Un sfat,va rooog!!!
Raspunsuri - Pagina 2
madalinuza spune:
Buna. Si eu cred ca e o etapa care va trece. Stiu ca odata cu cresterea copilul incepe sa se teama, apar diferite fobii care trec daca copilul nu e fortat sa le depaseasca brusc. Cam pe la varsta fetitei tale, baiatul meu cel mare a avut o perioada fobie de apa. Nu ma refer la baut ci la spalat. Stiu cum a debutat insa a trecut dupa cateva saptamani bune de "munca" cu el, la inceput ne-am reimprietenit cu apa in cantitati mici, in castron, copilul detinea controlul caci nu era el cel spalat ci diferite papusi. Treptat am ajuns la spalatul picioarelor in lighean,apoi burtica, treptat a acceptat sa fie udat tot. A fost o perioada grea, era vara, il puteam curata doar cu carpe ude. Dar am avut convingerea ca daca-l fortez fac mai rau.
bird70 spune:
Si fiica mea pe la 3 ani a inceput sa-i fie foarte frica de ploaie. Toata vara m-a innebunit ca nu iesea din casa daca picura si daca ploua statea asa stresata in casa de ziceai ca e sfarsitul lumii. O data am ramas intr-un magazin ca a inceput sa ploua si a refuzat sa iasa, cred ca am stat acolo 2 ore si eram la 5 minute de casa . In final i-am cumparat o umbrela din aia pentru copii cu urechi si am iesit sa o 'probam' , i-a trecut in final.
Poate ar trebui sa incerci intai cu bunicile si apoi cu persoanele pe care le vede mai frecvent, sa asociezi venirea lor cu ceva pozitiv, un mic cadou, ceva dulce, etc.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
Adynyx spune:
Buna fetele,
Aseara fetita mea a inceput sa planga deoarece mami nu a putut sa o tina in brate ca pe "bebelus",s-a enervat bineinteles k am avut tupeul de a o refuza...apoi mai tarziu era in casa cu tatal ei cand o aud plangand ,din nou ,cand intru in casa sotul meu imi zice "plange aiurea,si-a dat singura o palma peste fata si a inceput sa planga !!!!
Mihuta,fetita mea vorbeste,am intrebat-o de ce plange si mi-a zis ca plange de mami sau ca plange de mamaie k a speriat-o. Am intrebat-o acum daca vrea sa vina mamaie la noi sau tataie sau alexandra (nepotica mea) si raspunsul ei a fost "nu,nu vine...mami cu ada singula"!!!
Cat despre plecatul la servici nu am vorbit cu ea.inca..
Am uitat sa va spun ca nu se joaca cu nici un alt copil in afara de Alex...plange..
Adynyx spune:
Va multumesc mult pentru raspunsuri,sfaturi si incurajari!Va voi tine la curent cu ce se intampla! Mai tarziu vine soacra-mea iar maine mama cu tata,astept cu sufletul la gura sa vad reactia ei!!
maya_m spune:
aceeasi problema am avut-o si noi ...si a trecut fara preoti sau psihologi...aceasi scena si la noi-plansete sau mai bine zis tipete,o neliniste ciudata in preajma anumitor persoane..[pe care ciudat dar nici acum ca e mare[5 ani jumate]nu le agreeaza],se catara pe mine cu o disperare si nu se dezlipea de mine nicicum...iar noi aveam problemele astea doar iarna mai exact doua ierni la rand...nu puteam primi si nici sa facem vizite ...scumpa mea soacra a spus ca parca e salbatic...a trecut cu multa dragoste ,cu alinturi,multi multi,vorbe prin care sa fie asigurat ca o sa fii tot timpul langa ea/el,sa se simta in siguranta....nu stiu daca are vreo legatura cu trairile lui de atunci dar al meu e selectiv si cu copii cu care se joaca acum...nu-i sunt toti pe plac ..are 2-3 prieteni si cam atat...
AdiS spune:
Am avut si noi asemenea manifestari. Nu le-am gasit prea multe explicatii asa ca le-am tratat dupa cum dorea el. Pangea - il luam in brate. Plangea (de fapt la noi plans inseamna urlat) daca venea cineva - nu mai venea sau stateam in alta camera eu cu el. La un moment dat nu o voia pe soacra-mea, vecina cu noi. Domnia ei s-a suparat f tare de cat este de ne-educat acest copil (Nu stii deloc sa il educi, ai mei nu faceau asa!). (Avea "mister" 2 ani si 8 luni atunci).
Dar am avut si o perioada cand brusc l-a apucat cu urlete noaptea (visa) si o stare proasta (urlatoare) pe timpul zilei. Ce-i drept "mister" era mai maricel. Tot asa nu legam de nimik. Si am aflat abia dupa 2 saptamani ca ni se trage de la ... "Pinochio", caci tatal lui plecase pe mare si Pinochio a plecat sa il salveze si era acolo o situatie alerta, de suspans. Ei bine, cine stie poate fetita ta o fi urmarit vreun desene animat care tie nu ti se pare asa de marcant dar pentru ea este.
Adynyx spune:
Am evoluat !Acum incepe si plange cand aude ca suna interfonul sau ciocane cineva la usa,plange,vrea in brate si se pune in fata usii si plange sa nu deschidVa spuneam k doar cand vine cumnata mea cu nepotica nu plange..eeee...acum plange[bang