Ce gatim in Postul Pastelui ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

bors de fasole
fasole prajite
varza calita
sarmalute de post

anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

poate dai aici reteta pt fasole prajita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Praslea ne-a cerut spaghetti cu sos. Acuma fiind in post am sa incerc sa fac sosul fara branza, oua sau carne.
Dar nu stiu exact cum. Am vazut mai multe retete, vreau insa ceva probat de voi (o sugestie deci pentru sos) - ceva ce pot s aii dau si la micul printz.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickip spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Praslea ne-a cerut spaghetti cu sos. Acuma fiind in post am sa incerc sa fac sosul fara branza, oua sau carne.
Dar nu stiu exact cum. Am vazut mai multe retete, vreau insa ceva probat de voi (o sugestie deci pentru sos) - ceva ce pot s aii dau si la micul printz.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Sos de rosii cu ciuperci
--ceapa, usturoi, ciuperci, rosii, bulion, busuioc, sare, piper

Lasagna cu dovelecei, vinete si sos de rosii
--un rand de paste, un rand de dovlecei opariti si taiati pe lungime, un rand de paste, un rand de vinete taiate pe lungime si putin calite, un rand de paste...si tot asa...la final trebuie sa termini cu un rand de paste si peste torni un sos de posii cu usturoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Eu am facut musaca de soia cu salata de andive iar diseara o mancarica de fasole verde din cutie sau brocoli fierte si apoi un pic in wok cu sos de soia si putin ulei.

Cait
Home is where heart is...
http://picasaweb.google.com/caitlin83490/HainuteInscriptionate#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

fasole prajita>
fierb bine fasolea...tai apoi 2 cepe potrivite si pui putin ulei si restul zeama de la fasole...dupa ce sa innabusit ceapa bine..pui apoi sucul de rosii( eu am facut in casa) si apoi mai lasi un pic asa cu capacul ps.si paoi rastorni fasolea fiarta peste ceapa calita si pui arome( busuioc, maghiran, cimbru, piper, delikat) si amesteci si mai lasi inca vreo 20 min la foc si inchizi apoi..
o poti servi cu mamaliguta si muraturi.........m ce bune e

meniu

sarmale de post
tocanita de legume(orez, morcov, ceapa, cartofi, suc rosii)
negresa de post

anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

sarmale (rulouri) de varza cu cartofi si ciuperci
- pregatim un piure de cartofi (carofi fierti, striviti, condimentati cu sare si putin ulei )
- ciupercile curatate le inabusim in tigaie cu sare, ulei, un catel de usturoi si la sfirsit putin patrunjel
- oparim bine de tot frunzele de varza, le scurgem si apoi le umplem cu piureul de cartof amestecat cu jumatate din cantitatea de ciupercile
- facem sarmalute / rulouri pe care le punem in tava si le coacem la cuptor la foc mediu cca 15 minute ( ungem cu ulei sau punem cite un cubulet de margarina pe fiecare sarma inainte de a introduce tava la cuptor )
- servim sarmalutele cu restul de ciuperci sau chiar si cu un sos de rosii ( suc de rosii cu pulpa, putin ulei, un catel de usturoi sau putina ceapa tocata, sare si piper le lasam sa fiarba putin pina scade si se mai ingroasa sosul )

supa de conopida cu ciuperci si tarhon

- fierbem conopida curatata si spalata in apa, saram
- inabusim in tigaie ciupercile curatate cu putin ulei, sare si un catel de usturoi
- conopida fiarta o mixam in blender / mixer vertical sau chiar cu unealta de facut cartofi piure adaugind zeama in care a fiert sau o supa vegetala daca aveti gata facuta pina cind este cremoasa dupa gustul vostru mai mult sau mai ptin lichida
- adaugam ciupercile cu tot cu uleiul aromat si tarhonul tocat ( al meu e uscat) si mai lasam sa fiarba citeva minute

pentru zilele cu dezlegare la lapte se fierbe conopida in 1/2 lapte si 1/2 apa sau supa vegetala

n-am poze caci abia acum fierb in oala :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Pentru azi
Ciorba de fasole si
Mancare de dovlecei cu orez
si chifle

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Mancare de teci si ciuperci la cuptor cu ardei copti si usturoi