***La multi ani, dragi braduti!*** ian-feb 05 (70)
Raspunsuri - Pagina 9
sirimie spune:
Bestutza, felicitari pentru baietel!!! Sarcina usoara in continuare!
Vladut nu mai e gelos, se joaca frumos cu BB, mai ales cind il rog sa se joace cu ea. Si ei ii place la nebunie.
Noi nu am dat deloc in Vladut, nici nu l-am urecheat. El a fost tot timpul cuminte si echilibrat. Seara cind vin de la servici stau cu ei, Vladut ma calareste si Monica e si ea pe linga noi, lui ii place mult. Cind ma enervez mai tip, dar destul de rar. La noi functioneaza regula ca daca el nu face ce ii cer eu nici eu nu fac ce imi cere el. Sper ca Monica sa fie la fel de cuminte, deocamdata e mai grabita dar si ea doarme singura si respecta programul.
Noutati despre noi: Vladut merge la gradinita si ii place foarte mult, le iubeste pe educatoare. Zilele astea are guturai. Iar Monica merge singura de pe 27 februarie , nu are probleme sa mearga unde vrea ea cind vrea ea. Prefera locurile interzise desi avem putine prin casa.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
bubu05 spune:
Simona, ce mare s-a facut puiuta deja merge singurica, bravo! in curand face un anisor
Eii, Vlad al meu este f.f. incapatanat, cum bine zicea Crinuta despre zodie ...eu nu le am cu zodiile, nu prea le stiu caracteristicile...dar incornoratul e tare incapatanat...si mai am unul, berbec
Deci...Vlad imi raspunde f. mult, ii spun de n ori sa faca ceva, de cele mai multe ori tip la el...nu vrea sa stranga jucariile ca nu el le-a imprastiat...si n exemple...cateodata parca nici nu stiu cum sa fac...pedepse, amenintari mi-e mi-e mila sa-l plesnesc, foarte, foarte rar imi scapa cate o palma...si zic doar sa se potoleasca ca si-o ia...si eu vorbesc, eu aud
Cand vede ca ma supar pe el si nu-i mai vorbesc vine ca un mielusel langa mine si cu o voce stinsa zice "scuzeeee! hai ca fac...cutare lucru..." de parca mi-ar face o favoare...eu ii mai zic "ti-e lene sa strangi?" si la fel imi spune si el mie "ti-e lene sa-mi aduci si mie apa???" Mor! normal ca-i explic ce inseamna, cate fac eu pentru ei si nu e vorba de lene...oricum, e tare, tare incapatanat, vrea totul sa fie ca el...dar nu se poate
Azi am ras...desena intr-un caiet si a facut "camera lui", de fapt a lui si a lui Stef. In camera desenase o masa cu un acvariu cu pesti, un pat, pe stef pe covor si jucarii si o piscina! bine, toate desenate in stilul lui Am avut o discutie cu el si ne-a spus ca ar vrea un animal de casa, i-am spus ca nu se poate si el a zis ca o sa-si ia cand va fi mare...si ca isi doreste si o piscina in camera lui sa inoate toata ziua
crinuta spune:
La multi ani mamicilor frumoase.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
lbelciug spune:
La Multi Ani de 8 martie! O zi frumoasa va doresc!
Monalac, vai dar ce multe ati mai patimit. Acum realiz ca probelemele noastre sunt minore pe langa ale voastre. Eu cred ca va fi f bine cand Cris va merge la gradi, va avea alte preocupari si interese.
Bubu, la noi functioneaza bine sist cu buline rosii/negre. Am mai scris despre asta. De ex at cand M ma ajuta la stransul rufelor, curatenie, sau strange jucariile, primeste o bulina rosie. Daca le strange si pe ale lui B, primeste 2 buline, ira daca B se implica si el, primeste o bulina. Nu le ofer nimic in schimbul bulinelor rosii, dar M stie ca e bine sa mentina nr celor rosii mai mare ca acelor negre. Din cand in cand il laud pt faptele bune si primeste ceva bun.
F talentat Vladut, eu il vad f orientat catre partea umana (adica mai putin pe real, stiinte exacte).
Sirimie, felicitari pt copiii cuminti si pt debutul Monicai.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family
bubu05 spune:
Liviana, da, si eu am aplicat metoda cu bilute, dar s-a plictisit repede de ea...plus ca la 10 bilute rosii voia o jucarie ...
Hai sa vedeti ce deseneaza Vlad
crinuta spune:
Io una nu agreez metoda bulinelor, pentru ca tot un fel de dresaj mi se pare.
Eu vreau sa faca ceva bun fara sa astepte vreo rasplata, dezinteresat.
Ma rog, parerile sunt f impartite, eu mi-ai spus-o pe a mea.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
lbelciug spune:
Fetele, ce ati dus cadou de 8 martie la educatoarele de la gradi?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family
BESTUTZA spune:
IN primul rand urez si eu LA multi ani mamicilor!
Bubu vazui pozele cu micutii!Delicioase.Ale mele nu sunt descarcate de la Craciun!.
Tu sau Andruza ma intreabati daca nasc tot cu Tutunaru.PAi cum sa-l schimb?Poate daca spune el: "gata mai ,ajunge!"
Crinuta si Bubu,
Ma amuzam ca ai vostri copii, ca si al meu de altfel, raspund cu cuvintele pe care le folosim noi si le aseaza adecvat in context!
Liviana,
Eu nu le dau recompense pentru ca as crea intre ei concurenta care mi se pare ineficenta si de aici un sir de lungi probleme!
V-am mai povestit eu ca noi avem un singur scaun de masa de bebe pe care nu l-am scos din functiune si pe care il foloseau pe rand fara probleme cand aveau chef.
Cand a incercat bunica sotului sa ii "mobilizeze" la masa cu" cine ajunge primul?" a fost o adevarata tragedie!A durat luni de zile pana sa ii dezvat!Ei au si masuta de la Ikea cu scaunele,dar din cand in cand se aseaza maninca , coboara , celalat sta la masa sau in brate la mine,fara cearta.
E, in momentul in care ii pui in competitie,atunci apar problemele.Si nu numai in situatia respectiva.
E foarte greu sa ii faci sa inteleaga,[u]la varsta asta[/u] ca important e exercitiul cu propria persoana.A se imbraca /nu a se imbraca primul tragand de haine si punandu-le invers, a se incalta atent /nu a pune oricum pantofii numai de dragul de a fi primul, a-si aranja jucariile in cutie atent pentru a-si putea incepe o noua activitate placuta lui/nu de a le tranti fara noima inghesuindu-le si inevitabil stricandu-le...Asta se intampla in general cand sunt doi, si in familie.In colectivitate se naste cumva o altfel de concurenta,dar la fel ideea este de a-i aprecia pe fiecare in raport cu propria activitate, nu cu activitatea celorlalti!
Sigur sutn unii copii care se mobilizeza mai usor si sunt calti instinctual cumva pe propria activitae, dar sunt altii care ,permantnt atenti la ceea ce fac altii pierd din vedere propriul exercitiu si de aici alte complicatii:atentionari permante dela parinti si educatori, ca nu e atent, ca e distrat, alintat ,razgaiat, cand de fapt , marea problema e in alta parte.
Eu nu contest ca poate functiona in bune conditii si metoda asta, dar in cazul meu cu ai mei copii si cu cei cu care lucrez, nu sunt foarte multumita.
Uite, cand deseneza:Tudor deseneaza ca un copil de varsta lui,Ilinca la fel.Nu se poate ebtine sa nu fac comentariii:Vai .Ilinca ce mazgalitura ai facut!"Ia uite mami ce urat a desenat!" Eu nu folosesc cuvantul "mic si mare" in ceea ce ii priveste!Spun doar: :"Ea are 3 ani,iar cand va implini 4 va desna la fel ,dar mai trebuie sa exerseze!" si aplanam,ca altfel incepe jelania ca ea nu e mica, e " maleeeee"!!!
"Micul si marele" e de la Ikea, ca pe ea nu o primeste la locul de joaca ca e sub linie si acolo chiar sa vreau nu mai am cum sa explicitez situatia!
AM duc sa imi termin pastele si revin!
Afara e groaznic...
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
bubu05 spune:
Crinuta, da, si eu la fel vreau, sa faca ceva voluntar, adica sa vrea el, din proprie initiativa
Liviana, le-am luat cate un sal-esarfa, nu din voal, mai grosut, o cutie cu bomboane si un pachet cu cafea...nu ceva sofisticat...atat!
Bestutza, pai ma gandeam ca tot cu Tutu ce curajoasa esti pt. inca un bb
Ma bucur ca ti-au placut desenele