menopauza precoce sau insuficienta ovariana premat

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

de cata incredere se bucura synevo.
ca eu una nu am incredere nici in ei.
daca aveam chist stiam. cred sincer ca erau in stare doctorasii din oras (iasi) sa vada un chist.
mda...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Sau poate ai mancat ceva estrogenic???

Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM (2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= euthyrox 31.25mg, Taxofit folsaure metafolin+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
O ultima incercare apr/mai 2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

:))))
ca toate doamnele de pe aici mananc bio in general si ma feresc cat pot de ce ma pricep eu ca e estrogenic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xdidi spune:

salutare fetelor,
sper daca chistul de care vb este endometriozic , s-ar putea sa iti pape si el rezerva ovariana si de atsa sa ai un fsh asa mare , oricum fsh-ul scade eu am avut 25 si dupa o laparo(in care am curatat endo si aderentele) am avut fsh 10, insa amh-ul m-a spart....cu toate ca este mai mic de o,1 am menstra si ovulatie spontana(inca)...tot fiv cu ovodonatie mi s-a recomandat si mie...dar am zis pas...
eu inainte sa-mi fac analizele de z3 , atunci cand mi-a iesit fsh-ul normal am luat suplimente de catina cu q10 de 60 mg, deci cred ca ajuta q10 si la sigur ajuta la reglarea hormonala si in cazul tiroidei(mama are hiper si de cand ia a inceput sa creasca tsh-ul)
aaaa si fsh-ul mai creste si daca ai aderente in jurul ovarelor, asta mi-a zis-o chirurgul care m-a operat ultima data...ca n-au cum sa elimine hormoni ...
iti urez bafta si daca un dr te constrange sau nu te face sa te simti ok , schimba=l eu am patit-o si cand am ajuns la un doc care m-a linistit s-au intamplat multe lucruri bune...faza asta cu reusita tine mult de neuron, mi-e dupa ce m-am linistit mi-a venit ciclu normal , in conditiile in care nu mai raspundeam la nici un tratament si mi-au zis ca intru la menopauza la 25 ani...si imi vine si acum
te puuup si iti doresc gemenasi sa recuperezi

Mergi la inceput

Xdidi chistul meu are continut ca endometrul de aceea i se spune endometriozic dar nu am endometrioza. Si-a modificat structura , i s-a mai adaugat ceva lichid si acum se vede jumatate lichid jumatate solid. M-am uitat pe un ecograf din nov 2010 avea 18/16 mm iar acelasi chist in 2006 avea 34mm (il scazusem cu gemoderivate). Dupa fiv a crescut la 26mm si sper sa reusesc sa-l aduc la forma din nov 2010. Tot pe ecograful acela din 2010 am vazut ca am plecat la FIV cu 5 antrali pe ovarul cu chistul si doar 2 pe OD cel sanatos. Acum am invers, chistul il afecteaza, nu mai produce foliculii care ii producea inainte.
Ceva e ciudat, la 7 antrali sa am FSH 21, sigur e o eroare. Dc as avea un singur ovar cu 5-6 foliculi oare cat ar fi FSH-ul?
Multumesc pt sfaturi, deocamadata raman la acelas medic, continui sa fac analizele si daca luna viitoare am un FSH mai mic si o tine tot cu ovodonatia imi caut alt medic.

Mergi la inceput

draga mea eu cu ova-mit am scos 3 foliculi la stimulare, asta nu mi-a garantat ca sunt de buna calitate...e ceva ciudat zic si eu...la mine cel putin la ce analize am si am avut organismul functioneaza ceas...si culmea ca am raspuns la stimulare...insa la cata endometrioza am , nu-mi fac sperante la un bebe natural, ne-am gandit deja la adoptie.
cat despre chist, e mic si a regresat ceea ce este bine, insa chisturile in endometrioza sunt cu lichid inauntru, pt ca endometrul continua sa se comporte la fel si in chist...exact asta este endometrioza , tesut endometrial ectopic si viu...
eu zic sa iei suplimentele cu q10, sa te calmezi sa papi bine sa-ti iubesti sotul si cine stie de unde sare ...daca mie mi-a scazut fsh-ul si sunt epava am 2 ovare care nu fac nici cat unu si ca marime si ca productie, sigur o sa-ti scada si tie...asta cu ovodonatia mi se pare prea dusa la extrem, acum ce sa zic doctorii sunt doctori, insa si noi avem dreptul sa ascultam mai multe opinii.
iar cu aderentele au am avut probleme la a doua operatie pe eco nu se vedea nimic, decat un hidrosalpinx si la laparo aveam aderente peste aderente si nu mai aveam fund de sac doughlas, iar trompele erau bine merci...daca ai facut interventii sa sti ca apar aderente si astea iti pot strangula ovarele si sa nu mai elimine hormoni si sa iasa fsh-ul varza...ti-am zis supa SF treaba asta insa eu am auzit-o de un chirurg bun
bafta

