Viitoare mamici de septembrie - octombrie 2010 (7)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maya71 spune:

continuarea... va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina_feier spune:

Va multumesc tuturor de primire.
As vrea sa ma treceti si pe mine pe listuta
UM 29.12.2009
DPN 04.10.2010
Data nasterii 10.03.1982

Alina 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Marcela, ce ti-a spus atunci medicul care ti-a facut ecografia? Imi pare ciudat sa te doara asa de rau...
Nu stiu ce sa spun, sunt fara cuvinte si iti tin pumnii.

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Hello fetele, mai exist si eu insa m-au apucat niste greturi .... nasoale, la modul ca am o greata permanenta da nu dau la rate....mai bine as da si m-as mai racori da vad ca nu pot. Nu am pofta de nimic, de absolut nimic, numai gandul la mancare ma da peste cap.
Am fost si eu la dr sambata (atunci am prins programare), mi-a zis sapt asta sa mai fac un eco sa se vada clar inimioara (eco pe care-l facusem la 5 s si 2 zile percepuse doar ecou embrionar) si mi-a dat o lista luuuunga de analize. O parte sunt gratuite insa o parte evident ca nu...am intrat si eu pe tarifele de la synevo si am incremenit, ma rog, fiecare dupa bugetul lui, insa alea 3 analize pe care dau bani sunt in suma de 270 lei. Si eu trebuie sa fac toxoplasmoza (asta e una din alea ce costa 90 lei) pentru ca si eu detin una bucata pisica pe care n-am de gand s-o dau.
Pana pe 25 ar tb sa fac analizele si sa am rezultatele si sa merg iar.
Ma innebuneste greata asta, nu m-am asteptat sa am, la sarcina cealalta n-am avut nika.

5+ si mamica de Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcella777 spune:

Citat:
citat din mesajul lui luminita42

Marcella ma gandesc ca poate doctorii stau in expectativa cu diagnosticul tau pt. ca inca ai beta-hCG mare si se gandesc ca poate sarcina este inca in uter, dar nu vizibila.. Fetele zic bine, poate sarcina e foarte mica din cauza unei ovulatii tarzii si atunci chiar ca le este greu sa vada ceva..eu inca mai sper pentru tine

Numai printr-o minune ar putea sa fie asa. Eu ma gandesc astfel : Stim ca aveam 7 saptamani...am facut analiza BHCG dupa pierderea sarcinei, si fiind in scadere arata ca as putea fi in 5-6 saptamani. Probabil ca in cateva zile o sa arate ca sunt 4 saptamani, si tot asa. Nici nu va imaginati cat mi-as dori sa fie adevarat ce imi spuneti voi, dar nici nu vreau sa ma imbat cu apa rece. Oricum, urmeaza sa mai fac o analiza in curand si probabil ca o sa fie clar. Azi am mai eliminat un "cheag" si credeti-ma ca nu arata ca un cheag (arata ca ceva carnos invelit intr-o membrana subtire...asa arata si primul, numai ca acela a fost mare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcella777 spune:

Citat:
citat din mesajul lui LilianaR

Marcela, ce ti-a spus atunci medicul care ti-a facut ecografia? Imi pare ciudat sa te doara asa de rau...
Nu stiu ce sa spun, sunt fara cuvinte si iti tin pumnii.

9+

Persoana care mi-a facut ecografia era un tehnician de fapt (care a transmis pozele la un radiolog, iar acesta la randul lui a transmis interpretarea catre medicul de la urgenta care m-a luat in primire). Cand a observat ca ma doare a mentionat ca am un uter foarte "complex", ca pare a fi bicorn sau septat si probabil de aceea resimt durerea. Asta a fost singura informatie pe care mi-a dat-o la ecografie. Restul informatiilor (!?!?)le-am primit cand m-am intors la urgenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marcella777

Citat:
citat din mesajul lui luminita42

Marcella ma gandesc ca poate doctorii stau in expectativa cu diagnosticul tau pt. ca inca ai beta-hCG mare si se gandesc ca poate sarcina este inca in uter, dar nu vizibila.. Fetele zic bine, poate sarcina e foarte mica din cauza unei ovulatii tarzii si atunci chiar ca le este greu sa vada ceva..eu inca mai sper pentru tine

Numai printr-o minune ar putea sa fie asa. Eu ma gandesc astfel : Stim ca aveam 7 saptamani...am facut analiza BHCG dupa pierderea sarcinei, si fiind in scadere arata ca as putea fi in 5-6 saptamani. Probabil ca in cateva zile o sa arate ca sunt 4 saptamani, si tot asa. Nici nu va imaginati cat mi-as dori sa fie adevarat ce imi spuneti voi, dar nici nu vreau sa ma imbat cu apa rece. Oricum, urmeaza sa mai fac o analiza in curand si probabil ca o sa fie clar. Azi am mai eliminat un "cheag" si credeti-ma ca nu arata ca un cheag (arata ca ceva carnos invelit intr-o membrana subtire...asa arata si primul, numai ca acela a fost mare)

Off, Marcella, imi pare tare rau... Parca sunt mai interesati medicii de aici, din punctul asta de vedere. Sa stai asa, acasa... Ai grija de tine!

Lora, mami de Iustina

Bazar pentru Robi

Ajutati-o pe Alina!

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
Bazar pentru Sebi

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Chichiutza felicitari pentru inimioara de la eco . Abia astept sa o pot vedea si eu. Azi imi fac inca un Bhcg. Diseara va spun ce iese.

