L.M.A.Ghiocei de Martie-Aprilie 2009-*157*
Raspunsuri - Pagina 6
magdyi2001 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olishka Petrean sa va faceti repede bine Eu sunt f obosita. M-a termina alaptatl noaptea. NU mai suport. Daca ar fi fost cum era inainte, era parfum, sa se trezeasca la 2 ore, sa manance un pic apoi sa se culce, dar acum vrea sa suga in continuu. Si macar de ar suge...Nu vrea sa doarma decat cu sanul in gura, pe post de suzeta. Daca ii scot sanul urla si se trezeste. Cateodata nici nu suge, doar sta asa cu gura stransa tare si cu sfarcul in gura. Am amortit toata, caci dorm ore intregi intr-o pozitie Nu mai pot, am ajuns sa urasc alaptatul, desi o faceam cu mare drag inainte. Si ziua la fel: dupa ce adoarme sta cu sanul in gura si nu-i da drumul. Daca trag eu, se trezeste si urla si nu pot sa-l linistesc....decat cu sanul Asa ca dupa ce adoarme mai stau vreo 30 min langa el si ma uit pe pereti. nici macar nu suge Si bineinteles nici nu doarme mai mult de 1 ora, asa ca nu mai apuc sa fac nimic. Am incercat sa-l pacalesc cu suzeta, dar nu vrea...Sunt f stresata, nervoasa si obosita si incerc cat pot eu de mult sa ma abtin sa nu rabufnesc. Aveti vreo solutie? Olga, mamica lui David iepurasul |
Olga, incearca sa fii calma si vorbeste cu pediatrul poate are el o solutie. Eu zic sa-l intarci, ca decat sa fii tu stresata si obosita si sa-i transmiti si lui starea asta, mai bine te lasi. Ca la o adica a primit laptele tau aproape un an, iar daca nu se poate , nu se poate si gata. Incearca sa-i dai suzeta si pe timpul zilei, poate daca se joaca cu ea, se obisnuieste si o baga si in gurita. Eu asa am facut cu Gabriel cu suzetele noi.
Magdy, de Gabriel mititel (05.03.2009) si Theodora ingeras dragalas.
Cei trei Palmieri
Povestea ei,povestea lui,povestea noastra...
simplyana_m spune:
Olishka, stiu prin ce treci, eu am patit asa acum vreo...7 luni, in crizele de colici, cand am scapat ieftin: a acceptat in final suzeta. Nici in ziua de azi (si e mare suzetofil) nu prea accepta alt model decat Baby-Nova ortodontica DentiStar nr 2. Neaparat nr.2, chiar si cand avea 3 luni. La inceput de latex, acum de silicon (e mai masticabila). Dar chiar daca am fost folosita ca suzeta pe vremuri, Luca n-a adormit niciodata cu tzitzi in gura. De cand l-am facut, dupa supt l-am ridicat pe umar la ragait si il mai leganam asa pana adormea. E drept ca si acum numai pe mine adoarme...Asa ca daca nu merge cu suzi-magica, si tzitzi mai e si somnifer...inarmeaza-te cu rabdare pana iese dintele/dintii buclucasi si fi zen, cum zicea Ilinca, gandeste-te ca de fapt pe el il doare fffff tare si alt confort nu are decat pe tine si pe tzitzi...ai putea tu sa te odihnesti cand el sufera in ultimul hal? Nu poti, evident. Iar intarcatul nu e o solutie usoara intr-un moment ca asta (e adevarat ca uneori e singura solutie, din pacate), aduce el in sine mult stres si pt tine si pt David, daca se suprapune si peste alta suferinta... Mai bine baga cativa litri de ceai de fenicul, mult curaj si toata sustinerea noastra sa treaca criza.
http://www.lucamic.blogspot.com/
Bianca2503 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui magdyi2001
Olga, incearca sa fii calma si vorbeste cu pediatrul poate are el o solutie. Eu zic sa-l intarci, ca decat sa fii tu stresata si obosita si sa-i transmiti si lui starea asta, mai bine te lasi. Ca la o adica a primit laptele tau aproape un an, iar daca nu se poate , nu se poate si gata. Incearca sa-i dai suzeta si pe timpul zilei, poate daca se joaca cu ea, se obisnuieste si o baga si in gurita. Eu asa am facut cu Gabriel cu suzetele noi. Magdy, de Gabriel mititel (05.03.2009) si Theodora ingeras dragalas. Cei trei Palmieri Povestea ei,povestea lui,povestea noastra... |
Nu cred ca intarcatul e solutia. Dar sa zicem ca ar fi. daca David sau orice alt copil+ mama aflati in situatia asta nu accepta biberon/lapte praf/suzeta, ar mai fi intarcatul solutia?
Eu i ntreb ca sunt tot pe acolo
Nikoleta20 spune:
SIMPLYANA, ma bucur ca sunteti ok si ai revenit pe forum...l-am vazut si pe LUCA,mi-era tare dor de el...
Olga,am inteles,are si el suzi "preferat"....sau ma rog semi-preferat...nu stiu ce sa zic in cazul asta,incearca cum au spus si fetele,sa faceti ture cu caruciorul prin casa...si la noi asta era "mana cereasca",in momentele cele mai cele ale lui Mario...doar ca la noi trebuia scos afara...cine credeti k era pe la 11 cu copilul in carut infofolit ca vai de el,pe strada?dar cine credeti k dormea apoi de la 22 pana la 6 fara probleme?
App ,carutul Micralite l-ati vandut?sau ati mai cumparat unul?stiu o prietena care ar fi interesata sa cumpere acest model...daca vrei sa il vinzi ,sa imi spui.
anca_nicolae spune:
Citesc, citesc din urma, am de recuperat capitolele 150-156...
Asa ca hai sa mai si scriu...
1. Am sesizat ca mi s-a dat tema de absenta, faza cu NU la v+t, o sa va scriu separat povestea.
2. Am vazut ca IAR am probleme cu limba romana, Chatonel a dat-o pe pogo pe tobogan... TOT timpul am zis topogan. Mai citisem pe parcursul timpului tobogan, insa l-am ignorat. Acum insa ma gandesc, daca la baveta am zis mereu babetzica, si la tobogan zic topogan, o fi cazul sa-mi comand de pe net "bratzelon pt mega-scolari"?
3. Pisik, stai relax cu Ana, desi cel mai bine si cel mai deep ti-a scris Saby si anume, ca e ok si normal sa vrei mereu cat mai mult bine pt scumpica ta, si de aici si intrebarile si grijile, dar iti zic asa: evolutia copiilor NU este liniara, precum graficul functiei de gradul intai, desi parintii cumva asa se asteapta sa fie, si, prin urmare, e posibil ca n luni sa iti para ca nu face nici un progres si in urmatoarea n+1 luna sa te surprinda cu mai multe progrese calup. Probabil Ana e ca ardeleanul, tace, tace si deodata face.
Iar trec la citit...
Poze cu noi
Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 9 luni
Nikoleta20 spune:
BISCUITI CU MUSLI SI MERE[/foto]
pentru 1tava(24bucati)
2mere acrisoare
220g faina de grau
1lingurita praf de copt
100g unt
60g zahar brun
1praf de sare
1lingurita praf de scortisoara
75 g musli neindulcit
1 ou
4-5 linguri de lapte
1.se incinge cuptorul la 190 grade.
merele se taie cubulete,dupa ce au fost curatate in prealabil
2.se pun faina si praful de copt intr-un castron.se taie untul bucatele si se adauga.se amesteca totul cu degetele pana se formeaza firimituri.
3.se amesteca zaharul cu sarea,scortisoara ,merele si musli in alt castron si se adauga la firimituri.se adauga oul si atat lapte cat sa se amestece toate ingredientele.
4.cu ajutorul a doua linguri se modeleaza 24 de gramajoare de aluat direct in tava.
se coc 15 min.
pofta buna
Nikoleta20 spune:
daca vreti va mai pot scrie retete super delicioase de biscuiti cu fructe...migdale,afine...am si cateva retete de paine..si mancaruri nu mai zic...numai specialitati...si un tort cu iaurt si zmeura....
daca vreti pot sa le scriu...macar atat sa fac si eu
sau mai bine fac poze si va dau sa vedeti
provista spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui olishka
Cred ca o sa aduc unul din carucioare sus. Multumesc Olga, mamica lui David iepurasul |
la noi e o metoda f buna si garantata
www.youtube.com/watch?v=L3xQ7t4n8Oc" target="_blank">mergem
Simona mamica dragastoasa de Dragos (28.02.2009)
anca_nicolae spune:
Inca citesc... dar trebuie neaparat sa punctez ceva chiar acum:
O chestie interesanta a scris Sasha:
isi aminteste exact cum a facut Iri primii pasi, dar mult mai putin despre Teo. Cunosc f bine senzatia, si ca mama, simti ca e un pic incorect fata de cel de-al doilea copil, si la mine multe faze de la Tudor parca s-au succedat in mod FIRESC si probabil de aceea nu am mai reusit sa le memorez ca pe niste momente EXTRA-ordinare, si nu stiu daca, printre randuri, veti sesiza un aspect fff delicat din psihologia omului vs obisnuinta cu binele... Voi detalia mai tarziu, acum mai citesc.
Sasha, pentru acea postare atat de sincera, atat de curajoasa, si in acelasi timp, atat de calda!
Poze cu noi
Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 9 luni
novus spune:
Hellou la ceas de seara si de la noi !!!
Azi am avut o zi super super agitata !!
La prima ora dupa ce am avut convorbirea zilnica cu bunica mea cea care are frumoasa varsta de 88 ani, mi-a zis ca de ieri simte niste intepaturi in piept, ea fiind cardiaca, la 60 km de mine, singura, va dati seama in ce agitatie am intrat, fa rost de telefonul dispensarului, da de medic, lamureste-l sa mearga la ea, etc
Pana la urma sper sa fie ok, i-a dat ceva partilute, o injectie si vedem cum evolueaza
In timp ce faceam investigatii, vroiam sa inchei si asigurarea storno pt anularea calatoriei pt vacanta noastra din Bulgaria si imi intra mail cu titlul Urgent de la agentia de voiaj; ghici ce continea?!! Stop Sales pt hotelul nostru pana pe 09.07
Au urmat niste consultari rapide cu gashca de pana acum si negocieri de pret cu agentia si concluzia : avem rezervare din 10.07.2010
Si printre toate aceste chestii mai aveam de rezolvat si alte treburi administrative + sedinta de la 13 la birou !
Per ansamblu , m-am descurcat bine !!
Acum sa vad ce s-a mai discutat pe aici...
Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)