***La multi ani, dragi braduti!*** ian-feb 05 (70)
Raspunsuri - Pagina 17
lbelciug spune:
Lali, noi stam deocamdata linistiti, Matei trece in grupa mare in toamna. Sper sa reusesc sa-l inscriu pe B la aceeasi gradi, aici e singurul stres al meu de acum.
Se vor clarifica lucrurile cu siguranta. Eu cred ca un dascal bun/adevarat isi va face datoria infiferent de leafa.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family
Lali spune:
Noi suntem deja in grupa mare. La anul incepe pregatitoarea, de aceea ma stresam. Da, si eu cred ca un dascal bun reactioneaza OK chiar si in nebunia actuala. Sper doar sa il pot gasi...
Dar daca Matei e in grupa mijlocie acum, atunci va incepe scoala la 7 ani si 7 luni si va termina liceul la 19 jumate, nu ? Chiar ceilalti copilasi in ce grupa sunt. Doar noi suntem mai mari ?
lbelciug spune:
Lali, noi vrem sa sarim gr pregatitoare si de la 6 ani si 7 luni sa incepem scoala. Initial am vrut sa nu facem grupa mica, dar nu s-a putut din lipsa de locuri. Oricum programa e gandita pe 2 ani, adica la gr mare se va lucra cu copiii care pot si activitatile de gr pregatitoare. Deci nu pierde nimic.
My Family
Lali spune:
Am inteles Liviana.
Noi, cei nascuti in perioada asta suntem cam la mijloc, adica oricum ai da-o suntem prea mari sau prea mici. Eu tin tare mult sa faca grupa pregatitoare la gradi ca o face in germana, iar beneficiile mi se par mari. Noi vrem apoi la o scoala romana cu intensiv in germana. Deocamdata am gasit clase de acest fel la Vlahuta, dar inca mai cercetam. Din pacate eu, nefiind din Bucuresti nu am informatii despre scoli asa ca trebuie sa cercetez mai mult.
tomasa spune:
Fetelor, relax, legea se aplica in cel mai rau caz din anul scolar 2011-2012, in nici un caz din toamna asta. Daca se voteaza.
Liviana, e musai sa primeasca fratele daca ai copilul inscris la aceeasi gardinita. La inscriere se specifica ccc ca au prioritate fratii celor deja inscrisi.
Lali, eu in locul tau chiar nu as avea nici un dubiu cu inceperea scolii. Ca varsta 6 ani si 8 luni mi se pare destul, chiar spre mult si in afara de asta Dragos este foarte mare pentru varsta lui din punct de vedere fizic. Il dau eu pe Tudor fara rezerve, daramite tu...
Eu singurul stres il am cu alegerea scolii/invatatoarei, chiar mi se pare complicat si ma tem sa nu gresesc.
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)
Lali spune:
Da, Tomasa, Dragos e mare la stat... dar mic la sfat ! E istet foc, foarte interesat sa invete si sa auda noutati dar nu face lucrurile decat asa cum vrea el, ceea ce mai coincide uneori si cu ce trebuie, dar nu intotdeauna. Deasemenea cu atentia nu sta inca prea bine. Speram ca in aceste doua problemute sa ne ajute un an in plus.
Dar si daca noua lege se aplica din 2011 tot vor prinde copii nostri, pentru ca atunci vor incepe probabil 2 generatii scoala, una la clasa pregatitoare si alta la clasa intai. Deci bataia pe invatatoarele bune va fi si mai mare. Iar eu am, exact cum spuneai si tu mari emotii si nelamuriri in alegerea invatatoarei si a scolii potrivite mai ales ca nu sunt din Bucuresti si nu am informatiile acelea generale cu scoala asta e buna sau slaba de pe vremea mea...
Dar, ce o fi o fi, speram sa avem si putin noroc, asa cum am avut si de gradi de care suntem foarte multumiti si la care nu am avut nici un fel de surprize.
A... mai avem noutati: am inceput de vineri inotul, asa ca Dragos face acum karate si inot cu gradi si tenis separat. Vom avea o vara plina !
In alta ordine de idei azi am cumparat si plantat (cu ajutor, bineinteles, ca eu de-abia invat) pomi fructiferi (cires, nectarin, cais, smochin, mar si doi peri), trandafiri, mana maicii domnului si gazon. Tineti-mi pumnii sa incep cu bine mica mea gradinuta !
simonadinca spune:
Mai bine de mine???!!!...
Inca ma stresez cu gradinita... Sa vedeam daca saptamana viitoare vom ajunge sa vizitam Prikindel.
Sper sa mergem din toamna la grupa pregatitoare...si la anul la scoala. Si la gradi si la scoala sg problema va fi educatoarea/invatatoarea... Nora seamana prea mult cu mine...si sunt sigura ca nu va sta locului, niciodata...
Mi-a cam fost dor de voi...
sirimie spune:
Irina, ce mai faceti voi?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
lbelciug spune:
Tomasa, nu stiam ca legea se va aplica asa tarziu. Totusi la gradinite de ce toata lumea o asteapta ca sa vada cate grupe mici pot crea la toamna? Si eu sper sa avem loc, dar cred ca cei din fam monoparentale sunt si mai prioritari.
Pt alegerea scolii criteriile mele de selectie sunt locatia, daca are sau nu after-school pana la ora 18 si desigur nivelul de performanta. La mom inscrierii voi ruga directoarea sa-mi sugereze o eductoare buna; din cate stiu radio-sant functioneaza f bine pt cei care au in proximitatea locuintei o scoala dar noi nu suntem in aceasta categorie.
Copiii tai ce mai fac, cand ne mai arati poze cu ei?
Simonadinca, voi ce mai faceti? Mult abafta cu inscrierea la gradi.
Lali, eu iti tin pumnii stransi pt pomi. De regula se pun toamna, dar nu e imposibil nici primavara.
My Family