Crestinismul si evolutia spirituala
Raspunsuri - Pagina 17
Iasmin08 spune:
din fericire pentru mine, nu vorbesc in numele lui Hristos, imi permit abaterile
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 din fericire pentru mine, nu vorbesc in numele lui Hristos, imi permit abaterile Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
din nefericire pentru mine, nu-mi spune Iisus cum gandeste, ca sa ma delectez si eu cu logica Sa perfecta. :-)) oricum ar fi, mi se pare important de stiut pe linia aia AB cat de aproape/departe sunt de punctul de destinatie absolut.
Iasmin08 spune:
asta se stabileste, cred, intr-un dialog direct: tu si Dumnezeu. Dar ehehehe, cate trebuie pana acolo. Intai sa te situezi in A
crinuta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
asta ar fi dragostea conditionata, tipic parintele roman: eu te-am facut, eu te omor. sau io te facui si tu il iubesti pe vecinul, mai? ce sa zic la exemplul asta altceva decat ca daca asta le-ar face fericite pe creaturile mele, atunci nu le-as ingradi cu nimic, nu as darma muntii peste ei, nu le-as trimite potopul, caci razbunarea nu e dragoste, iar dragoste cu de-a sila nu se poate. Perceptie gresita, wrong. Eu te-am facut, si eu iti arat calea ca sa nu mori. Daca nu alegi calea mea, mori prin alegerea ta. Un parinte ii spune copilului sa nu consume droguri, ii explica riscurile, copilul o face pe ascuns, insa parintele il va iubi indiferent ce ar face copilul si va suferi pt el. Ori negi ca Dumnezeu sufera pentru creatia SA???? Negi ca sufera pentru orice suflet pierdut? De unde parabola cu fiul risipitor care se intoarce? N-ai idee cat sufera DUmnezeu pentru fiecare suflet care se pierde si se osandeste singur, pt ca in iad nu il trimite Dumnezeu, ci merge singur, si daca vrei putem dezvolta asta. ce minte incrancenata a inventat conceptul asta de obtinere a dragostei prin pedeapsa si suferinta, ma intreb? Cine a deschis usa pt ca suferinta sa existe in lume? Uiti in ce fel a fost creata lumea si ce viata am fi avut daca nu s-ar fi lasat ispititi Eva si Adam? Nu cumva Dumnezeu i-a avertizat sa nu faca? Din acel moment a venit tot raul, si tot noi comentam. De ce nu accepti ca omenirea e finished, gandeste la nivel globa, nu te limita la individ. Pentru pacatele omenirii vom plati toti, asa cum pacatul stramosesc si consecintele lui s-au rasfrans asupra noastra. Think about it. Avem doar pretentii de la Dumnezeu, sunt plini de cereri, si dam ce???????? Ma includ in cloaca asta de ingrati, dar nici nu consider ca am vanitate pt ca aspir la mai mult, atata vreme cat este porunca lui Dumnezeu sa fim sfinti. E foarte comod sa spunem :" oh, ce pacatosi suntem, sa ne accepte Dumnezeu asa">< Omul nu a fost creat sa fie pacatos, ci desavarsit, iar DUmnezeu i-a oferit toate mijloacele necesare pentru a ajunge acolo, cu o singura conditie: sa accepte calea. Tu crezi ca daca exista o alta cale in afara de suferinta, Dumnezeu Tatal ar mai fi permis ca Dumnezeu FIul sa treaca prin ce a trecut?> Adica Isus a luat pacatele noastre asupra SA for what? Nu avem si noi partea noastra de cruce de dus? Noi vrem doar sa primim? Nu_L judeca pe Dumnezeu, iar daca ai nelamuriri mari, du-te la sursa, vorbeste cu EL, sau du-te la un preot. M-am gandit la tine aseara, si chiar vroiam sa iti spun Conchita, ca in ciuda revoltei tale din mesajele astea, sau poate cuvantul revolta nu e cel mai potrivit, eu vad o mare schimbare in bine la tine. Mai mult nu spun. Asta e parerea mea, si cand spun schimbare ma refer la nivel spiritual. eu cred ca nu vedem padurea de copaci. eu nu cred ca Dumnezeu ne vrea sfinti. eu cred ca Dumnezeu si-ar dori sa ne vada autentici, noi insene/insine, adevarati noua si Lui pana la ultima celula. nu in chingile fricii, ale vanitatii, ale martiriului auto-impus. Conchita, deci Dumnezeu minte cand spune ca ne vrea desavarsiti? Nu-mi permit sa II pun la indoiala spusele, pentru nici o logica din lume. m-am saturat de vinovatie. toata religia e bazata pe vinovatie. atata l-a imbalsamat religia pe Dumnezeu, incat nu-L mai putem vedea de-atatea dogme. Iisus nu a murit pe cruce sa scriem noi zilioane de tratate cu reguli si regulite de pe urma lui! asta btw de toata discutia dinainte despre necuratie, curatie, femeia e murdara la ciclu, barbatul e sfantul oropsit si ispitit de trupul femeii in biserica, sa sufli in lumanare, sa nu sufli...aaaaaa, imi vine sa urlu pe campii! asta nu e credinta. asta e impaunare. fie-va mila si nu va mai trimiteti una pe alta cand la catastife, cand la biserica (merci de invitatie, Katya, dar liberul meu arbitru functioneaza inca excelent). trimiteti-va la Iisus, si anume in dragoste. razand, cu voiosie, fara autoflagelari telectuale sau religioase. Ce descrii tu acolo sunt traditii. Noi nu avem in biserica asa ceva, si sunt de acord cu tine, dar atunci te intreb, te mai consideri ortodoxa, si daca da, de ce ai ales ortodoxia avand atatea nemultumiri? Nu este mailitioasa intrebarea, este doar curiozitate. Iisus nu e in dogma. nimic |
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=hcq4pnMzTRM&NR=1" target="_blank">Faustina's life"
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
conchita spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 asta se stabileste, cred, intr-un dialog direct: tu si Dumnezeu. Dar ehehehe, cate trebuie pana acolo. Intai sa te situezi in A Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
depinde din ce unghi privesti. in punctul A e Isus insusi, deci pentru mine El e destinatia. punctul de plecare e x, o necunoscuta. ah, ce palpitant! :-))
io mi-am luat la revedere de la topic tzaspe mesaje in urma. dar noi doua suntem ca puscariasele la poarta, dupa douaj'de ani tot mai avem ceva de zis. Iasmin, nu ma mai ispiti cu replici incitante, te rog frumos. :-)) am monopolizat discutia cu dilema mea, imi cer scuze, va rog sa continuati si multumesc pentru lamuriri.