Mergi la inceput

Ovarele tb sa fie bine vascularizate ca sa produca foliculi, aderentele care le ai nu lasa ovarele sa functioneze bine.
Dr cu care fac fiv cred ca nu a luat in seama ecograful deoarece nu era facut de el, s-a luat doar dupa analiza FSH atunci cand mi-a recomandat sa fac cu ovocite donate. Dc imi scade FSH o sa ma prezint la el in zi 2-3 sa se convinga ca am antrali. Mi-e o frica de mor de AMH, o sa -l fac peste 1-2 luni, sa mai scada FSH-ul

Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM
(2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= euthyrox 31.25mg+Taxofit folsaure metafolin+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
Un ultim FIV in apr/mai 2012 cu clexane 0.4x2/zi din zi 1 de stimulare (fara aspenter)

Mergi la inceput

mai bine fa-l acum , la mine amh-ul a iesit dezastru in luna cu fsh 10 , eu de la dr la care am fost(si sunt destui) nici unul nu s-a luat doar dupa fsh, erau mult mai siguri pe amh si totul corelat cu eco si cu ce le spuneam despre ciclu...

Mergi la inceput

5ab1na am vazut ca te pricepi la tratamente, pt o baba ca mine cu FSH mare (dar cu 7 antrali in zi 2) ce tratament ar fi indicat. Cei de la Sibiu nu dau LH persoanelor peste 40 ani , numai gonal sau puregon. Eu la toate procedurile de IA si FIV am facut gonal iar raspunsul ovarelor a fost aproximativ la fel indif ce doza am bagat.
Aseara am citit studii despre maca aplicata unui grup de studiu la menopauza ( ca doar sunt baba) si dupa 2 luni de maca FSH a scazut de la 56 la 47 , dupa 8 luni de maca a scazut la 38 , in schimb a crescut LH-ul si foarte putin E2

Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM
Tratam pana la FIV= euthyrox 31.25mg+Taxofit folsaure metafolin+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
Un ultim FIV in apr/mai 2012 cu clexane 0.4x2/zi din zi 1 de stimulare (fara aspenter)

Mergi la inceput

Am gasit un tratament pt cele cu raspuns ovarian slab
http://www.drmalpani.com/oopause.htm

Ati mai auzit de letrozole?

"Day 1.
Day 2. Vaginal ultrasound scan to confirm there is no ovarian cyst. If there is no cyst, we can commence superovulation.
If there is a cyst, we aspirate (puncture) it and continue with the treatment.
Tab Letrozole (Femara), 5 mg daily . Inj Menogon (75 IU), 8 amp (600 IU ) daily
Day 3 Tab Letrozole (Femara), 5 mg daily . Inj Menogon (75 IU), 8 amp (600 IU ) daily
Day 4 Tab Letrozole (Femara), 5 mg daily .Inj Menogon (75 IU), 8 amp (600 IU ) daily
Day 5 Tab Letrozole (Femara), 5 mg daily . Inj Menogon (75 IU), 8 amp (600 IU ) daily
Day 6 Tab Letrozole (Femara), 5 mg daily . Inj Menogon (75 IU), 8 amp (600 IU ) daily
Day 7 . Inj Menogon (75 IU), 8 amp (600 IU ) daily. Inj Orgalutron, 0.25 mg daily
Day 8. Inj Menogon (75 IU), 8 amp (600 IU ) daily. Inj Orgalutron, 0.25 mg daily
Day 9. Inj Menogon (75 IU), 8 amp (600 IU ) daily. Inj Orgalutron, 0.25 mg daily
Day 10. Vaginal ultrasound scan to monitor follicular growth
The Menogon and Orgalutron injections continue until the follicles are mature (approx Day 12). Then the HCG injection is given, and eggs retrieved 36 hours after this.
Embryo transfer is performed 2 days later."

8 menopur???

Sper... sa devin mamica

Mergi la inceput