Viitoare mamici de septembrie - octombrie 2010 (7)
Raspunsuri - Pagina 17

Andreea82 spune:
Cat despre mine....eu am fost vineri la eco. L-am vazut pe bb si cum batea inimioara. Totul este bine, zice dr. Sacul este putin turtit a spus, dar se poate corecta cu medicatie...Ati mai auzit despre asa ceva, stiti ceva despre asa ceva?
In rest, mie ba mi-e o greata de orice si se invarte tot cu mine, ba mi-e pofta de te mai miri ce, de il disper deja pe saracul sot
Vineri mergem din nou la control, cred ca de data asta va face si ceva masuratori...
Am mai avut scurgeri maronii, dar am reusit sa ma calmez in privinta lor, atata timp cat e foarte putin si nu curge tare
Maaaama, hai ca m-am intins...asa imi trebuie daca nu am mai intrat de atata timp
Va pup fetelor, o zi buna!
Viss, te asteptam cu vestile buneeee!


nike974 spune:
salutare,
nu am mai intrat pt ca mi-a fost ingrozitor de rau.mi-e crescut nivelul histaminei atat de mult incat vomit tot.daca stau in picioare, mi se vad oasele bazinului proieminente,iar in zona lombara pur si simplu se vede bazinul imbracat de piele..............nu mai spun d ecoaste si alte cele.
sunt un schelet cu burtica.
sper sa pot manaca ceva...............


andr33aaa spune:
buna fetelor,
maine intru in saptamana 6 si incep sa ma gandesc la morfologie fetala. am auzit lucruri bune despre dr. tutunaru si dr. parvu de la medsana. voi ce ziceti? cand o facem? unde o facem?
numai bine!
viss, sunt alaturi de tine. te asteptam cu vesti bune.


crina-s spune:
buna dragilor
azi de dimineata am fost la spital sa-mi iau concediu medical. e groaznic afara.....am pierdut vreo 2 ore cu chestia asta.
si eu ma trezesc noaptea de 2,3 ori ca sa ma duc la baie, insa nu numai din cauza sarcinii, ci si ptr ca beau f multa apa plata:3,4l/zi indiferent de anotimp
sunt de acord cu iubitorii de animale care nu renunta la ele in momentul in care raman gravide, sau au un copil
si eu am auzit de ficat ca nu e bun in timpul sarcinii
va pup dulce, sa aveti o saptamana super
7+
crina


Anca Micaela spune:
Ziua buna dragelor!
Azi am inceput demersurile sa anunt la serviciu de "starea mea". E cam devreme, dar evenimentele se precipita pe aici si am nevoie de sprijin... Am anuntat HRul si astept sa imi fac curaj sa imi sun seful direct (care e in alta tara) sa ii zic .
Sper sa nu ma fi pripit, avand in vedere ca abia vineri ajung la dr si sper atunci sa aud inimioara si sa imi confirme ca e totul ok... Pana la urma, cu Dumnezeu inainte, ca oricum nu am cum sa influentez mare lucru...
Aaa! Sa ma declar si eu in... grupul "stigmatelor". Am reusit insa sa am zile fara nicio tigara si maximul a fost de 4 intr-o zi extrem de stresanta, in care inainte as fi dat gata un pachet :( Am insa convingerea ca o sa reusesc cat de curand de tot... Parca astept sa aud inimioara aia ca sa imi confirme ca e totul for real si ca trebuie sa am si mai multa vointa...
Referitor la animale, noi am avut un catel pe care l-am dus la socrii mei cand am nascut-o pe Ema. A fost si un gest de lasitate din partea mea, dar am pus in balanta binele tuturor... Acolo are o curte intreaga la dispozitie, aici era intr-un apartament mic si o scoteam cand puteam. Plus ca chiar ma temeam de par - lasa mult si, ca orice mama la prima sarcina cel putin, toate par "de speriat". Nu vreau sa ma justific, asa am crezut ca e mai bine la momentul ala. Acum imi doresc foarte mult sa o pot lua inapoi, dar ne-am promis ca facem asta doar cand vom avea "casa pe pamant".
Legat de luatul in brate, incerc sa evit - Ema mea are 18 kile - pentru ca am vazut ca ma doare spatele si chiar cred ca e periculos. Oricum e suficient de mare sa nu fie absoluta nevoie - doar cand o urcam pe WC sau in cada... incerc mai mult sa o sprijin decat sa ma opintesc propriu zis... Si incerc nici sa nu faca ea legatura cu BB din burtica, sa nu dezvolte gelozii (deja).
A fost foarte haioasa, ca, imediat dupa ce i-am spus, a inceput sa puna tot felul de intrebari. Dar nu ii vin toate deodata, in cadrul unei discutii organizate. Vorbim de cine stie ce si deodata ii vine cate o idee si intreaba... Ieri m-a intrebat cum sta bebelusul in burta, amestecat cu mancare? Nu am ras deloc, desi simteam ca explodez de drag, si am luat atlasul si i-am aratat unde e fiecare...
Viss, ! Asteptam vestile bune! Doamne ajuta!
Anca Micaela, mama Emei Ioana si 7+
Poze Ema
Poze Ema2
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;125/st/20050317/n/Ema+Ioana/dt/7/k/c848/age.png


Buburuza_10 spune:
Anca Micaela, cat e de haioasa Ema!!! Hahhahahahahaha: "cum sta bebelusul in burta, amestecat cu mancare?" Nu ma pot abtine! Rad de 10 min in continuu! E minunata fetita ta!!!
Cred ca v-am mai spus ca inainte fumam cate 2 pachete de tigari pe zi. In biroul nostru se fuma, asa ca fumam la greu in timp ce lucram. La maxim 10 min dupa ce stingeam o tigara, fara sa imi dau seama, mana dreapta desfacea pachetul, lua o tigara si o aprindea (cu ajutorul mainii stangi). Pana sa realizez ce se intampla, eram deja la jumatatea tigarii. Si nu fumam doar la birou, ci si acasa, si cand ieseam, peste tot... imi placea si, desi eram constienta ca fumez prea mult, nu am incercat niciodata sa ma las. Am avut perioade cand am incercat sa reduc numarul tigarilor fumate, insa fara rezultate. Pe 1 ianuarie am aflat ca sunt insarcinata. In urmatoarele 2 saptamani am fumat cam o tigara la 2 zile, iar acum nu mai fumez deloc. E adevarat ca acum nici nu mai lucrez, deci nu mai exista factorul stres. M-am bucurat f mult sa constat ca ultima tigara fumata mi-a displaut total (mi s-a parut ca are un gust oribil, ca sa nu mai vorbesc de miros). Sunt pur si simplu o norocoasa din punctul asta de vedere si va inteleg pe cele care nu va puteti lasa. Nu stiu daca as fi putut sa ma las daca m-as mai fi dus in continuare la serviciu... 10+


Anca Micaela spune:
Buburuza, !
A mai scos si chestii "la sentiment", de ne-a topit pe amandoi... Discutam daca ar prefera frate sau sora. Si zice: "Parca frate as vrea. Dar daca o sa fim 3 fete (N.N. ea, eu si BB), tata o sa fie cel mai fericit." "Cum asa?" intreb eu. "Pai tu nu te gandesti cat de mult il vor iubi 3 fete?". Foarte frumos! Extrem de oedipian, dar m-a topit... Era ta-su'
Anca Micaela, mama Emei Ioana si 7+
Poze Ema
Poze Ema2
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;125/st/20050317/n/Ema+Ioana/dt/7/k/c848/age.png


Buburuza_10 spune:
Ohhhhhh! Ce dulceata!!! Si cata dreptate are!!! Uite din acest motiv isi doreste sotul meu fetita! Sa-l iubeasca mult mult 2 fetite (bb si mama lui bebe).
10+


viss spune:
fetelor, hai sa va mai povestesc si eu din cripta.l-am sunat pe dr. dc ramane valabila intalnirea de la eco la 15, si cica nu poate azi, ma vede maine la 11, el crede ca nu a fost avort.na, belea, ce le stie el, fara ecograf in fata?!dc e bine la 11 maine,eu nu ca..nu e bine, spihicul meu?pai la 9.30 maine, e bine?si asa a ramas.degeaba m-am rugat eu de el, ca-mi moare psihicul,nimic..asa ca am plecat la Spitalul Floreasca,ca e aproape de mine.ginecologia e in renovare, asa ca..m-am dus la un ecograf, m-am miorlait ca sunt medic rezident, ca sunt platita de Floreasca, si ca vreau un eco
asa ca am facut abdominal desigur, dr. respectiv mi-a zis ca e sac gestational la locul lui,si ca vede col intredeschis.si sangerarile ar putea fi de acolo.ca nu stie sa-mi zica mai mult, dar ca SIGUR NU am avortat. acuma din graba am uitat sa-l intreb dc sacul are embrion,la 7 sapt ar treb sa aiba si batai cardiace, nu? dar poate nu se vad la abdominal,sau dr. nu era specializatin asa ceva.. si ca ar fi posibil cerclaj de la varsta asa mica a sarcinii..pe net scrie ca se face cerclaj de la 12 saptamani..ma elucidez maine mai mult.il voi innebuni pe dr maine,de-abea astept


nike974 spune:
o sa fie bine viss. o sa vezi.Doamne ajuta!
Pachetele crocante si aromate umplute cu mere si stafide
Ingrediente:
3-4 mere, curatate de coaja si seminte, taiate cubulete
50 gr zahar
1 lingurita mix de condimente (scortisoara, cuisoare, ghimbir,coriandru)
50 gr stafide
4 foi de placinta
25 gr unt, topit
150 ml lichior de ciocolata Preparare:
Incalzeste cuptorul la 200 C.Intr-o cratita, pe foc mediu, pune merele, zaharul, 1 lingurita mix de condimente, stafidele si 100 ml lichior de ciocolata.Acopera cratita si lasa merele sa se inmoaie putin, aprox.6 minute.Lasa amestecul sa se raceasca putin.
Amesteca untul topit cu 50 ml lichior de ciocolata.Taie foile de placinta in 3 parti pe lungime.Unge fiecare foaie cu unt topit aromat.Pune o lingura de amestec cu mere la capatul fiecarei fasii de aluat si impacheteaza fiecare fasie astfel incat sa obti un triunghi.Aseaza triunghiurile formete intr-o tava de copt si da-le la copt 15-20 minute pana cand s-au rumenit si au devenit crocante.
Pui cu cimbrisor copt la cuptor
Ingrediente:
- 1 pui intreg
- 1 legatura cimbrisor proaspat
- 50 ml ulei de masline
- sare, piper
- 1 lingura boia ardei dulce
- patrunjel uscat toca Preparare:
Se spala puiul, se transeaza in bucati, se freaca fiecare bucata in parte cu boia de ardei dulce, sare si piper apoi se aranjeaza bucatile de pui intr-o tava sau intr-o oala termorezistenta. Peste pui se pune o cana de apa si 50 ml ulei de masline. Se acopera c folie de aluminiu si se introduce in cuptorul incins in prealabil. Dupa aproximativ 30 de minute se ia folia si se presara peste pui frunzulitele de cimbrisor. Se mai introduce tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute pana cand puiul s-a rumenit si carnea se desprinde de pe os (din cand in cand se scoate tava din cuptor si carnea se stropeste cu lichid-ul din tava). La final puiul se presara cu patrunjel uscat tocat. Se serveste cu garnitura de cartofi taranesti si muraturi. Pofta buna!
Sufleu de branza inimioara
Ingrediente:
3 oua, 50 g branza, 50 g cascaval, 2 linguri de smantana, un parf de sare, unul de piper, unul de curry.
In functie de tava puteti dubla cantitatile si astfel iese mai pufos si mai umflat sufleul.Eu am avut o tavita mica de silicon si mi-as iesit destul de pufos dar nu asa inalt cum as fi vrut.Secretul e sa bati bine de tot albusurile sa se tina spuma tare de fundul castronului intors , sa preincalzesti cuptorul si sa nu umbli la el pana ce e gata Preparare:
Se bat albusurile cu un praf de sare bine de tot.Separat amestecam galbenusurile cu branza si cascavalul rase si cele 2 linguri de smantana.Apoi incorporam cu grija amestecand de sus in jos galbenusurile in albus.Apoi punem un parf de piper si curry.Ungem tavita bine cu unt si preincalzim cuptorul.Inroducem tavita la cuptor cam 20 minute si lasam la foc mediu spre mic.Nu umblam deloc la el.Cand au trecut 15 minute oprim focul .Veti obtine un sufleu pufos si foarte gustos.
Rulada din pulpe superioare de pui cu mazare
Ingrediente:
* 8 pulpe superioare de pui
* ciuperci de conserva
* 1 morcov,
* castravete + gogo#537;ar murat
* m#259;rar
* 2 conserve de maz#259;re
* 15 gr. unt
* 1 lingura faina
* 1 cana de lapte
* 1 leg#259;tur#259; p#259;trunjel
* vegeta
* sare
* piper * Preparare:
