ajutorrr,nu mai vrea sa faca pipi

ajutorrr,nu mai vrea sa faca pipi | Autor: anca2705

Link direct la acest mesaj

buna
As vrea sa stiu daca ,mai sunt mamici care s-au confruntat cu o asa problema.Fetita mea care are 2ani si 9luni nu vrea sa mai faca pipi.
Am scapat de pampers pe la 1an si 2-3luni.Acum ceva timp cand am inceput serviciul si a ramas la bunici a hotarat tot singura ca la bunici nu mai vrea sa faca caca.si ea care cand era acasa facea cam 3-4 pe zi a inceput sa mai faca doar cand ajungea acasa seara.si facea fff mult cantitativ.a durat cam 3-4 luni pana cand a inceput sa faca la bunici.acum joi cand s-a trezit la amiaza i-a spus la bunica ca ea nu vrea sa mai faca pipi la ea.ca ea face acasa la mama.cand s-a cilcat la ora 13 a facut si pipi si caca fara nici un fel de probleme.S-a tinut sa nu faca pipi pana seara la ora 8.30cand am facut baita cu musetel si a dat drumul la pipi planganf fff tare ca ea nu vrea sa faca pipi.vineri dimineata am mers cu ea la doctorita care la prima vedere mi-a spus ca am un COPIL NEEDUCAT CARE PLANGE CAND O VEDE PE EA.Fetita mea nu mai facu-se pipi de seara de la ora 8.30.doctorita mi-a spus ca are CISTITA si ca trebuie sa ma internez cu ea in spital sa ii puna sonda si sa faca pipi.Am ajuns cu ea la spital dar inainte am mers acasa si am mai incercat in vana cu apa sa faca pipi.a functionat si a facut pipi.cand am ajuns la doctorita in spital unde am dat de o doamna fff draguta si care m-a ascultat a tras concluzia pe care o trasesem si eu ca pur si simplu isi impune sa nu faca.Sfatul ei a fost sa ii facem si o analiza de urina dar dupa simptomele pe care le are,care lipsesc cu desavarjire nu are nimic real doar ca pur si simplu nu vrea si gata.nici vorba de internat si alte minuni.
am dus urina la analiza si asteptam rezultatul maine.
sambata cu forta am reusit sa o fac sa faca pipi.dupa fiecare pipi era ff fericita.ieri am reusit sa o conving sa faca fara sa faca scandal prea mare.
azi la dimineata si la bunici a facut fara scandal dar nu ca ar fi vrut.a facut pt ca a fost pusa pe wc si rugata sa "il lase pe pipi sa iasa".
nu stiu ce ar fi putut pati.
nu este iritata nu are nimic vizibil doar ca nu mai vrea sa faca pipi
ma intreb cu copilasii vostrii ati patit asa ceva???
cel mai mult s-a tinut timp de 15ore.
va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Ai intrebat-o fara sa o fortezi, de ce nu mai face caca si pipi la bunici? Mie mi se pare ca de acolo trebuie sa incepi pentru a afla ce a declansat aceasta reactie, e clar ca acolo se afla problema psihologica. Poate ca o cicalesc prea mult sa faca la wc, poate a avut vreun accident (facut pipi pe ea) si au certat-o, poate toaleta e murdara, poate au obligat-o sa faca pe principiul "te-ai trezit trebuie sa faci pipi!". Oricum e bine de stiut ca de multe ori copiii care "scapa de pampers" asa devreme pot dezvolta mai tarziu fobie fata de materiile fecale si urina. Poate aparea incontinenta noaptea. Cum ai dezvatat-o de pampers la un an si un pic?

Eu zic sa discuti cu fetita ta, in primul rand sa afli daca o doare ceva cand urineaza si daca nu sa afli cauzele blocarii psihologice.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

cred ca fetita incearca sa-ti transmita un semnal : ii este foarte dor de tine, ii lipsesti. vezi cum a asociat refuzul de a mai face kk la bunici, spunand ca face acasa la mami. acum procedeaza la fel cu pipi...

stiu, trebuia sa te intorci la serviciu, daca am trai cu aer ce bine ar fi...

cu multa dragoste, blandete si rabdare ar trebui sa discuti cu ea, sa-i spui ca o iubesti mult, dar ca trebuie sa mergi la munca pentru ca asa aveti banii necesari pentru traiul zilnic, subliniaza faptul ca si bunicii o iubesc la fel de mult ca si tine, samd. spune-i de asemenea, pe intelesul ei, ca daca tine prea mult kk si pipi, burtica se poate imbolnavi, o sa aiba dureri si va trebui sa ia medicamente, nu o speria cu doctorul.

eventual incearca un sistem cu mici recompense (ceva dulce, o mica jucarioara, o carticica) pentru fiecare pipi si kk facut de ea de buna-voie, fara insistente din partea ta si fara sa se abtina cu orele...daca merge, si bunicii sa aplice aceeasi "tactica"...in paralel, dati-i sa bea cat mai multe lichide (apa, lapte, ceai, ciorbita) astfel incat rinichii sa functioneze mai rapid....

este pe fond psihologic toata problema, daca ar fi avut infectie urinara ar fi fost si alte simptome.

insa, exista o etapa in evolutia unui copil, cand poate dezvolta un atasament exagerat fata de "produsele" propriului corp, ajung sa aiba controlul asupra eliminarii acestora, probabil in felul acesta simt ca au capacitatea de a controla singuri anumite chestii...dar fetita ta este destul de mare, plus ca ati scapat de scutece de mult timp, asadar controlul urinarii si al defecatiei le are demult...asa ca ipoteza asta nu cred ca este valabila aici...

ma gandesc si la o alta varianta : s-o fi inhibat copila deoarece i-au spus bunicii ca e ceva rusinos la mijloc (nu stiu, sa i se vada partile intime sau ceva asemanator) ?!? cum face ea, la WC sau la olita, se descurca singura sau trebuie sa fie ajutata de la inceput pana la sfarsit ? prefera intimitatea sau este obisnuita sa fie cineva langa ea cand face ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Mie mi se pare o problema foarte serioasa, dar pe fond psihic/nervos. De la ce a plecat tot? S-a scapat pe ea si au certat-o bunicii? Nu ii place la bunici? E ceva ce o deranjeaza acolo? Probabil ati ajuns sa puneti prea mare presiune pe ea privind urinatul si de aici problema , acum. Nu stiu ce sa zic, relaxati-va voi (adultii)in primul rand. Ca sa faca pipi, puneti-o cu funduletul in apa calda ( o sa-i vina greu sa se tina in aceste conditii). E bine sa-i faceti si niste analize si sa schimbati pediatrul (pe cea cu "copilul needucat" )

Bazar pentru Robi

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput