menopauza precoce sau insuficienta ovariana premat
Raspunsuri - Pagina 4
cristm spune:
alabala
eu am analizat indelung chestiunea asta cu donatoare; situatia sta in felul urmator:
1. daca gasesti donatoare ( diverse surse ...) trebuie in primul rand sa ai increderea in ea, sa-i faci un rand de analize sa-i platesti cazare ei si tie la FIV ( eu personal as face la Budapesta ) , sa-i platesti ei stimularea ovariana si monitorizarile, punctia ovariana si embrion transferul pentru tine, drum, cazare, mancare ; se aude ca recompensa ar fi undeva in jur de 1.000 eur ; toate astea in total ar fi peste 4.000 eur.
2. sa mergi la o clinica privata , de exemplu Cehia, Brno , cost cu donatoare : 4200 eur,la care se adauga doar cazare, drum , masa pentru tine, pentru cateva zile ( cat dureaza embrion transferul )
este mult...nici eu nu stiu daca am sa recurg la solutia asta...dar cred ca una peste alta , varianta asta finala este mai convenabila.
blonda39 spune:
cristm,
FSH mare inseamna tot rezerva ovariana redusa/compromisa, asta nu inteleg eu: care dintre cele 2 analize e mai concludenta ???
Inca nu mi-am facut AMH, parca tot aman, poate mai e o speranta...
Si, intr-adevar, rezerva ovariana nu se reface, nu e posibil.
Mai am o intrebare: eu mi-am facut de fiecare data FSH-ul seara, nu la prima ora pe nemancate...credeti ca are vreo influenta ???
Va pupa Blonda.
Ioanatugs spune:
Cea mai relevanta analiza este AMH-ul, pentru ca el arata exact rezerva ovariana. FSH-ul si Inhibina B pot fi influentate de diferite tratamente si deobicei difera de la o luna la alta.
CrisaS e importanta analiza si poti s-o faci, ca sa stii cum stai. Nu ne-ai spus ce valoare are estradiolul tau?
cristm spune:
ciao fetele
diferenta intre FSH si AMh este ca ,intr-adevar ,asa cum stiti si voi ,FSH poate sa fluctuesze, el arata teoretic rezerva ovariana a unu ciclu anume, de aceea se si recomanda a se face in a 2-3 zi a ciclului ( practic arata daca ovulzi la ciclul respectiv )
AMH- ul insa arata rezerva ovariana de sine statatore, analiza poate fi facuta oricand...arata care este strea efectiva a functionarii ovarelor tale.TEORETIC nu poti avea cum un AMH prost si mai tarziu cu cateva luni unul mai bun.
Sincer...si eu ma gandeam sa-mi mai repet odata AMH_ul.Nefacandus-se in Romania ( sangele se trimite in Germania ) am citit undeva ca rezulatul analizei, adica corectitudinea lui poate fi influentata si de temperetura la care se transporta sangele...si alte detalii de genul asta.De aceea parca m-ar bate si pe mine gandul sa o mai repet odata...
ideea este ca eu menstruatie nu mai am de mult...iar cand o am e din ce in ce mai rara...deci probabil ca amh-ul meu pe acolo pe undeva este..
voi ce tratament homeopat ati luat de ati avut din nou ciclu?
Ioanatugs spune:
cristm eu de ex. am menstruatie si fara tratament, insa InhibinaB mi-a iesit doar 13, iar valorile normale sunt peste 16. Cat despre AMH el inca nu e dezastruos, este 4,5 insa ma gandesc si eu oare cat de relevanta e analiza asta facuta la noi si trimisa in Germania??
Eu am scazut mereu FSH-ul cu Cyclo-progynova, anul trecut era 29 si dupa 2 luni de tratament a ajuns la 13. Acum a scazut 10 unitati in 2 luni si abia astept sa-l repet luna asta sa vad cum mai este. Vreau sa-l aduc cat mai aproape, in limite si abia apoi sa mai fac un FIV. In decembrie m-am grabit si am incercat un FIV cu FSH de 30, iar rezultatul a fost dezastruos, nici un folicul. Insa am avut si protocolul cel mai lung si nu e recomandat pentru cele cu rezarva ovariana slaba.
cristm spune:
ioana
eu stii la ce ma gandesc....daca incerc sa iau si eu medicamentele luate de voi...ma ajuta cu adrevarat la rezerva ovariana...practic FSH-ul acela care scade arata o usoara crestere a rezervei ovariene...
oare este posibil acest lucru...asta ma macina pe mine de 2 luni incoace...
Flori70 spune:
Fetelor AMH-ul se face in orice zi sau este conditionat de menstuatie ca la capitolul asta stau prost rau.
Am comandat la o farmacie DHEA, de abia astept sa-l iau
Ar fi fantastic sa pot incerca din nou sa fac FIV-ul normal
pupici
blonda39 spune:
Ioanatugs,
Stii cumva care este nivelul superior al FSH, de la care pot sa incep sa ma gandesc la stimulare/FIV ?
Din cate am inteles eu, se poate face si stimulare fara FIV (presupun ca FIV fara stimulare e imposibil :).
Of, inca nu mi-am facut acest AMH ...sper sa am timp saptamana viitoare. Am o mare strangere de inima cand ma gandesc la rezultat.
Tu in ce etapa esti ? Cand iti repeti FSH-ul ?
Ioanatugs spune:
cristm medicamentele nu ne imbunatatesc rezerva ovariana, ea va ramane aceeasi. In schimb Cyclo-progynova regleaza menstruatia, face sa creasca endometrul, iar pentru cele care nu au deloc menstruatie o face sa revina. Iar DHEA imbunatateste calitatea ovocitelor, a embrionilor si daca in mod normal produci doar un folicul, dupa un astfel de tratament poti produce 2, 3 foliculi. Asta in coditiile unui protocol de FIV, pentru ca in mod normal sansele sa ramai insarcinata natural cu o rezerva ovariana mica sunt extrem de mici.
Flori70 AMH-ul se poate face in orice zi, nu este deloc influentat de menstra.
blonda39 daca valorile normale ale FSH-ului sunt 3-12, limita superioara este 12, sau pe aproape. Insa multi medici cand vad o rezerva ovariana mica, propun direct FIV, nu asteapta ca FSH-ul sa scada, pentru ca e posibil sa nu mai scada niciodata la unele persoane. Altii mai sceptici te trimit direct la ovocite donate, deci depinde de medicul tau. La mine insa a scazut merereu dupa tratament si deaceea incercam sa-l scadem cat mai mult. Mai ales ca am avut un tratament intrerupt din lipsa de raspuns la stimulare.
Acum ma confrunt si eu cu o problema, mai am inca 4 pastilute de Cyclo-progynova de luat si deja menstra da semne sa apara. Of sper sa nu vina mai devreme, ca-mi da toate planurile peste cap.
Eu voi repeta FSH in z2 sau 3 si asta ar trebui sa fie saptamana viitoare.