Crestinismul si evolutia spirituala

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorothee spune:

buna dimineata,
va citesc si imi dau seama cat sunt de mica.
ganduri bune si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Buna dragelor.
Cum se saluta va salutati voi in Biserica, si nu numai? La noi salutul este " Laudat sa fie Isus Cristos", si se raspunde " In vecii, vecilor, Amin".

Pana gasesc locul in care Isus spune despre mortificari, va scriu o rugaciune extrem de importanta, as spune vitala, data de El, care ar trebui spusa zilnic.
" Parinte Vesnic, iti ofer Trupul si Sangele, Sangele si Dumnezeirea Fiului Tau preaiubit, Domnul nostru Isus Cristos, ca ispasire pentru pacatele noastre si ale lumii intregi. Ai mila de noi si de intreaga lume".

Ea de fapt se spune ca un Rozariu, se incepe ca Rozariul, iar apoi se specifica ce se spune pe cele 10 bobite, etc. Acesta rugaciune ar trebui spusa zilnic la ora 3, ora la care a murit Isus ( omul) pe cruce.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=hcq4pnMzTRM&NR=1" target="_blank">Faustina's life"

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Amina_Marina

Citat:
Eu de obicei cant ori fericirile, ori ''Sfant, Sfant Domnul Savaot", ori altceva ("mantuieste Doamne, poporul tau" de ex). Spunea cineva aici pe forum (parca Rufus??) ca o femeie care canta atunci cand face treaba este o femeie fericita. M-am gandit atunci ca eu sunt mai tot timpul fericita deci, ca io tot timpul simt nevoia sa lalai ceva de la biserica. Simt ca parca merge totul mai bine, mancarea iese mai gustoasa, toate se aranjeaza de la sine, iar timpul se opreste in loc.

Daca toate credincioasele ar putea sa ajunga la un nivel inalt ca a l tau atunci n-ar mai fi asa stresate , obosite si fara chef de viata.Si eu vad la fel credinta, dar n-am reusit sa ajung la un astfel de nivel , si ca sa fiu si eu ca tine trebuie sa recurg la alte mijloace de a elimina stresul, bine o fac mai mult pentru copii, in primul rind sa fie ei relaxati/fericiti si dupa aceea eu. Sotul zice ca unui copil nu-i face bine sa-si vada mama mereu obosita , stresata si vaitindu-se , ci asa ca tine. Tot respectul.
Mesajul tau m-a incarcat cu energie pozitiva, nici ca se putea mai bine zis.Eu acum sunt mare culegere de oameni pozitivi.

...............................
Vom rataci prin ceruri,
Cersind cu palme-ntinse
Un strop de adevaruri
Din vietile invinse...

Asta e si parerea mea. Un om spiritual, care si-a predat viata lui Dumnezeu, care traieste in uniune perfecta cu EL, orice s-ar intampla in viata lui, el nu va fi tulburat, va avea acea pace pe care nu o putem gasi nicaeri.
Exact acea stare o caut si eu, insa nu e usor de atins, nici de pastrat.

Crinuta si Rayan

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Dorothee

buna dimineata,
va citesc si imi dau seama cat sunt de mica.
ganduri bune si

Si eu sunt mica, dar putem creste

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Amina Marina, iarta-ma, imi vine sa ma bag in pamant de rusine. Cat de mandra am parut, ca si cum ma laud. Iertati-ma fetelor, departe de mine sa fie. (chiar mi-e rusine, nu ma prefac). Eu am zis ceea ce am zis pentru ca sunt mai optimista (prefer jumatea plina a paharului) de felul meu si pentru ca facem schimb de idei, ne intarim unele pe altele.

Crinuta, la fel e si cu ''Nadejdea mea e Tatal,, scaparea mea e Fiul, acoperamantul meu e Sfantul Duh, Treime Sfanta, slava Tie"
Mi-am adus aminte ce mai lalai eu: cantarea de dinainte de Crez: (e o bucatica dintr-un psalm): ''Iubi-Te-voi Doamne, virtutea mea. Domnul este intarirea mea. Si scaparea mea. Si izbavitorul meu" si imi vin lacrimile si plang.
pe toate (Dorothee, zic din nou: you're included. Amina- you too)

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Crinuta, am uitat, scriu inca un mesaj ca sa nu mai editez- despre cum ne salutam.
De obicei spunem ''Doamne ajuta" si la inceput si la sfarsit. Daca suntem la biserica, la monahi (monahii), la cei din cler spunem:
''Binecuvinteaza Parinte'" sau numai ''Binecuvantati si iertati" (unii prefera termenul vechi ''Blagosloviti si iertati") Daca ni se da ceva de facut- in Biserica, sau de catre parintele duhovnic, noi spunem : ''Sa fie binecuvantat" si purcedem sa facem ceea ce ni s-a spus.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Isus:" Eu sunt mai adanc ranit de micile perfectiuni ale sufletelor alese decat de pacatele sufletelor care traiesc in lume. Aceste mici imperfectiuni nu sunt totul, iti voi dezvalui taina Inimii Mele. ce sufar Eu din partea unor suflete alese. Iubirea lor este calduta, Inima Mea n-o mai poate suporta aceste suflete Ma forteaza sa le resping departe de Mine. Altele nu se incred in bunatatea Mea si nu vor sa-i simta dulcea intimitate in propria lor inima, ci Ma cauta undeva in departare si nu Ma gasesc. Aceasta lipsa de incredere in bunatatea Mea Ma raneste cel mai mult. Daca moartea Mea nu v-a convins de iubirea Mea, ce va va convinge>?Ades ea sufletele Ma ranesc de moarte. Ele folosesc harurile Mele pentru a Ma ofensa. Sunt suflete care dispretuiesc harul Meu si toate dovezile iubirii Mele; ele nu vor sa auda chemarea Mea si se duc in haul infernului. Aceasta pierdere a sufletelor MA cufunda intr-o tristete de moarte. Aici EU nu pot da niciun ajutor sufletului, desi sunt Dumnezeu, caci el ( omul) ma dispretuieste; avand liberul arbitru, el poate sa Ma dispretuiasca sau sa Ma iubeasca. Tu, impartitoarea Milostivirii Mele ( Sf. Faustina), vorbeste lumii intregi despre bunatatea Mea si asa vei mangaia Inima Mea.
Iti voi spune cele mai multe atunci cand IMI vei vorbi in strafundurile inimii mele; acolo nimeni nu va putea sa impiedice actiunea Mea, acolo EU ma odihnesc ca intr-o gradina inchisa".

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Apropos de dorinta mea de a-L auzi, de a comunica direct cu EL, in scopul evitarii greselilor:

Isus:" Cand meditezi ceea ce-ti spun EU in adancurile inimii tale, ai din asta mai mult folos decat daca ai citi multe carti. Oh, daca sufletele ar vrea sa asculte glasul Meu cand le vorbesc in strafundurile inimii lor, ar ajunge repede pe culmile sfinteniei".

Deci da, trebuie sa ne apucam de treaba, sa tindem spre sfintenie. Asta vrea EL.
E comod sa ne ascundem in spatele pacatelor, sau a micimii noastre. Oricum suntem mici, dar crestem doar cu ajutorul LUI, insa daca ne multumim cu statutul de pacatos, om de rand, aici vom ramane.
Indiferent ca vom ajunge sau nu sfinti, atunci cand tindem spre ceva inalt, vom progresa.
Si cred foarte tare in intarirea relatiei cu EL prin dialogul inimii.
Eu am situatii importante in care nu stiu ce sa fac, si mi-e teama de greseala. As vrea sa aud de la EL care este vointa LUI, si inca nu am ajuns acolo. El imi spune, dar eu sunt incapabila sa aud....

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Hai ca m-a apucat scrisul, citatul, asa ca voi continua, cu permisiunea voastra:

Despre importanta confesorului.

Isus ( tot Faustinei): " Fiica mea, Eu doresc ca in cele mai mici lucruri sa depinzi de confesorul tau. Cele mai mari sacrificii ale tale nu-mi plac daca le indeplinesti fara permisiunea confesorilor, si invers, cel mai mic sacrificiu are o mare insemnatate in ochii M<ei daca este facut cu permisiunea confesorului. Cele mai mari lucrari sunt in ochii Mei fara insemnatate, daca sunt facute in mod arbitrar, si adesea ele sunt in dezacord cu vointa Mea, si merita mai degraba o pedeapsa decat o rasplata; iar pe de alta parte ce mai mic act pe care il faci cu permisiunea confesorului este placut ochilor Mei si-mi este extrem de scump; intareste-te in aceasta pentru totdeauna, vegheaza fara incetare, fiindca intregul iad face mare sfortare contra ta din cauza acestei opere, caci multe suflete se vor intoarce de la portile iadului si vor adora milostivirea mea; dar nu te teme de nimic caci EU sunt cu tine; si stii ca prin tine insati nu poti face nimic".

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

" Cei mai mari pacatosi sa-si puna nadejdea in milostivirea Mea. Ei au dreptul, inainte tuturor celorlalti la incredrea in abisul milostivirii Mele. Imi aduc bucurie sufletele care se adreseaza Milostivirii Mele. Unor astfel de suflete eu le acord haruri cu mult peste dorintele lor.Nu pot pedepsi nici pe cel mai mare pacatos daca el invoca mila Mea, ci Il indreptatesc in milostivirea Mea de nepatruns si de neconceput.. Inainte de a veni ca Judecator drept, Eu deschid mai intai larg usa milostivirii Mele. Cine nu vrea sa intre pe usa milostivirii Mele, trebuie sa intre pe usa dreptatii Mele"

Imi aduc aminte de talharul de pa cruce. " Asta-i vei fi cu mine in cer", si doar pentru ca s-a cait. Acesta este Isus.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput