Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (27)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

Citat:
citat din mesajul lui giorgia23

Inseamna ca am sa fac un grasunel....nici mie nu imi spunea greutatea asa ca il intreb eu ...drept rasplata ca am pus doar 3 kg pe mine sunt 2 prajituri mari

GEO 19+

imi faci pofta, desi aseara am papat si eu o prajiturica si azi am cam data iama la ciocolata... in primele 3 luni nu am putut sa mananc nimic dulce, nici banane macar, dar de vreo saptamana si ceva parca am revenit la viata ... as manca zilnic ceva dulce...stiu ca nu e bine si nu stiu ce o sa ma fac ..

Elena 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nela_didea spune:

buna fetelor!Sunt noua pe aici, si cu ajutorul lui Dumnezeu voi fi si eu mamica in august. Nu prea am inteles cum as putea sa ma inscriu si eu in lista cu mamicile de august. Poate ma ajutati voi.
Detalii : UM 13 nov.2009, DPN 26 august 2010.Data nasterii mele 24 iulie 1976. Va doresc numai bine si sarcina usoara.

Mergi la inceput

burtici, lamuriti-ma si pe mine... pe unele site-uri trim. I = sapt.1-12, pe altele trim. I = sapt. 1-13...

cum e de fapt? ca de obicei sapt. 1-2 se numara de la UM...

deci daca sunt in 13+ in ce trimestru sunt? I sau II?

la mine varsta lui bebe e aproape aceeasi cu varsta sarcinii calculata de la UM...

la ultima eco lungimea copilului era pt 11s3z, iar varsta sarcinii era 11s5z.

Elena 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina_C spune:

Citat:

Intepaturi am mai simtit si eu, dar "batai" parca nu...intr-o dimineata parca am simtit ceva batand in burtica dar poate mi s-a parut, ca abia ma trezisem...

ai facut vreun efort mai intens? sau o miscare brusca? stiu ca intepaturile insotesc dezvoltarea normala a uterului.

Elena 13+

Merci, puiutz_mic...m-ai linistit. Da, cred ca am facut putin efort, nu cine stie ce...dar poate o fi si de la asta. O sa fiu si mai atanta. Merci inca o data.

"Viitorul apartine celor care cred in frumusetea propriilor vise"
fericita 12+. Ma la DD sa am un bb sanatos si la termen
***Bebelul meu mic***
***Poze***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matusa77 spune:

esti la sfarsitul lunii a 3/ sfarsitul trimestrului I, abia din saptamana 14 incepe trimestrul 2

BINE AI VENIT, NELA!

saptamana 16

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Maurice,ce frumos ca ai studiat pe aici !! eu in Madrid.
eu am un site,dar poate tu ai altele mai bune,in care calculez saptamanile si DPN.
la tine imi ies acum 12 saptamani si 5 zile(deci 12+) si DPN 21august.Peste 2 zile o sa ai 13+,asa ca nu mai schimba oricum.
dar poate ai alt site in care iti cere mai multe date,aici e general,doar cu CM.http://www.embarazada.com/Gestograma.asp
Sa stii ca pe vremuri se puneau in ghips copiii cu mare usurinta,aici mi-au spus ca in cazuri f f f rare se mai face asa ceva,cazuri extrem de grave.Sofia a fost suspecta la 3 luni,m-au trimis la ecografie,si eu cum auzisem la fel de ghips,am intrebat ca daca iese la ecograf ca are displasie o pune in ghips?si mi-a zis ca nuuu,ca astea sunt cazuri grave,grave!si rare.
tu iti faci analizele si conteaza ce ai tu acum,pt ca in mod normal,daca ai avut asa ceva,a trecut.doar cazuri extrem de grave s-ar mai pastra,defapt cele netratate.dar tu ai fost.vezi ce mai zic si alti medici,sa cauta si informeaza-te despe mamici care au avut problema asta!

GEORGIA datele sunt orientative,e un fel de grafic sub care sa nu scada,adica poate fi mult mai mult,dar nu mai putin de atat..Apoi,nici ecograful nu masoara chiar la fix,ca el face in functie de lungime,cap,etc...pana la final,spre nastere,ecograful se inseala cu multe sute de grame.e orientativ,adica atat timp cat ei vad curba de crestere normala,ca nu stagneaza,ca nu da inapoi,cat are efectiv e irelevant!
asa si la final se spune ca au copiii 3500g parca,si doar sunt copii de 4 kg ! sunt date orientative,dar noi stim ca se nasc si la 2200g,si la 1700g,si la 4200g,deci nu putem sa ii nastem pe toti la 3500 sau 3200 cat e in grafic.si nici nu inseamna nimic!

FlorentinaC.sunt normale si bataile,si intepaturile

NELA Bine ai venit!!

Puiut,vezi ca pe prima pagina sunt trecute lunile si saptamanile,trim 2 ar incepe la 14 saptamani(pe la 13 saptamani jumate) ,adica tu intri zilele astea.
daca s-ar schimba la 12 saptamani,ar mai ramane 28 de saptamani pt doua trimestre,adica trim II de 14 s,trim III de 14.daca faci 13+13+13=39,si cum sunt 40 de saptamani...deci peste 13 .sau 40:3=13,3
O zi doua la deal la vale,esti in trrim II.
Pana la 27 de saptamani.
28-40 saptamani trimestrul III.
pe aici...
ca si la ecografie,o zi doua la deal la vale sunt irelevante.
ca nici data nasterii nu e batuta in cuie,important e sa se stie aproximativ cele 40de saptamani,sa vada daca se naste prematur sau prea tarziu.

13+
Sofía (2ian2007) ,Andrés(22mai2008)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui matusa77

esti la sfarsitul lunii a 3/ sfarsitul trimestrului I, abia din saptamana 14 incepe trimestrul 2

BINE AI VENIT, NELA!

saptamana 16

pai nu am implinit inca 14s, dar am intrat in saptamana a 14a..

Elena 13+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aelita

Puiut,vezi ca pe prima pagina sunt trecute lunile si saptamanile,trim 2 ar incepe la 14 saptamani(pe la 13 saptamani jumate) ,adica tu intri zilele astea.
daca s-ar schimba la 12 saptamani,ar mai ramane 28 de saptamani pt doua trimestre,adica trim II de 14 s,trim III de 14.daca faci 13+13+13=39,si cum sunt 40 de saptamani...deci peste 13 .sau 40:3=13,3
O zi doua la deal la vale,esti in trrim II.
Pana la 27 de saptamani.
28-40 saptamani trimestrul III.
pe aici...
ca si la ecografie,o zi doua la deal la vale sunt irelevante.
ca nici data nasterii nu e batuta in cuie,important e sa se stie aproximativ cele 40de saptamani,sa vada daca se naste prematur sau prea tarziu.

13+
Sofía (2ian2007) ,Andrés(22mai2008)

Aelita, multumesc si tie pentru lamuriri...mi-a placut explicatia ta cu "o zi doua la deal la vale"

deci cum spunea si
matusa77, sunt la sf. trim I / incep. trim. II...

Elena 13+

Mergi la inceput

Nela, bine ai venit!!

Sa ai o sarcina usoara si bebe sanatos si la termen!

Elena 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

Citat:
citat din mesajul lui puiutz_mic

burtici, lamuriti-ma si pe mine... pe unele site-uri trim. I = sapt.1-12, pe altele trim. I = sapt. 1-13...

cum e de fapt?
Elena 13+

Cand ai mai multe variante o alegi pe cea care-ti convine, ca esti gravida si pofte !

Shery 17 & cu inimioara Alesia (30.10.2007)

Mergi la inceput