De la pulpe se scoate osul, se bate cu b#259;t#259;torul de carne, dar nu prea mult #537;i se unge cu mu#537;tar. Pune#539;i sare, piper, a#537;eza#539;i la mijloc ciuperci din conserva, castravete, gogo#537;ar, morcov t#259;iat be#539;i#537;oare, ca#537;caval ras #537;i apoi rulam. Se fixeaz#259; rulada cu scobitori.
Pentru maz#259;re: topi#539;i untul īntr-o tigaie mica, ad#259;uga#539;i faina amestecānd bine #537;i l#259;sa#539;i sa fiarb#259; pu#539;in, amestecānd continuu. Ad#259;uga#539;i treptat laptele, amestecānd bine .
L#259;sa#539;i sa dea īn clocot īncet, adauga#539;i maz#259;rea, m#259;rarul #537;i amesteca#539;i pān#259; cānd sosul se īngroa#537;#259; #537;i se omogenizeaz#259;.
Sufleu de ciocolata alba love
Ingrediente:
ingrediente: 5 oua, 5 lg faina alba de prajituri, 1 esenta de vanilie, 5 tablete ciocolata alba(optionalo lingura de frisca), 1 praf de sare, 2 linguri de zahar alb, 1 plic praf de copt, 1 pliculet ceai de iasomie(pt.insiropat).
Pt.ornament : 4 tablete de ciocolata alba, 1 lingurita de razatura de nuca de cocos, 3 linguri mure.
Pt.decorul de zahar ars:1 lingura zeama de portocala proaspata, 1 lingura ulei de susan, 2 linguri zahar. Preparare:
Se bat albusurile cu un praf de sare tare pana sta lipit de fundul castronului.Separat se amesteca bine zaharul cu galbenusurile si apoi se adauga usor in spuma de albusuri.Se amesteca usor de sus in jos pana se omogenizeaza complet.Apoi amestecam faina cu praful de copt si cu ciocolata alba razuita fin de tot(in varianta rapida! daca nu va grabiti puteti topi la bain marie ciocolata si cand s-a racit la temperatura camerei sa o amestecati cu ouale batute si o lingura de frisca).Incorporam si acest amestec in compozitia de sufleu in ploaie si amestecand tot asa de sus in jos, astfel incat compozitia sa ramana spumoasa.Se picura o filoa esenta de vanilie.Se unge tava inimioara cu unt si se toarna compozitia in tavita.Se introduce la cuptorul preincins si se lasa la foc mediu cam 25 -30 de minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca putin.Se stropeste putin (doar pulverizam fin )cu ceai de iasomie. Apoi se orneaza cu un amestec de ciocolata alba razuita si nuca de cocos in mijloc,pe margine se aseaza murele din belsug si apoi se picura cu putin sirop de dulceata o alta inimioara mica in mijloc.Langa ea facem cateva petale din zahar ars.Petalele se fac astfel: incingem o tigaie de teflon, punem zahraul in ea si -l lasam sa se topesca , cand devine lichid picuram o lingura de zeama de portocale si o lingura de ulei de susan.Amestecam si cand devine maroniu lichidul il turnam pe o farfurie rece de portelan in fasii pe care le dezlipim si le modelam cat sunt inca caldute dar nu fierbinti si mai turnam si pe marginea inimioarei mari.Petalele de zahar ars cu gust de susan se aseaza in mijloc. Aceasta retete se va servi cu cineva drag! miroase extraordinar si are un gust fin de neuitat!
ROTINI CU PESMET SI ZAHAR
Avem nevoie de:
2 linguri unt
Pesmet cit doriti
Zahar dupa gust
Zahar vaniliat
Brinza dulce de vaca(otional)
Fistic maruntit
Pasta(in cazul meu rotini)
Punem untul intr-o cratita la foc mic pina se topeste
Adaugam pesmetul si-l prajim putintel
Adaugam zaharul,zaharul vaniliat
Prajim 1 minut,dupa care adaugam pasta a la dante si fisticul
Servim cu gem .