Legat de vremea de afara nici mie nu imi vine sa fac nimic, dar ma tine in priza baietelul meu. Nu mai pot sta sa ma odihnesc ca la prima sarcina. Imi fac putin probleme ca tb sa il ridic in brate de multe ori si are 11 kg acum. Stiu ca nu e bine sa ridici greutati, dar nu am ce face. Il ridic cand il schimb, cand il pun in pat, la baita.
Fetelor care aveti deja copilasi, voi cum faceti? Ii mai ridicati asa mult in brate?

Mada 6+ si mami fericita de Cristian - 29.12.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Marcella, mi-a venit sa plang, ma simt neputincioasa ca nu te pot ajuta mai mult... nici macar cu sfaturi.

Despre fumat: eu am facut asa: am tinut regim, am scazut 14 kile, apoi am renuntat la fumat (dupa 13 ani). Partea psihologica inca nu s-a dus, psihic inca sunt dependenta, desi au trecut aproape 9 luni de atunci. Din pacate nici mie nu-mi face rau fumul de tigara, asa ca imi e in continuare greu.
De ce am renuntat inainte de sarcina: CO trece mai repede in alveole (in sange etc.) decat O2; in timp, organismul invata sa functioneze cu deficit de O2 si cu anumite cantitati de CO.
Asa fiind, cica embrionul se formeaza functionand ca organismul-mama, deci pe de o parte cu ceva CO la bord; pe langa faptul ca lipsa de O2 poate duce la tampenii pe care nu le amintesc pentru ca statistic sunt putine malformatii, problema pe care am vazut-o eu e ca nasterea e mai grea pentru ambele organisme (mai ales naturala, cum vreau).
In plus, esential pentru mine a fost faptul ca dupa nastere pruncul nu va mai avea acces la aceeasi cantitate de CO si nici nicotina, ceea ce il va face pe el sa treaca printr-o perioada de semisevraj si va fi mai grea adaptarea la noul mediu de viata (in aer si nu in lichid, la alta temperatura inconjuratoare, plus cu lipsa CO).
Ca sa nu treaca el prin asta, am trecut eu.
Si as fuma o tigara si cu ochii inchisi, deschisi, as fuma si un chistoc!! As fuma si o frunza, si o coala de hartie! Si ma intreb cand va trece dependenta psihica.

Eveline, greata am avut si eu vreo 2 saptamani, dar m-am bucurat ca nu vomitam (chit ca asta insemna ca ma tinea starea de greata de dupa-amiaza pana ma culcam). Daca vomiti te deshidratezi si mai pierzi si din nutrientii pe care incerci sa ii introduci in tubul digestiv, asa ca vezi ca o binecuvantare ca nu vomiti, ca nu vrei cocteil de glucoza si vitamine (am o prietena asa, in 12 saptamani).
Tot raul spre bine...

Toxoplasmoza: se ia de la pisici, eventual, dar stiti ca doar in caz de igiena precara a stapanului, da? Parintii mei au pisica si eu voi merge fara nicio teama de Paste la ei ca sa sarbatrim sarcina mea...
Astazi se face insa aceasta analiza pentru ca toxo se intampla sa fie luata mai des de pe... conserve. Nu din, ci de pe.
Conservele alea din supermarketuri, depozitate in diverse locuri, peste care umbla soareci si pisici? Da, de acolo. De aia se face toxo fara sa fim intrebate daca intram in contact cu animale.
Caci daca pisica ta proprie si personala nu face niste chestii pe langa farfuriile tale, prin depozite poate face de toate.
Si se transmite prin contact direct/indirect cu fecale, nu ca mangai o mata.
Eu spal conservele cu detergent de vase, dar tot nu-mi da o siguranta extrem de mare; insa nici obsedata de asta nu vreau sa devin, asa ca ma limitez aici.

Va rog nu luati cuvintele mele ca potentiale teorii tinute unora pe care-i inteleg... eu am insa explicatii stiintifice la unele lucruri care m-au preocupat ca asta e esenta mea, sa despic explicatia in 4, sa o inteleg si apoi sa actionez.
De aia inca nu renunt la medicul meu supraaglomerat, ca imi da explicatii, asta e esenta deciziilor din viata mea: logica, ratiunea.
So... nu mi-o luati in nume de rau, ca nu judec pe nimeni de nimic.

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea82 spune:

Buna dimineata tuturor burticilor,

Am revenit dupa o pauza mai lunga, dar sa stiti ca v-am citit tot timpul.

Fetelor noi, sunteti prea multe intre timp ca sa va enumar (foarte tare, tot asa sa fie, sa ne adunam tot mai multe) - Bine ati venit!
O sarcina cat mai usoara si haideti sa incercam sa profitam de ea la maxim si sa ne simtim bine, sa savuram fiecare moment frumos, fara a ne gandi la lucruri urate (uff, ce usor e in teorie...mai greu cu practica, cel putin la mine )

Karin25, sa stii ca sunt de acord cu tine, parca as fi scris eu ce ai scris tu referitor la animale. Si noi avem un caine, e primul nostru "copil" si cand aud lumea zicand ca trebuie sa dispara din casa parca inebunesc. imi vine sa . Nu l-as putea da pentru nimic in lume! Nu e posibil asa ceva. Dar copiii care au crescut la sat printre o gramada de animale, jucandu-se tot timpul cu ele, de acei copiii nu a auzit nimeni? Sunt mai sanatosi de multe ori decat cei tinuti numai in puf...

Marcella imi pare tare rau pentru ce s-a intamplat, e o cruzime si o nedreptate. Iti doresc putere sa treci peste aceasta experienta neplacuta si te asteptam din nou cu vesti bune!

Viss, tinem pumnii azi la eco! Sa ne vii cu vesti bune!

Mergi la inceput