Crestinismul si evolutia spirituala
Raspunsuri - Pagina 8
patou spune:
Iasmin , nu m-am indoit de voi si nici nu m-am simtit judecata.
ma simt tare bine aici cu voi
scuze ca sunt incoerenta, ma joc cu Sebas, si cum facem cate o pauza mai arunc un ochi pe forum...
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
mihaela
nikole spune:
Crinutaeste mereu o placere sa te citesc, si link-urile de la semnatura ta, m-au emotionat profund.
Am ajuns de putin timp aici, o tara majoritar catolica,si intr-una din zilele trecute(probabil si din cauza crizei de adaptare) am iesit efectiv in strada, cautand o biserica...cum una ortodoxa nu este prin zona(nici nu conteaza asta atat de mult) am intrat in biserica catolica.
Femeia de la intrarea in biserica, care vindea carticele, lumanari, mi-a oferit la iesire tercul(nu stiu care ar fi traducerea in romaneste, imi cer scuze)Milei Divine!
Atunci am citit pentru prima oara despre Sf Faustina, si de atunci am inceput sa fac tercul, zilnic la ora 3.
Nu sunt omul acatistelor, sa spun asa, insa sunt omul care are nevoie in permanenta de rugaciune...aceea simpla , cu propriile cuvinte, acel dialog cu Divinitatea, cu cel mai intim prieten.
Am ajuns acasa, i-am aratat soacra-mii ce cadou am primit...i-au dat ochii in lacrimi.
Mi-a spus ca mama ei, toata viata, in fiecare zi la ora 3, oriunde s-ar fi aflat, ingenunchea si se ruga...
in ziua in care aceasta a decedat(f tanara) a anuntat toata familia, le-a spus tuturor ca ea a primit "un mesaj" ca aceasta e ultima zi de viata...si asa a si fost....la ora 3, intr-o zi de vineri, a decedat in urma unui infarct, cu toata familia alaturi.
Independent de aceasta situatie trista, poate e doar o coincidenta, ce m-a atras f mult, si m-a impresionat la aceasta rugaciune e...simplitatea ei.
Imi aminteste de invatatura de acasa, cum bunicul meu, mereu imi spunea si imi repeta si astazi, ca tot ce avem nevoie in viata este mila Domnului, si pentru asta sa ne rugam zi si noapte...
asadar, desi stiu ca am fost total off topic, am vrut sa-ti spun ca linku-ul de la semnatura ta, m-a emotionat profund, si...iti multumesc!
A venit la fix
A...as vrea sa intreb , pentru cine cunoaste...un crestin ortodox, se poate spovedi/comfesa in biserica catolica???
Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 34+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Iasmin08 spune:
Nicole, toate alegerile ne apartin. Dar cred ca ar fi bine sa discuti aceasta problema cu duhovnicul tau. In lipsa acestuia, cu un preot ortodox (sunt site-uri unde poti intra). Noi nu ne putem da cu parerea si nici nu suntem in masura de a da un asemenea sfat, de o asemenea finete. In plus orice parere pro/contra poate crea disensiuni si noi tocmai asta vrem sa evitam. In rest numai de bine.
Doamne ajuta!
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nikole Crinutaeste mereu o placere sa te citesc, si link-urile de la semnatura ta, m-au emotionat profund. Am ajuns de putin timp aici, o tara majoritar catolica,si intr-una din zilele trecute(probabil si din cauza crizei de adaptare) am iesit efectiv in strada, cautand o biserica...cum una ortodoxa nu este prin zona(nici nu conteaza asta atat de mult) am intrat in biserica catolica. Femeia de la intrarea in biserica, care vindea carticele, lumanari, mi-a oferit la iesire tercul(nu stiu care ar fi traducerea in romaneste, imi cer scuze)Milei Divine! Atunci am citit pentru prima oara despre Sf Faustina, si de atunci am inceput sa fac tercul, zilnic la ora 3. Nu sunt omul acatistelor, sa spun asa, insa sunt omul care are nevoie in permanenta de rugaciune...aceea simpla , cu propriile cuvinte, acel dialog cu Divinitatea, cu cel mai intim prieten. Am ajuns acasa, i-am aratat soacra-mii ce cadou am primit...i-au dat ochii in lacrimi. Mi-a spus ca mama ei, toata viata, in fiecare zi la ora 3, oriunde s-ar fi aflat, ingenunchea si se ruga... in ziua in care aceasta a decedat(f tanara) a anuntat toata familia, le-a spus tuturor ca ea a primit "un mesaj" ca aceasta e ultima zi de viata...si asa a si fost....la ora 3, intr-o zi de vineri, a decedat in urma unui infarct, cu toata familia alaturi. Independent de aceasta situatie trista, poate e doar o coincidenta, ce m-a atras f mult, si m-a impresionat la aceasta rugaciune e...simplitatea ei. Imi aminteste de invatatura de acasa, cum bunicul meu, mereu imi spunea si imi repeta si astazi, ca tot ce avem nevoie in viata este mila Domnului, si pentru asta sa ne rugam zi si noapte... asadar, desi stiu ca am fost total off topic, am vrut sa-ti spun ca linku-ul de la semnatura ta, m-a emotionat profund, si...iti multumesc! A venit la fix A...as vrea sa intreb , pentru cine cunoaste...un crestin ortodox, se poate spovedi/comfesa in biserica catolica??? Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 34+cu...Albastrica/Luana "To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law" Allan Kardec |
Nikole, .
