menopauza precoce sau insuficienta ovariana premat
Raspunsuri - Pagina 11
Ioanatugs spune:
Bytzi multumesc iubita si multa bafta! Eu am luat DHEA doar 3 luni, pina la FIV-ul trecut. Nu stiu cat de mult m-a ajutat, pentru ca am avut 2 ovocite si respectiv doi embrioni, insa nu au fost de f. buna calitate si deaceea cred ca nu s-au prins. Acum am luat ceva naturiste, insa nu f. mult si nu in fiecare zi. Acum sa vedem maine la punctie cum stam si pe urma ne facem si sperante!
Speranta2 multumesc!
xdidi spune:
salutare fetelor
am mai scris o data aici cand nu-mi venea anu trecut dupa ce avusesem menopauza indusa....pe vremea aia adica prin sept anu trecut aveam fsh de 13.38, mi-a revenit cm-ul prin decembrie asa de la sine m-am calmat si acum dupa 6 menstre mi-am refacut fsh-ul si ...e 25.7 nu stiu ce sa mai fac ....luna asta am primit cele mai ingrozitoare vesti am si hidrosalpinx pe trompa dreapta si mi s-a refacut endo pe ovarul stang sunt cam in plop.....si tare as vrea sa-mi schimb doctorul...am auzit lucruri frumoase despre dr. albu de la medlife si as vrea sa fac o incercare....treaba e ca eu nu vreau fiv, iar de stimulare cred ca nici nu se poate spune, vreau sa va spun ca eu am 25 ani si totusi mi se pare incredibil sa ai fsh-ul mai mic cand ai o menstra amarata stimulata de duphastone si cand revine natural (nici macar naturiste n-am luat) sa creasca , defapt sa se dubleze
va imbratisez si astept pareri la adesa doctorului
didi
speranta2 spune:
Xdidi, stai linistita. Dr. Albu e ok si nu e pus pe facut FIV neaparat. Eu m-am dus la el cu recomandare de FIV si mi-a spus ca pot sa raman si natural, nu neparat prin FIV. Asa ca, zic sa mergi cu incredere, in primul rand e ginecolog.
Sunt fete pe aici care pot confirma ca nu sare direct la FIV daca el considera ca sunt sanse si altfel.
Sper ca ti-am fost de folos.
xdidi spune:
Merci speranta sper sa fie asa o sa incerc ca m-am saturat de afirmatia "nici fiv nu stiu daca se poate la tine" si totusi am o varsta la care chiar nu vreau sa ma gandesc ca nu se poate si altfel, macar sa incerc si apoi sa ma conving , eu n-am nici 6 luni de incercari naturale.
merci si ganduri bune
didi
blonda39 spune:
Ioana, bafta !
xdidi, nu dispera .
Nu gasesc ce ai postat la acest topic, dar nu conteaza.
Da-ne mai multe detalii, sa te putem ajuta...Analizele le-ai facut in z2 a CM ?
In orice caz, faptul ca ai avut 6 menstre (regulate, sper) consecutive, e destul de important.
Ce alte analize ai mai facut ?
xdidi spune:
Blonda analizele sunt facute in ultimele ore de z3, adica mi-a venit vineri pe la ora 19 si recoltarea a fost facuta luni dimineata la 8:30
ultima mea menstra a fost a 7a si au fost detul de regulate, adica prima menstra am avut-o in decembrie, apoi mi-a venit la 27z, apoi la 26z si pana luna asta la 25z regulat zic eu, insa luna asta mi-a venit la 31z am luat ceva antibiotice pt hidrosalpinx si credeam ca asta a fost cauza, cu toate ca am mai luat antibiostice si in martie si mi-a venit ceas la 25z
eu am endometrioza si se pare ca as avea si hidrosalpinx la trompa dr.
merci va puuup
didi
Mami2Dani spune:
Fetelor, am reusit sa ma inregistrez in sfarsit!
Va citesc de ceva timp si cred ca nu este fair sa citesc fara sa postez despre experienta mea.
Scriu imediat ca vad daca post-ul asta este reusit:-)
Mami2Dani spune:
Povestea mea:
Am un baietel de 3 ani nascut natural, fara probleme.
Cand a implinit 1 an si jumatate am vrut sa incerc pt al doilea copil numai ca nu aveam perioade, de fapt aveam o data la cateva luni. Am mers la medic si dupa ceva investigatii a venit surpriza: FSH=85.
Dupa o perioada de disperare am hotarat sa incerc tot ce se putea in ciuda verdictului doctorilor ca nu se poate face nimic.
Am gasit un medic la Stanford Hospital care accepta sa discute cu paciente cu FSH ridicat (locuiesc in California).
La prima vizita aveam 2 foliculi. I-a urmarit, s-a maturizat unul, mi-a zis cand sa "incercam". Nu s-a prins nimic, mi-a venit perioada.
Dupa 5 luni de monitorizare in sfarsit apar iarasi 2 foliculi. Iarasi incercat natural cu nici un rezultat.
Doctorul mi-a zis ca FIV nu va merge la mine pt ca ovocitul in stadiul asta este foarte fragil si nu prea supravietuieste.
FIV aici ar costa 35,000$.
In sfarsit, dupa monitorizari si multi bani fiecare incercare la fiecare 5 luni nu se prindea.
Intre timp mi-a zis sa iau DHEA ca poate ajuta. Am luat 4 luni apoi pauza 1 luna apoi iarasi 4 luni dar nici o imbunatire. Am luat Branca ursului 4 luni: nimic nou. Am facut acupunctura 3 luni (o data pe saptamana) : nimic.
Ceea ce vreau sa spun este nu ca nu va va ajuta nici una din aceste metode. Cred ca e bine sa le incercati, fiecare poate fi intr-un diferit stadiu al menopauzei si poate una din metode s-ar putea sa ajute.
Eu acum nu am mai avut perioada 5-lunara, se pare ca s-a oprit in totalitate.
Acum aproape o luna am intrebat medicul meu daca HRT ar putea ajuta (Hormonal Replacement Therapy). A zis ca s-ar putea sa ajute.
Mi-a prescris Estradiol pt 25 zile cu Progesteron din ziua 16 pana in ziua 25. Dupa 2 luni si jumatate a zis sa merg la control sa vedem daca a ajutat cu ceva.
Am vorbit cu o fata din Craiova (am gasit-o in Formula As) care zicea ca a intrat la menopauza si medicul i-a dat Diane-35 pt un an.
Ovarele ei aratau ca ale unei femei de 80 de ani. Dupa un an de Diane-35 a ciclurile i s-au reluat si a ramas insarcinata nascand un copil sanatos.
O sa va tin la curent ce face HRT-ul asta, daca e bun la ceva.
Numai bine,
Laura
xdidi spune:
salutare fetelor
am fost ieri la eco si mi-a descoperit un hidrosalpinx bilateral, dar cica aveam foliculi in dezvoltare cel mai mare de 6mm, endometru de 6.2 si mi-a zis sa stau linistita cu fsh-ul ca nu e mare nu mai inteleg 25.7 nu e mare....ma rog acum caut un dr. pt trompe sa le rezolv intr-un fel sau altul
ps:ieri eram in z7 de cm e normal sa am foliculi asa mici?
va puup pe toate
didi