuzat total suzeta) si cu cana cu cioc ne chinuim, asa ca dimi dupa ce am incercat lapte praf care de care am ajuns la 10 luni la lapte de vaca dat cu lingurita cu ceva firmituri de paine prin el, asa ii dau 250ml integral diluat cu apa
acum refuza gustul dulce (deci si cerealele, pe cand alesia a mers cu masa de cereale seara si lapte praf dimi pana la 1 an cand am trecut pe lapte de vaca° asa ca seara dam tot ca si dimi 250ml lapte cu firmituri paine
au avut san pana la 9luni juma fiecare
am incercat sa le dau sa manace la aceeasi ora, sa stea amandoi la masa
ce m_am intins![]()
mami de alesia (23oct2007) si tudor(23apr2009)
rnico spune:
banana dupa 8luni, paine (o facem cu aparatu in casa) sau cereale cu gluten dupa 8luni
am folosit pana la 7luni lapte praf tip 1 apoi tip 2
mami de alesia (23oct2007) si tudor(23apr2009)
Roxana_G spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui toma_lly frumos Rox...dar parca un pic cam prea trist ![]() io ascult la maxim asta http://www.youtube.com/watch?v=GGlvZ3uYRB0 ![]() ![]() Natalia-Ioana Poze lucram la BB2 |
Frumoooos! Si arata beton tipa!