Cat se poate taragana un divort?

Cat se poate taragana un divort? | Autor: Yvon

Link direct la acest mesaj

Sunt in proces de divort de aprox. 4 luni, timp in care am avut doua infatisari. Incredintarea copilului a fost ceruta de catre amandoi. Azi dimineata am fost amenintata ca o va lungi cu divortul cat de mult se poate (ani de zile),ca pe langa judecatoria de care noi apartinem si unde se deruleaza procesul mai sunt si altele.
Exista aceasta posibilitate ?

''Daca poti, fii mai intelept decat altii, dar nu le spune''.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Da, asa stiam si eu, ani de zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redai spune:

Cat timp are copilul? care sunt motivele divortului? DE asta depinde durata procesului si de varsta copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yvon spune:

Copilul are un an si noua luni , iar motivul divortului este violenta domestica.

Mergi la inceput

in mod normal dupa a dopa audierea martorilor si dupa ce anchetele sociale sunt facute ar trebui sa mai fie maxim o infatisare. In aceeasi situatie sunt si eu, motivul e acelasi, diferenta e ca amandoi am hotarat sa divortam.Copilul ramane la mine.

Cel putin asa mi-a spus avocatul. Eu joi am prima infatisare, sper ca daca totul decurge cum trebuie sa mai fie nevoie doar de o infatisare si sa termine tot.

O poate lungi daca nu "este de gasit" pentru ancheta sociala. Oricum, copilul la varsta asta in prportie de aproape 100% este incredintat mamei.

Nu poti discuta cu el sa terminati tot in conditii amiabile? sa ii explici ca nu e bine pentru coipil, ca desi ati avut o relatie din care a rezultat puiul vostru macar ca si parinti sa ramaneti impreuna. Incearca sa il sensibilizezi. Cel putin eu asta am facut....

Mergi la inceput

Din pacate nu am reusit sa-l sensibilizez, se simte ranit in orgoliul propriu si nu are atata demnitate pentru a se retrage.
Ancheta sociala la noi a fost facuta insa a mai cerut o ancheta sociala la domiciliul parintilor lui, acolo avand si adresa din buletin si acolo fiind locul unde ar vrea sa il creasca pe copil in conditiile in care i s-ar incredinta lui.
Acuma, el stiind ca sansele de a i se incredinta copilul sunt foarte mici, este hotarat sa faca apel, recurs si sa ajunga probabil si la Curtea Suprema, nu stiu daca se poate asa ceva sau chiar la Haga.

Este o noutate acest lucru desi ma puteam astepta la asa ceva si inca nu am reusit sa discut acest aspect cu avocata mea.

Mergi la inceput

tu ai certificate medico legale sau martori care sa depuna marturie in favoarea ta? martori care au vazut scene de violenta fizoica sau verbala...
E normal sa se faca ancheta si la el acasa, la mine a depus actele de divort sotul meu, din culpa comuna... (asa am hotarat impreuna sa se termine cat mai repede si sa nu ii fac numele de rusine). In actiune a precizat ca vrea ca cel mic sa ramana la mine, dar ancheta sociala tot la amandoi sa facut.
Apel sau recurs se poate face atata timp cat sentinta nu este definitiva si irevocabila.

Mergi la inceput

Am un certificat ML la fel si martori care stiu ce s-a petrecut , mi-a fost acceptat un singur martor, nu a fost nevoie de doi.

Legat de ancheta sociala, s-a facut la domiciliul nostru, asa se face, acolo unde noi locuim - inca locuim impreuna. El a cerut ancheta la domiciliul parintilor lui si i s-a acceptat, desi este doar o tragere de timp.

Apelul se poate face parca in 15 zile dupa eliberarea sentintei si din pacate, va actiona in acest fel.

Mi-e teama ca va trage foarte mult de timp, dupa cum spuneam ani de zile si mai rau este si faptul ca locuim impreuna si presiunea este mare.

Mergi la inceput