Iasmin08 spune:
Conchi, I can't help it. Sa NU gandesc imi este imposibil. At least for now...
crinuta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
din nefericire pentru mine, nu-mi spune Iisus cum gandeste, ca sa ma delectez si eu cu logica Sa perfecta. :-)) oricum ar fi, mi se pare important de stiut pe linia aia AB cat de aproape/departe sunt de punctul de destinatie absolut. nimic |
Dar l-ai intrebat??? Daca cauti vei gasi toate raspunsurile pt ca sunt atatia sfinti, atatea mesaje pentru intreaga omenire. Pe mine nu ma intereseaza ce speculeaza oamenii, pe mine ma intereseaza doar ce spune Dumnezeu, in rest e waste of time pt mine. Nu mai avem timp sa speculam. Timpul este scurt. Acum e timpul sa trecem la fapte.
Teoria nu ne va mantui vreodata, asta e problema.
Conchita, daca tu ai incredere in Dumnezeu, fa un experiment.
Elibereaza-ti mintea de toate lucrurile neclare, for a while, incepe o novena la Duhul Sfant tocmai ca sa primesti raspunsuri, roaga-te mai mult, preda-ti toate intrebarile, nelamuririle, revoltele LUI, mergi regulat la Biserica, spovada, impartasanie, etc, tine post, lucreaza la tine ( dpdv spiritual), si dupa cateva luni vezi ce se intampla.
Daca Il iubesti pe Dumnezeu, si stiu ca Il iubesti, se vede ca esti insetata de Iubire si ai de asemenea o capacitate imensa de a darui la randul tau Iubire, lasa-te total in grija LUI, chiar daca momentan nu intelegi nimic, asa ca un copil mic care se abandoneaza total LUI.
Ai auzit de copilaria spirituala? Citeste despre Mica Tereza a Pruncului Isus.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=hcq4pnMzTRM&NR=1" target="_blank">Faustina's life"
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
conchita spune:
ok, poate ar trebui sa se spliteze subiectul, acum imi pare rau ca v-am intrerupt discutia cu ale mele...
crinuta, nu te las fara raspuns.
citat din mesajul lui crinuta Perceptie gresita, wrong. Eu te-am facut, si eu iti arat calea ca sa nu mori. Daca nu alegi calea mea, mori prin alegerea ta. Un parinte ii spune copilului sa nu consume droguri, ii explica riscurile, copilul o face pe ascuns, insa parintele il va iubi indiferent ce ar face copilul si va suferi pt el. |
suntem de acord. nici n-am spus altceva. doar ca nu cred ca Dumnezeu il trimite pe satana la coltul strazii sa-i vanda copilului droguri, drept ispita, desi copilul nu a dat niciun semn pana acum, absolut niciunul, ca ar fi neascultator. asta era nuanta supusa dezbaterii.
nu, nu vreau ca Dumnezeu sa ne accepte asa cum suntem, plini de bube in cap. dar toti stim, inclusiv Dumnezeu, ca nu putem fi sfinti in viata. ne pot sfinti necazurile, dar intrebarea mea era alta: tot asa de bine ne poate sfinti si fericirea. am si dat exemple cum ar putea fi testul fericirii, s-ar afla exact aceleasi lucruri despre sufletul omului, ca doar asta intereseaza - daca e bun, daca e saritor, daca e cinstit si corect, etc.
singura mea ingratitudine e ca ii cer sa indeparteze raul de la mine. sunt slaba, sunt umana, el o stie, eu o stiu, deci ce teste mai sunt necesare?? eu vreau putere sa-mi indeplinesc rostul pe pamant, asta cer! si inspiratie, si clarviziune, si intelepciune, si dragoste. n-am cerut niciodata vila cu piscina. :-))
M-am gandit la tine aseara, si chiar vroiam sa iti spun Conchita, ca in ciuda revoltei tale din mesajele astea, sau poate cuvantul revolta nu e cel mai potrivit, eu vad o mare schimbare in bine la tine. Mai mult nu spun. Asta e parerea mea, si cand spun schimbare ma refer la nivel spiritual. |
ok, multumesc.
sunt ortodoxa, da. si desfid pe oricine sustine contrariul. :-)) caci sunt ortodoxa dupa cum vad eu ortodoxia, in esenta.
conchita spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui crinuta
Dar l-ai intrebat??? |
pe Iisus nu-l intreb mare lucru, doar il contemplu in toata splendoarea. mi se pare pur si simplu frumos. oricum ai lua-o, ca simbol, ca poveste, ca legenda, ca istorie reala, e frumos ca o lacrima in lumina. mi se pune un nod in gat cand ma gandesc la El si nu mi-e niciodata frica.