Sezatoarea canadiana (172)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inacanada2005 spune:

Mai bine mai tarziu decat niciodata:

La multi ani, Doina!
La multi ani, Maru!
La multi ani, Dana (Podeanu)!
si
La multi ani de aici incolo, ca cetatean canadian, Monicutza_bb!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

monicutza, sa iti fie de bine cetatenia!, habar n-am ce urare e potrivita :)
Mie mi-a placut ceremonia noastra, mi-a placut partea formala a ceremoniei, si apoi mi-a placut judecatorul, a fost destins, cald, glumet, si ne-a facut sa ne simtim bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Iaca vin si eu cu intarziere sa le urez La Multi Ani doamnelor Maru, Donia si Dana! Sa fiti iubite

Ankalaura, in Canada nu prea se stie ce e acel definitivat din RO. Iar despre ore, era vorba de cate ore de practica pedagogica ai inregistrate in foaia matricola. De obicei in RO se fac mult mai putine decat se cer in Ca, de aceea se impune anul suplimentar aici. Te bate gandul sa intri in invatamant?

Olga, imi place tare viziunea asta de Vie en Rose

Daiopri, tu te simti vinovata ca nu mergi la serviciu??? Altii simt invers

Cristina

Yasmine et Chris Anthony

The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Anka, vorbeam efectiv de numarul de ore predate la scoala ca profesoara. Asta iti poate folosi in Quebec cand vor calcula vechimea ta in munca cand in sfarsit ajungi sa predai.( ceea ce popate fi f. f. avantajos la bani)Mi-a dat-o directoarea. De fapt eu am scris-o direct in franceza, iar directoarea a dat cu subsemnatul. Acum eu n-am folosit-o, nici nu mai stiu care e procedura de intrare in invatamant aici. Ca s-a tot schimbat in 6 ani. De chestia cu definitivatul nu stiu nimic. Din pacate nu e nimeni in Quebec, pe aici, care sa fie profesoara. Sunt diferite aici procedurile( de ce m-as mira) decat cele din Ontario.....

Monicutza imi pare rau de admitere. McGill-ul e mult mai carcotas la admitere decat universitatile francofone. Dar sa iei cursuri ca student liber in domeniul( adica neinscris intr-un program) nu te-ai gandit? Pana iti faci cursurile cerute ca preliminarii? Eu zic sa nu renunti, fa cursurile ce ti-au cerut ca preliminarii si mergi pe drumul tau. Apoi, cand o sa-ti accepte dosarul vei credita( adica recunoaste) cursurile urmate ca student liber. Eu daca as fi stiut de chestia asta cu student liber n-as fi pierdut 2 ani din viata aiurea......
Nu cred ca poti recupera dosarul.... Doar daca te duci personal peste ei si sa ceri sa facu copii....
Felicitari pentru cetatenie!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Monicutza, la multi ani pentru ziua de 17 februarie, sa va fie de bine noul statut, de cetatean. Imi pare tare rau ca nu ai fost acceptata la McGill, dar consilierul cu care ai vorbit (parca) nu ti-a spus ca ai nevoie de aceste prealabile? Of! Imi pare rau ca ai pierdut un an!

Octav din acest motiv a renuntat la kinesiologie, avea pe linie sportiva ce-i cereau, dar nu avea pe cea academica, ii lipseau cursuri de colegiu ca anatomia, matematica si inca vreo 8... deci ca sa se inscrie la BAC avea nevoie de 10 cursuri prealabile si inca un curs de engleza scrisa stabilit dupa testul dat la ei. A apucat sa faca doar cursul de engleza, in rest i s-a parut mult prea mult. Nu ai ce sa le faci, asta cer, ai - esti primit, nu ai - nu esti. Asa s-a intimpla si la ETS, a trebuit sa faca un curs prealabil de matematica, l-a facut, dar s-a enervat si nu a mai vrut sa continue studiile (certificat) pentru ca el cind a luat cursul a crezut ca e matematica grea, care lui ii lipseste, dar erau notiuni de baza, simpla, de nivel de liceu... a bodoganit toata sesiunea, ca profesorul e slab pregatit, ca cei din clasa sint bita si el sta acolo (la dorinta mea!) si pierde timpul sa invete aia tabla inmultirii (nu era chiar asa, dar ii intelegeam frustrarea si durerea pentru banii pierduti)... norocul lui ca a fost acceptat in programul de acum, cred ca il si bateam pina la sfirsitul certificatului.

Eu astazi, in cadrul cursului la care ma simt in regula, perfect integrata si la locul meu, singurul curs de altfel..., despre relatii interculturale, am facut turul Montrealului in trei ore si ceva, cu autobuz galben scolar. Am aflat atitea lucruri despre Montreal incit am ajuns la concluzia ca e un oras in care merita sa traiesti, fie si pentru citiva ani. Ar fi si mai frumos sa ai si timp si bani sa te bucuri cu adevarat de ceea ce ofera un oras ca asta. M-am simtit bine, ca un turist intr-un oras strain, asa cum imi place mie mult de tot. Ne-am oprit si am mincat bagel, cica in Montreal sint cei mai buni din, ei, uite ca nu stiu exact de unde, dar cred ca de pe continentul american... pentru ca e singurul loc unde este permis sa sa faca pe foc. Si acum am venit acasa, le-am povestit Agatei si lui tati si am asa un dor de ducaaaa... m-as duce oriunde, numai sa ma duc. Cred ca mergem duminica in Laval, ultima data cind am fost, am descoperit un centru dragut, stil vechi, nu mai stiu unde... dar eram grabiti si nu am apucat sa ne oprim si sa-l vizitam asa, pe indelete...

Ankalaura, nu am citit in urma ce intrebi, dar am o cunostinta profesoara aici, daca ai intrebari concrete, as putea sa o intreb... nu e prietena, dar pot sa o intreb daca nu ar vrea sa discutati eventual direct, prin email.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Vai mie, n-am mai scris de 5 pagini, cand mai recuperez cu raspunsurile?

In primul rand multumesc pentru urari!

Dana P, eu m-am sarbatorit saptamana trecuta. A iesit la iveala mai tarziu, ca ma intreceam cu maru la subiectul de slabit care-i mai batrana... si am castigat

ange, eu am petrecut deja si am primit si cadouri super faine! Sa mai treaca durerea intrarii in noul deceniu...

maru, si mie-mi place zodia mea ... si consecinta de care spuneai si tu

ankalaura, multumesc pt info cu bagajele. Eu si cu finii mei speram sa admita 2 bagaje de cala... asta e, oricum pretul e bun.
Mie nu mi-a crescut leusteanul in ghiveci. De doua ori am incercat si de doua ori mi-a murit. Acum noroc ca am curte, iar vecinul ungur insurat cu o poloneza mi-a dat radacina de la el.
Si legat de Paste, a fost prima sarbatoare petrecuta aici... putin cam deprimanta. Am pregatit totul ca acasa, masa bogata, dar noi eram singuri. Insa am supravietuit

Daiopri, cred ca am uitat sa te felicit pentru pisoiul mititel... La multi ani si sa va bucure!
E impropriu spus ca "stai" acasa, ca doar muncesti o gramada, n-ai senzatia asta? Partea buna e ca ai program mai flexibil, partea proasta e ca nu te plateste nimeni...

Olga, ce de emotii cu copiii, cred ca ai o inima tare puternica, eu doar citesc de frigarui si simt ca ma ia cu stop cardiac!
La intalnire nu vii? Ca parca n-am citit nimic despre asta.

Emilly, ce bine ca mai apari! 3 joburi, 12 ore, cum mai rezisti? Esti tare, crede-ma!
Copilita ta frumoasa ce mai face?

monicutza, multi ani inainte fericiti cu sotul si familia voastra frumoasa!

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Roxana, ma inscriu la rind la leustean , pentru ca-l vind cei de la Transilvania la pret de contrabanda:((
Doloress eu doar m-am amuzat de ce-a scris Delia , astept sa va cunosc, si pe voi si sa o intimpinam pe Anka (si pe zavalita daca se razgindeste :)) majoritatea fetelor care s-au lipit aici n-au mai plecat, stiu ele de ce!
Moni, imi pare rau pentru McGill, stiu ca-ti doreai sa iasa dar nu gasesti ceva echivalent la Concordia? nu a fost sa fie destinul tau, eu am renuntat la un DESS la ENAP in admin. publica cind am ales HEC ul (macar asta a fost mai ieftin si mai scurt), si acum nu regret deloc, cred ca-mi muscam degetele sa ma vad cu diploma si sanse sa profesez prin coclauri prin nord, cum e o cunostinta acum mutata in N.Brunswick cu diploma respectiva;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Ana... ba eu m-as muta in NB, sa mor ca da, citiva ani, nu-s de ce m-a prins pe mine flama cu mutatul, de fapt am facut copilul asta la 40 de ani si ma cred tinara.. .si chiar sint in capul meu... ca decolteu-i plin de riduri... amu' era de asteptat! Concluzia: despre ce diploma vorbim?

