Mostenirea mesianica (2)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Mihaelka, eu cred ca la intrebarile de pe listuta AM a tot raspuns pana acum .
Si... multumesc . Nu-i bai, lasa-l sa se desfasoare...

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei m鉳ici de b鉯etel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

AkaManah e tanar , are timp sa cerceteze si sa isi mai schimbe opiniile , care nu-s clare , dar inclina in subtext spre ceva ce nu poate fi rostit (totusi , influenta decisiva din ce zona vine , din dovezile istorice sau din propria mostenire culturala personala ?).

Eu mi-am modificat principii esentiale de-a lungul vietii , asa incat tind sa fiu mai indulgenta cu parerile exprimate la tinerete ....

Studiul istoriei , pe langa alte scopuri , o are si pe cea de prevenire a unor "recaderi in pacat" ; dar istoria nu poate reusi singura in acest demers , si alte domenii culturale ar putea contribui . Tocmai de aceea , rasismul si fanatismul pot fi contracarate cu exemple pozitive concrete ale excelentei in orice domeniu ale celor asimilati negativului , nu cu vesnice polemici explicativ-justificative .

Din pacate , in lumea asta , resursele nu-s impartite egal , deci economicul genereaza tensiuni , oamenii nu-s ingeri si au tot felul de nevoi si de dorinte , deci politicul privilegiaza unele conduite fata de altele , concluzia e ca mereu va exista o zona de conflict , iar intrebarea "a cui este vina ?" primeste doar raspunsuri circumstantiale , dar nu mai putin sanctionabile .

Cum nu putem conduce lumea de pe DC , putem cel putin sa ne educam copiii intr-un spirit cat mai pacifist , deci , ce principii , referitor la celelalte culturi si la "razboiul lumilor" , le veti insufla?

P.S. vreau sa dezamorsam conflictul si sa ajungem la o discutie constructiva (iertat fie-mi limbajul de lemn) !

http://bazar-livresc.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Monixy, care mai sunt sansele acestei discutii de a deveni constructiva?
In momentul in care tragedia a milioane de "ingerasi" (bleacs) oameni este anulata de cei ce pun egal intre aceasta tragedie si tragedia unor oameni care au murit in razboiul pentru o nenorocita de bucata de teritoriu (moarte care, in parte, le-a fost pregatita de ai lor) ce ai mai putea construi?


Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei m鉳ici de b鉯etel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Ce urat este, A.M. sa te folosesti de postarea unui user(Hannen) pentru a-ti da drumul la tasta si a spune, in sfarsit, ce vroiai sa spui de o saptamana si nu gaseai 创sprijinul创 necesar.

Hannen e implicata emotional in conflictul din Gaza, dar tu, A.M, in calitate de istoric 创echidistant创 dai cu bata-n balta intr-un mod neplacut si ataci userii(Denizel) ignori alti useri(Mihaelka si Beren) si mai ai preentii la 创lectii de istorie创. Nu e frumos, sa stii.

Faci afirmatii generale, pe evrei ii faci laolalta criminali, pe crestini ii faci criminali创nu ma indoiesc ca ar si ucide daca e nevoie创citat exact din postarea ta!

Si, in calitate de istoric, nu erai constient de 创amploarea crimelor din Palestina创?(citat exact , din nou A.M.) Cum asa? Pai vrei link-uri, sa te documentezi? Cu cine vrei sa incepem? Luam in ordinea atacurilor sau preferi in ordine alfabetica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Si clopoteii...neicusorule...zdronca zdronca...cling cling...sunt zdruntzinat.

Ca veni vorba, hai sa ne (mai) aducem aminte de cea mai a dracu' satira a tampeniei patriotului nationale: Romanii Verzi scrisa cam pe la vremea cand ingroziti cu anticipatie de perspectiva venirii comunismului in RRRRRRomania, rrrrrrrrromanii infintau Liga Contra Alcolismului pentru asanarea specimenelor teratologice.

Inzestrat cu uimitoare capacitati predictive, cu zece ani inainte ca Lenin sa'si traga celebra palma peste celebru'i cap in celebra cafenea din 14eme, Paris: Bai ce idee mi'a venit, rrrromanul verde stia deja de unde i se va trage. De la searpele strainismului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Nici macar clopotei n-au unia :)).
Vaaai, ce neatent am fost, chestia asta imi scapase. Cred ca eram in concediu de maternitate in ianuarie acu' an .
Zdronca zdronca... cling cling... nii-nooo niii-noooo... Clopoteii tac :)).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei m鉳ici de b鉯etel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Hmmmm de unde s-a plecat si unde s-a ajuns ... Am inceput cu povesti despre detinutii de la Aiud si am ajuns la concurs de replici taioase, jigniri, tribunalul clopoteilor. Cred ca unii s-au infierbantat cam tare si s-a ajuns intr-un punct mort cu discutiile si argumentele. Daca doreste cineva sa participe la o discutie serioasa pe o anumita tema istorica, dar fara atacuri, vanari de replici, cuvine si subantelesuri este rugat sa deschida un subiect nou.Bazar pentru Robi


Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput