Profesii care NU vi se potrivesc
Raspunsuri - Pagina 3
P&ANA spune:
Nu pot scrie o carte de ex. ,desi ideea exista in capul meu ,doar ca nu pot sa astern pe hartie
Nu pot duce la sfarsit un lucru manual inceput -impletesc la un pulover de vreo 15 ani , crosetez la o manusa de dus de vreo 10...
Nu as putea fi profesoara/educatoare ...
Imi place sa repar orice se strica in casa ,la masina , imi place sa conduc oriunde /oricand
Si imi place si ce fac acum , doar ca datorita crizei , lipseste satisfactia
makydenis spune:
Nu mi s-ar potrivi: actoria, pedagogia, contabilitatea, munca de birou, manageria, si cred ca multe altele.
lilib72 spune:
nu mi se potrivesc job-urile din vanzari (vanzatoare, agent vanzari etc)chimist cu toate ca am unul in dotare
lili@domnisorica daria
my creature
iahim spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bird70 Eu n-as putea lucra cu copii mici si multi , profesoara, invatatoare, educatoare. Nu as putea face nimic ce mi-ar cere sa stau pe scaun, sunt foarte activa si m-ar lovi damblaua sa trebuiasca sa stau 8 ore pe un scaun. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation |
Problema este nu sa stai 8 ore pe un scaun,pentru ca un insititutor activ nu cred ca sta 8 ore pe scaun ,ci mai ales sa rezisti in stresul psihic la care te expune aceasta profesie...eu nu as putea sa fiu educatoare sau invatatoare...Este o munca enorma si o responsabilitate pe masura....Este un dar de la dumnezeu ...iti trebuie multa rabdare,dorinta de a transmite celor din jur cunostiintele tale...Si cred ca este o munca enorma sa-i faci pe cei mici sa TE ASCULTE si abia apoi sa invete.
Cineva imi spunea ca daca vrei sa scoti un invatator la pensie este suficient sa-i dai 4 ani la rand clasa intai!
Tdi spune:
Eu sunt genul timid-sensibil, prin urmare n-as putea sa fiu medic desi imi place mult medicina si mi-am facut o cultura vasta de-a lungul anilor, problema e ca pun foarte mult la suflet si mi se face rau efectiv cand vad pe cineva in suferinta. O alta meserie care nu-i de mine: vanzarea prin telefon sau la domiciliu, am incercat sa lucrez ceva de acasa si am renuntat dupa prima zi, m-a demolralizat teribil am taiat-o de pe lista definitiv! Nici profesoara nu-mi place, in facultate am facut practica pedagogica in paralel cu specializarea principala dar mi-am dat seama ca n-am rabdarea si consecventa necesara sa-i invat pe altii...poate la batranete.
Imi place sa lucrez cu oamenii, sa rezolvam probleme si sa gasim solutii, sa organizez diverse. Am lucrat cativa ani mediul comercial, asigurari, traduceri, expozitii, infiintari si amenajari de firme, birouri, baruri, magazine, etc...e foarte stresant dar aduce enorm de multe satisfactii. De cand am devenit mama sunt casnica...grea meserie!
Fomalhauti spune:
Nu as putea lucra cu bani. I-as numara gresit (ii numar gresit si pe cei din propria poseta desi nu sunt multi...) si cand ar trebui sa "pun pe hartie" as scrie zero-uri in plus sau in minus.
Mi s-ar parea ingrozitor sa fiu persoana publica (noroc ca nu e niciun pericol): o mare actrita sau politician sau cineva foarte, foarte bogat si cunoscut (bogat si necunoscut e OK); sau amanta unui om bogat si cunoscut. Mi s-ar parea de nesuportat sa am bodyguard, cineva care sa-mi stea non-stop pe cap (chiar daca ar fi vorba de barbati "numai muschi si numai piept") si sa fiu tot timpul pozata si comentata: sa mananc pe strada un pateu cu ciocolata si apoi sa-mi apara in presa poza, murdara de ciocolata in coltul gurii (eu, nu poza).
Cea mai frumoasa meserie din lume mi se pare cea de educatoare. Din pacate n-am voce, nici ureche muzicala. Daca as incerca sa cant o melodie la moda, pe care am auzit-o de zeci de ori, ati putea sa o recunoasteti numai dupa text...Cand colorez depasesc linia si nu pot decupa pe o linie. Asa ca nu as putea fi educatoare. Dar imi place grozav cand ii iau pe cei mici de la gradi si vad educatoarea stand in mijlocul lor in picioare si ei, multi, mici in jurul ei, cu privirile indreptate spre ea, tragand-o de fusta si vorbind toti deodata (e o scena de grupa mica si nu o vad decat din cand in cand, dar imi este tare draga).
Ador marea. Daca as fi terminat acum scoala cu siguranta m-as fi dus, macar o vreme, sa lucrez pe un vas de croaziera. Poate la cazinoul vaporului....Daca as fi fost barbat mi-ar fi placut ceva in marina, pe un vapor, dar nu stiu prea bine ce, marinar simplu nu mi-ar fi placut, nici capitan de vas, nu cred ca as fi putut sa tin in frau o masa de oameni. Si in niciun caz nu as fi lucrat pe un pescador.
Si fiindca tot veni vorba de capitan de vas....Nu mi-ar fi placut sa fiu sef. Mi se pare o munca de-a dreptul ingrata sa ii controlezi pe altii si sa raspunzi pentru ceea ce fac (doar orice sef are un sef).
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danat Si ca sa raspund on topic, si eu, ca si tine buflea, nu cred ca as rezista psihic/ afectiv in joburi legate de bolnavi, suferinta. Nu poti ramine rece si indiferent, cat de tare sa fii sa rezisti neatins? Pentru mine e un mister cum pot rezista oamenii care lucreaza direct cu suferinzii. |
Asta este o abordare pe care am intalnit-o in Romania, daca lucrezi cu bolnavi trebuie sa fi rece si sa fi indiferent, sa nu te afecteze suferinta lor. Cand am ajuns aici, in primul an de facultate la un curs ne spunea un profesor despre moarte si despre privilegiul de-a asista si de-a fi alaturi de cineva care este pe moarte. Am plecat acasa gandind ca e nebun . Cum sa fie un privilegiu sa ingrijesti un muribund si familia lui? Eu vedeam asta mai degraba ca o parte negativa a meseriei. La fel cand ne-a intrebat in primele zile in ce domeniu am vrea sa lucram si o gramada de colegi au spus ca vor sa lucreze cu batrani, si eu credeam ca sunt intr-o ureche. Si ce ma bucur ca am avut ocazia sa ma schimb, sa vad cu ochii lor lumea. Am lucrat o vreme chiar in sectia paleativa unde am invatat sa apreciez rolul meu in ultimul drum al pacientilor si rolul meu in sprijinirea familiei. Am avut noroc de niste colegi extraordinari care m-au invatat ca e ok sa plangi si sa fi trist cand cineva moare si m-au invatat sa am satisfactie din faptul ca am ajutat pacientul sa moara demn, fara dureri si am sprijinit familia la fiecare pas, le-am explicat ce se intampla, la ce sa se astepte si am avut un umar disponibil cand aveau nevoie. La nivel emotional satisfactia este enorma si acum simt ca este un privilegiu sa fi acolo pentru pacient si familia lui. Ca sa lucrezi cu bolnavii trebuie sa scoti la suprafata si sa utilizezi sentimentele tale, sa fi empatic, sa iti pese, sa iti doresti sa fi acolo chiar daca asta iti aduce cateodata tristete, nicidecum a lucra cu bolnavii nu inseamna a te debarasa de umanitate. Asta nu te ajuta nici pe tine ca individ nici pe bolnavi.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
blackgirl0 spune:
Neavand nici un fel de talent, am dat la medicina!
La fel si restul de 99% dintre colegii mei!
roxy spune:
blackgirl0 sper ca e o gluma, pentru ca daca ma iau dupa cum sunt doctorii in tara la noi, cam asa sunt, au ajuns la medicina din cauza ca nu era loc in alta parte si e pacat.Dar ca gluma se accepta .
Eu am ales lucru cu cifrele pentru ca imi place si asta fac si cand stau degeaba, e o relaxare, dar nu as fi putut sa fiu la medicina pentru ca mi-e groaza de sange, lesin cand vad asa ceva, numai cand merg cu copii la analiza cica sunt tare, pana ma bate cineva pe umar si imi da un pahar cu apa si un scaun ...sa nu scap copilul pe jos.Deci fata alba ca varu ma tradeaza..
Alte meserii pe care nu le-as fi putut practica, aceea de educatoare, inv, nu am ureche muzicala dar nici rabdare...deabia am cu cei din dotare.Iar la lucru cu publicul nu ma bag ca daca ridica tonu cineva la mine ma pierd si nu mai stiu nici cum ma cheama...asa ca tot cu hartiile e mai bine, pentru mine.
XIO spune:
Roxy , cum adica au ajuns la medicina pt. ca nu era loc in alta parte? Asica nu se putea intra nicaieri pe dosar sau pe bani , s-au gandit ei asa , sa invete pt. examenul de admitere de florile marului?
Si stai linistita, aceleasi probleme sunt in toate tarile .
Am uitat sa spun ca mi-ar placea si criminalistica, dar cu criminali destepti sau dedicati , nu cu betivi care-si dau cu sapa in cap ...
***Fur is for petting**
[url=http:/www.4animals.ro/ajuta.html/]Ajutati animalutele[/url]
[url=http:/http://www.adoptiicaini.ro]Adoptii catei[/url]
[url=http:/http://www.adoptiipisici.ro]adoptii pisici[/url]