Re: leustean: mie la casa veche mi-a prins si s-a tufit struna, l-am dezgropat de-acolo, l-am mutat aici si, in trei zile, mi l-au mincat furnicile! Cih!

Ankalaura, tu ziceai de tel mobil? Nu stiu sa-ti zic daca alea din Ro o sa fie bune aici, stiu doar sa-ti zic ca te muti si aoua zi ai telefon, poate chiar ni aceeasi zi.. avind in vedere ca tu stii unde o sa stai poate casa are deja telefon.. sigur n-o sa fii rupta de lume.

Merci cui a votat cu 5 martie, merci - merci, abia astept sa va vad! Gasca asa mare n-am fost de multicel! De zis ca daca nu-s punctuala e pt. ca ma tine pe loc Miss Z., da' vin!

Doloress, eu o cunosc pe finuta ta :) Ca si pe mamica ei! Tu o sa fii singura "surpriza a emisiunii". Na, mai vrei pressure?! Abia astept sa te cunosc!

Emilly, long time no see! Take care, sint sigura ca iti place ce faci! Ce face mindretea mica?

Delia, de-aia sintem aici, sa ne spui. N-aveai de unde sa stii despre familia de sus, te inteleg ca nu esti in apele tale si ca ai impresia ca ai calcat strimb, se mai intimpla insa n-a fost vina ta!

Dana, si pe mine ma lasa memoriile, da' eu mi-am spus ca-i din cauza ca am creierul tare odihnit de atita stat acasa!

So, Donia, Dana, Maru, ladies, la multi ani!

Sur quoi je tire ma reverence (ca mi-e foame!)
Pupici,
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Ana asa e Delia tare sufletista si tine tare la mine, asa cum si eu tin la ea, ca suntem prietene vechi. Ea a zis numai asa, ca raspuns la ce zicea Dana ca vrea sa ma cunoasca. Stiti cum ne-am cunoscut? Tot pe-un forum. Pe Quebec.ro, inainte de la pleca, am plecat cam in acelasi timp, ei cu o luna inaintea noastra. Si ne-au primit la ei, ne-au aratat totul, ne-au incurajat, fara sa ne cunoasca prea mult. Si uite asa s-a infiripat o prietenie frumoasa! Acuma suntem si neamuri, o data cu venirea soimitei! Asa ca mare lucru cu forumuirile astea, eu votez pentru cu doua maini ca asa am cunoscut oameni si prieteni minunati.

Simonna sa stii ca toate mamele pe care le-am cunoscut eu si care au facut copii putin mai tarziu sunt cele mai cool! Pentru ca puiul te obliga sa tii pasul cu el, cu moda, cu trendurile. Si uite asa te mentii tanara pana la 70 de ani!

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Azi mi-a aterizat si soata acasa... eu imi recuperam copiii ca azi au schiat (cu scoala) la St Sauveur. Cind am ajuns acasa ma astepta surpriza CADOUL. Mi-a dat intii o cutie de bijuterii mica, ca de inel. Am deschis-o ( asa cam fara tragere de inima, am la ineleeeeee) cind colo, in cutie nimic! Nimic cadou, doar o hirtie alba mica. O despachetez ...intrebare "Ce si-a cumparat Sorin primul lucru in Ro?" Am plecat (cu totii in sir indian) la dulapul cu pantofi. Acolo intre pantofi o cutie lunga, o bratara de argint cu pietre albe. Linga ea o alta hirtie... aceeasi intrebare dar cu alt personaj...am ajuns la dulap la Edi. In buzunarul de la sacou o pereche de cercei din aceeasi gama Crislu... si o alta fituica...mergem la blugii Denisei un colier cu aceeasi piatra alba. Si ultimul mesaj : Bravo , ti-ai adus aminte de toate astea, inseamna ca nu te-ai ramolit si inca te mai duce memoria la 42 de ani. Te iubim mult de tot, Sorin Denisa si Eduard.

Am pastrat toate hirtiutele, ce-o sa mai pling la citirea lor cind oi fi mai batrina.

Am simtit asa nevoia sa va zic si voua.

Nelia, merci, o sa caut untura de peste. Eu cu pastilele astea mari, de cind cu nodulii la tiroida , am senzatia la fiecare ca nu aluneca pe git.

Delia, ma topesc dupa bblusa ta. Pozele de la botez, cu portul national sunt superbe.

Monicutza felicitari ptr cetatenie. parca mai ieri ai venit la Marathon, atunci cu Salina, si cu copiii.Mai tii minte? Parca aveai un an de Canada? Uite ce repede a trecut timpul.

Mergi la inceput