E frumos ce mi-ai povestit de soacra ta, in multe tari se intampla asta, si exista anumite promisiuni pentru cei care fac aceasta rugaciune si vorbesc despre Milostivirea lui Isus. Sunt scrise undeva, o sa le caut.
Este trist ca a murit tanara, dar, este extraordinar ca e murit pregatita, si asta este cel mai important.
Chiar voi cauta acum promisiunile date Sf. Faustina, sa vad ce scrie de ziua mortii.
Noi mai avem rugaciuni care promit celui care o face zilnic, ca va fi anuntat inainte de moarte.
Sa stii ca si mama mea face la fel. Cand e ora 3 se retrage. Ea o numeste coronita.
Si pe mine m-a emotionat acel clip despre divine mercy, sunt spicuiri din jurnalul Sf. Faustina, pe care il tot rasfoiesc zilele astea.
In afara de ea il iubesc pe Padre Pio, enorm. Mi-as dori un confesor ca el, el care petrecea 10 ore in scaunul de spovada, si le aducea aminte oamenilor pacatele uitate..., si multe alte minuni si lucruri pe care le-a facut si le mai face..
Sunt filmuletele cu el celebrand ultima lui Liturghie, n-am vazut om sa fie transformat asa in timpul Prefacerii.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=hcq4pnMzTRM&NR=1" target="_blank">Faustina's life"
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Iasmin08 spune:
Crinuta, de Padre Pio mi-a vorbit si duhovnicul meu. Chiar mi-a recomandat sa vad filmul facut dupa viata parintelui. Si mi-a fost de mare folos, am stat si am cautat pe urma si am citit mai multe pe site-uri despre el. Chiar gasisem un site special cu minuni facute de Padre Pio in timpul vietii. O viata tulburatoare, fantastica, minunata.
crinuta spune:
Nikole, nu stiu cum e la voi, dar eu daca as avea de ales intre a nu ma spovedi si a ma spovedi la un preot ortodox ( eu fiind catolica convinsa), as alege varianta a doua.
Totusi, nu exista deloc Biserici ortodoxe in Brazilia? Poate vizitez si eu acea tara, ma fascineaza de multa vreme, imi place limba portugheza.
Tu cu soacra in ce limba vorbesti?
Crinuta si Rayan
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
crinuta spune:
Iasmin, ce ma bucur ca esti mai mereu prezenta.
Ce-ti face flacaul?
Crinuta si Rayan
crinuta spune:
Iasmin, mai spune-ne despre duhovnicul tau..
Crinuta si Rayan
Iasmin08 spune:
Flacaul meu mi-a dat ignore, a alergat toata ziua si ma gandeam sa ii scot duracell-ul din fund (cum zicea cineva pe site) ca vad ca bateriile lui sunt tot la 100% dupa atata alergat. Am citit in seara asta, am facut cumparaturi la kaufland si ne pregatim de nani. Dar asta e seara lui de dezmat asa ca il mai las un pic. Maine ne apucam sa facem o felicitare ptr dna Invatatoare. Ca avem mult de lucrat la ea si sa avem timp. Eu sunt strajer aici la tine Crinuta, nu stii? Si azi am si citit, am si gatit, ce sa mai....super woman
Printul tau R ce face?
crinuta spune:
Printul meu coloreaza :)
Eu azi am trebaluit, curatenie, reinstalat windows, pregatit cantece pt biserica, ore de pian, si acum n-am chef de nimic :))), insa imi face mare placere sa discut cu voi.
Crinuta si Rayan