Strumfi de iul-aug 2007 (173)
Raspunsuri - Pagina 4
Luna1 spune:
Si sa raspund si eu la intrebarea zilei, de Valentines day poate iesim in oras la un film si sa mancam ceva, asta daca aranjam cu soacra sa vina la baby sitting. Om vedea. Daca nu me declaram iubire vesnica acasa.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
mychydutza spune:
luna, nu e vorba ca te dai atotstiutoare, ideea e ca ne impartasim din experiente......alegerea e a fiecaruia!ok, deci tu zici ca dupa doua saptamani de "training" o sa beau cu placere cafeaua amara????? chiar as vrea sa elimin cele doua lingurite de zahar consumat zilnic la cafea!
musso, mie mi-a zis dr ala de a venit aseara la fiimiu, la insisteltele lu "doamna kat" sa-i dau 3 picaturi zilnic...in lunile cu "r"!!!
opriti planeta....vreau sa cobor!!!!
sunflower1979 spune:
deci, sa incepem cu deci
Luna, la o infectie cu e-coli, sau shighella, sau cum le-o mai zice nu trebuie antibiotic? intreb si eu, ca pana acum nu a fost cazul la noi, dar asta mi-a venit prima data in minte sa zic, adica enterocolita.
eu am mai zis, pe mine nu ma deranjeaza sfaturi de la persoane care poate stiu mai bine. asa aflu si eu ca se poate si altfel, am invatat multe de la voi.
despre sare... fac si eu o gluma... cred ca in povestea "sarea in bucate", fata cea mica chiar nu-l iubea pe taica-su, nu? eu nu pot sa-mi imaginez mancarea fara sare. cat mai putina, ok, dar deloc? sau cafeaua fara zahar... la fel, nu sa fie dulce, ci doar sa-i desavarseasca gustul.... un pic acolo...
sexul fara preludiu... mare dreptate ai... uneori e chiar bine venita o "pranzulica", asa luata prin invaluire ca nici n-ai timp sa zici da sau nu, dar e tare bine...
georgi, vigantol 2 picaturi.
tot uit sa zic si eu ca mi-au fost tare dragi cele doua printese Catarina & stefania.
Cristina, mami de superbaietel Denis Stefan (30.07.2007)
"Cand nu ai ceea ce-ti place, trebuie sa-ti placa ceea ce ai!"
sunflower1979 spune:
am cautat un pic pe net si am gasit ca la e-coli nu se recomanda antibioticele, si ca infectia trece in 5-10 zile fara tratament medicamentos.
deci ai avut dreptate, Luna. insa eu cand am mentionat enterocolita, ma gandeam sa ia antibioticul dupa analiza scaunului, nu inainte. doar stiti cate probleme am avut si eu cu denis cu caca si nu i-am dat deloc antibiotic.
editez sa spun ca avem si noi o pediatra in care aveam ceva incredere ca a fost la specializari prin belgia si nu mai stiu pe unde, e tanara, dar mi-am amintit ca la internarea nepoati mele cu enterocolita i-a dat si antibiotic. analizele au aratat ca era un virus... deci chiar nu avem nici un doctor de incredere? vreau si eu in UK!!!
Luna1 spune:
Sunflower infectiile cu e-coli nu sunt simple enterocolite. Eu prin enterocolite inteleg strict acei virusi stomacali (aici le zice stomach bug) cand copilul are febra maricica, varsaturi si diaree. Fie-mea a avut de trei ori. Cand am sunat la linia fierbinte primul lucru mi-au zis sa nu ii administrez nimic antivomitiv. Apoi la spital dupa ce m-au intrebat simptomele mi-au zis sa-i dau doar calpol/nurofen pt febra si lichide clare (orice nu refuza, ceai, apa fiarta si racita, suc de mere) plus saruri. Plus anunt pe perete cu ce trebuie facut.
E-coli este o boala rara insa periculoasa, de obicei cand copilul vomita si are diaree e un simplu virus stomacal, insa daca vor sa dea antibiotic suspectand ecoli eu le-as cere intai o analiza pentru a dovedi ecoli. UiteAICI mai multe despre Ecoli.
In plus eu imi dau seama cam ce este pentru ca o simpla enterocolita circula ca orice virus foarte repede. Deci daca fie-mea vomita si are diaree ma interesez la gradi daca au mai avut si altii. La fel la scoala la Cosmin. Oricum ei cum au doua cazuri de diaree si vomitat, pun afis si la scoala si la gradi ca e stomach bug si sa iti tii copilul acasa 48 ore daca manifesta simptome.
Mi-aduc aminte cand am ajuns la urgenta cu Adelise cu enterocolita eram disperata sa o vada repede ca vomita si are diaree. La care asistenta foarte calma imi zice "stim, toti copiii de aici (vreo 10 copii) au acelasi lucru" Era un virus de umbla rapid.
Mychy nu reusesti sa renunti brusc de la doua lingurite la deloc (zahar). Incearca sa te obisnuiesti intai cu o lingurita de zahar. Apoi cand ti se pare ok treci la jumatate si tot asa. Bei cafeaua cu lapte?
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sunflower1979 despre sare... fac si eu o gluma... cred ca in povestea "sarea in bucate", fata cea mica chiar nu-l iubea pe taica-su, nu? eu nu pot sa-mi imaginez mancarea fara sare. |
Chiar m-am gandit la povestea asta ca ar trebui interzisa. Pai cum ii citim copilului povestea apoi le dam fara sare? Mesaj mixt, nu stie copilul ce sa mai creada. Jos cu sarea in bucate. Glumesc desigur.
sunflower1979 spune:
Georgiana se pare ca azi ti-am dat doar mesaje eronate. mai intai cu antibioticul la enterocolita, apoi cu legumele.
la legume, eu ma refeream la cele proaspete (asa zicea Vivela). si ce as putea sa-i dau? ardei, rosii? sunt pline de hormoni si alte substante nesanatoase, altfel cum s-ar face ardeii aia cat capul meu si asa rosii si frumosi? nu ca cele care sunt vara ar avea vreo garantie, dar sper ca nu-s chiar asa de inveninate.
legumele congelate sunt ok, dar eu nu am curaj sa i le dau asa inghetate, si nici nu cred ca ar manca... deci le mananca gatite.
musso17 spune:
multumesc fetele
apropo de voma,am avut si noi doua episoade,care au durat fix o zi,seara era ca nou asta dupa ce pe zi i-am dat apa cu seringa de nurofen caci daca depaseam 3ml voma..nu stim ce a fost caci febra nu a facut,poate vreo indigestie.
io mancarea fara pic de sare nu o pot indesa, am incercat cu fel si fel demirodenii,am si in casa cimbrisor,busuioc ..toate proaspete,deci nu duc lipsa dar nu pot fara sare..asa ca am sa va pun un link la o reteta de vegeta facuta in casa,insa sarea e cam multa si am inlocuit-o cu trei linguri...poate va intereseaza
http://adamache-laura.blogspot.com/2010/02/vegeta.html
cafeaua,o beau strict de nevoie am o tensiune idioata,8 cu 5..asa ca nu poci fara zahar,mi se pare amara,nasoala rau
cristina,nu-ti face griji,sati linistita,suntem aici sa discutam,nu mi-ai dat nimic eronat..ti-ai spus parerea.
Luna1 spune:
Am vazut o emisiune de curand care explica de ce pun adultii mai multa sare in mancare decat adolescentii de ex. Se pare ca o data cu inaintarea in varsta papilele gustative mor, astfel incat avem nevoie de mai multi stimulenti pentru a simti gustul mancarii. Astfel incat o data cu inaintarea in varsta aduagam mai multa sare pentru a ii simti gustul. Asa ca daca mancati sare multa acum incercati sa mai taiati la varste tinere ca stiti ca oricum la batranete trebuie redusa.
Apropos de legumele inghetate, ai mei inca le mananca asa insa noi am inceput vara si mereu le-am zis numit inghetata initial. Acum le mananca cu placere.
mychydutza spune:
musso, draga, tensiunea mica se drege de minune cu un pahar de vin rosu, zilnic! dar musai natural! si multe lichide sa consumi! e pacat sa bei cafea pt tensiune.......bea un vinuletz ca ala are si o gramada de vitamine!!!!!
opriti planeta....vreau sa cobor!!!!